še ena o mreži ( LAN )

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kolegi, naredil bi rad mrežo v katero bi zaenkrat povezal namizni računalnik in PS3.
Imam:

T2 Milan ( optiko ) katera ima 8x WAN izhode :
- 1x LAN v računalnik
- 1x LAN v PS3

obenem bi pa še rad dostopal do neta preko WiFija ( logično, da moram dokupit router ), ampak kako vse skupaj povezat, da bodo žične in brezžične naprave medseboj vidne?

nahrung002.gif
Hvala !

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Ko boš kupil router boš njegov Wan port priključil na Milana.
Vse ostale naprave pa na Lan porte routerja
wink-1.gif

Preko Milana naprave ne bodo vidne med seboj.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tko sem naredil včeraj, pa ni bilo dostopa. Je možno, da je problem v mojem 3 leta starem Belkin routerju? Enostavno ni dobil dostopa.
Mora biti kak special router?

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Na drugi strani pa router pravilno konfiguriraj. ČE si prej imel pppoe in si pustil take nastavitve potem boš moral sedaj spremeniti

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Enostavno ni dobil dostopa.

Noben računalnik ali samo PS3 ?
Če ni delovalo na nobenemu si morda pokuril vse IP naslove - na voljo imaš 3. Dva si pokuril z računalnikom in PS3 in še eden za router - to bi moralo iti skozi razen, če nisi še kaj drugega priklapljal.
Morda pa router ni pravilno konfiguriran - poizkusi kar z reset tipko na tovarniške nastavitve in kasneje znova nastaviš WiFi mrežo,zaščito,...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ps3 v času testa ni bil priklopljen.
Zadeva je sledeča; torej imam Milana; od njega imam po celi hiši napeljane UTP kable, ker želim imeti povezavo z omrežjem če se le da po kablu.
Torej, na milanu imam povezan računalnik na port št.1. Na drugi strani hiše, kjer je računalik sem priklopil router ( torej signal iz milana št. 1 ) in iz routerja v računalnik. Nikakor ni steklo.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Ko boš kupil router boš njegov Wan port priključil na Milana.
Vse ostale naprave pa na Lan porte routerja
wink-1.gif

Preko Milana naprave ne bodo vidne med seboj.

Pri meni so bile vidne (mreža je delovala).