SCT od leta 1971 do leta 1985 "pozabil" na Zpiz

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.176
113
blizu močvirne prestolnice
Propadlo gradbeno podjetje SCT več kot desetletje Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ni sporočalo podatkov o plačah, nadomestilih in nadurah za svoje delavce.
Da je SCT skoraj 15 let "pozabljal" na omenjene podatke, so potrdili tudi na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz), kjer pravijo, da jim manjkajo predvsem podatki pred letom 1985, piše Dnevnik.
A to ni osamljen primer. Referentom je spomin očitno opešal tudi med letoma 1989 in 1992 ter nato znova med letoma 2006 in 2007, ko je imel SCT milijardne posle z Darsom. Za delavce, neuradno naj bi to storili pri več sto zaposlenih, bi to lahko pomenilo, da ne bodo dobili dela upravičene pokojnine.
Na Zpizu sicer trdijo, da so postopki v zvezi z nekdanjimi zaposlenimi v SCT-ju, na podlagi podatkov iz družbe, končani.
SCT pozabil na podatke, Zpiz pa na globo
Dejstvo, da Zpizu manjkajo podatki iz določenega obdobja, je deloma posledica tega, da so delavci delali v tujini, meni generalni sekretar sindikata delavcev dejavnosti gradbeništva Oskar Komac.
"Kako se je lahko to vleklo tako dolgo, pa ne morem komentirati," pravi Komac. A zakon je kljub temu jasen - za dajalce podatkov, ki zaposlujejo več kot 10 delavcev in ne posredujejo navedenih podatkov v zakonsko določenih rokih, je predpisana globa 4.200 evrov. A zastaralni rok za ta prekršek je dve leti, zato se mu je SCT-ju uspel izogniti.

vir, rtvslo

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
A nas lahko še kaj preseneti v tej, skorumpirani, mafijski državi?

Kazen in zastaralni rok sta pa itak poglavji zase
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.153
113
In, so že pričeli kazenski pregon zaposlenih na ZPIZ, ki so sodelovali pri tem?

Znova gre za obdobje vladavine IJ.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
In, so že pričeli kazenski pregon zaposlenih na ZPIZ, ki so sodelovali pri tem?

Znova gre za obdobje vladavine IJ.

Vaš zoki sa juga ni do zdaj obračunal davka od prihodnkov mestnega redarstva in ga poslal državi..zdaj ga bo moral in bo na ta račun dvignil paarkirnino....

Ajka , vse to si je lahko privoščil pod poharčevo komando...

KJE je ZDAJ ta denar?? Ne mi rečt da ga je zoki dal v lasten žep...prosim ne mi tega rečt..ko je tako pošten..

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.153
113
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Vaš zoki sa juga ni do zdaj obračunal davka od prihodnkov mestnega redarstva in ga poslal državi..zdaj ga bo moral in bo na ta račun dvignil paarkirnino....
KJE je ZDAJ ta denar?? Ne mi rečt da ga je zoki dal v lasten žep...prosim ne mi tega rečt..ko je tako pošten..
Zoki ga ni dal v žep, ker ga ni dobil - torej je ostal v žepih uporabnikov parkirišč, ki so doslej plačevali cenejše parkiranje.

Zoki ni kriv, če je zakon tako napisan, da ga še državni birokrati ne razumejo.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Zoki ga ni dal v žep, ker ga ni dobil - torej je ostal v žepih uporabnikov parkirišč, ki so doslej plačevali cenejše parkiranje.

Zoki ni kriv, če je zakon tako napisan, da ga še državni birokrati ne razumejo.

SUZICA ga ni dal v žep, ker ga ni dobil - torej je ostal v žepih LASTNIKOV BAJT, ki so doslej plačevali DRAŽJE MIZARSKO DELO.

SUZICA ni kriv, če je zakon tako napisan, da ga še državni birokrati ne razumejo.

Erikson:pa smo spet tam kjer ni kač..se ti ne zdi? Drgač me pa glih boli... k... kaj delate v ljublan...nisem jst apolovc pa softiæ da bi se za vsako mišjo dlako strgav...daleæ od tega...

ajde erikson :pa še to erik... če jst da davek v luft vržem je skorajda samoumnevno..če ga pa zelo javna oseba kateri je najjaæi župan v sloveniji v luft vrže??? pa jst fuknem v luft ene par jurju...vaš župan pa tudi par jurju??? NE ME JEBAT!!!!