Screensaver in miška

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Je možno na XP screensaver pohekati tako, da na premike miške ne bi reagiral in bi se izklopil zgolj ob pritisku na tipke na tipkovnici (ali pa če bi bil še bolj izbirčen - ob pritisku določene tipke ali kombinacije tipk na tipkovnici)?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Dvomim. Da se pa napisati screensaver, ki bo reagiral samo na tipkovnico in ignoriral mis, ali pa bo reagiral celo samo ob pritisku dolocene tipke/kombinacije tipk. Kaj bi pa rad da screensaver sploh pocne - samo prazen ekran (ce iams LCD je vse drugo neumnost in samo krajsa zivljensko dobo, ce imas CRT, jepa vse drugo priblizno enako dobro kot prazen ekran, ce se le redno premika) ali kaj ?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Idealen bi bil tisti, kjer po ekranu skace ura, ampak prazen tudi zadosca (samo ne tisti blank, ki poslje LCD v standby). Pred casom sem nasel tole zadevo:
http://www.grc.com/wizmo/wizmo.htm
kjer naj bi shake=0 naredil to, kar iscem, ampak ga miska se vedno skensla.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Na, tukaj imas takega, ki je cisto prazen, ker se mi ne ljudi delati plesoce ure, in reagira na vse tipke (tudi kontrolne), ki jih Windowsi registrirajo, mis pa ignorira. Ce zelis se kaksne spremembe, hocem najprej sixpack grenkega
evil.gif

Odpakiraj v C:\\WINDOWS\system32, desni klik na prazen desktop -> Properties -> Screen Saver in ga izberi iz seznama.

Priponke

• 1067742-ssRadirko.zip
    196,1 KB · Ogledi: 156

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Hvala.
smile-1.gif
Po moje bom kar na simplicity ostal, tista 3D ura, ki je v Win po defaultu, malo prevec pokuri po nepotrebnem. Sem pa vmes se pogruntal, da Wizmo ignorira misko samo pri uporabi internih (ne Windows) screensaverjev, npr. "wizmo.exe quiet shake=0 blackout" je OK in ga miska ne moti vec, medtem ko "wizmo.exe quiet shake=0 blank" (ki uporabi trenutno izbran ss v windowsih) reagira tudi na misko.
V cem je pa fora, da niti Wizmo niti tvoj po kenslanju prikazeta direktno desktop, ki ni zaklenjen?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Moj gre normalno ven, ko pritisnes tipko, pac zakljuci se proces in ne dela nic drugega.

Ni mi cisto jasno kaj mislis s tem zaklenjenim desktopom - imas morda v mislih geslo ob izhodu iz screensaverja ali kaj ? Kaj se zgodi, ce spodaj obkljukas "On resume password protect" ?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
To je to, ja. Verjetno je razlika, ce screensaver pozenes rocno (z dvoklikom) ali pa ce se prozi avtomatsko oz. preko tega, da je nastavljen v properties. Pri prvi varianti desktop ne ostane zaklenjen.
BTW, tvoj screensaver se prizge samo na prvem zaslonu.
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce imas vec zaslonov, je verjetno treba zadevo dopolniti (jaz imam samo enega in sem tako preizkusal).

Glede tega gesla: ali ti sprasujes za geslo, ki se pojavi ob izhodu iz screensaverja ali za geslo, po katerem te sistem vprasa, ko te odjavi (enako kot ce bi dal Start -> Log Off <ime>) ? Ce je prvo, bi moralo delati z opcijo, ki jo imas tam, kjer izberes kateri screensaver zelis. Ce je drugo, potem bi bilo treba dopolniti.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj ni to isto geslo???

Ne uporabljam screensaverja, zato ne bi vedel, berem pa, da eni screensaverji naredijo logout, kar je drugo, kot da te vprasa za geslo ob izhodu iz screensaverja. Hocem reci, geslo je najbrz res isto, prompt je najbrz drugacen. Zato sprasujem za dodatna pojasnila, da bom vedel v cem je sploh problem.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Ahaa, stekam. Ni logout (takega screensaverja sicer se nisem videl, pa dvomim, da bi si ga kdo sploh zelel), ker prizgane aplikacije in razpored oken ostanejo enaki.
Gre za Lock Computer. To je to, kot ce pritisnes tipke Windows+L oz. CTRL+ALT+DEL in izberes Lock Computer.
Saj pravim -- verjetno ne izvede zaklepanja, ce .scr fajl (oz. Wizmota z internim screensaverjem) pozenes direktno in ne preko ScreenSaver nastavitev v Display Properties (kjer obkljukan "On resume, password protect" uposteva).
BTW, zakaj pa naj bi screensaver na LCD naredil vec skode kot koristi oz. krajsal zivljenjsko dobo? A zato, ker eventuelna slika, ki skace po ekranu, stalno priziga/ugasa piksle in jih "obrablja"?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Da, pa poraba je zagotovo visja (vsaka sprememba stanja "stane" nekaj energije, vecja poraba = vec gretja). Hkrati je osvetlitev kar naprej prizgana, ima pa omejeno zivljensko dobo.

Pri CRTjih (zelo starih) je bil problem v tem, da se je pri staticni sliki cez cas slika vzgala v fosforni premaz katodne cevi, zato se je ves cas videlo "senco" slike, tudi ce bi moral biti recimo ekran cisto prazen. To ze pri CRTjih dolgo (vsaj 15 let ?) ni vec problem.

Kakorkoli obrnes, je nekaj negativnega
frown-1.gif