Scrabble

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Poznate to igro? Jo igrate? Kako uspešni ste? Koliko točk zberete? Igrate v paru ali v štiroje?

Toliko za začetek ...

Noker

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
poznam
je ne igram
ne vem, ker je ne igram
0, ker je ne igram
je ne igram

bo tak ok?

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Kaj, a zgledam kt Zajfa? Sej to ni vprašalnik ...
priden.gif

Noker

amper

Pripravnik
2. avg 2007
84
0
6
Lepi kraji :)
Js je sicer ne igramo, jo pa ful špila moja seka in njen tip.. In pol se kr dobivajo še z enimi, tako da po navad špilajo v 4. Zdej, kok tošk kdo zbere, ne vem; je pa baje ful dobra igra --> besedišče.press

Je pa to zdej zadnje čase nekam aktualna ratala.. Prej nism nikol zanjo slišu
smile-1.gif

lp

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Izgleda, da večina uporabnikov te igre ne pozna, kar je res škoda.
Gre pač za igro sestavljanja besed, cilj igre pa je zbrati čimveč točk (meni jih je uspelo že kar precej čez 300).
Najprej potegneš 7 črk in poskušaš sestaviti besedo z največ točkami, nato pa uporabljene črke nadomestiš z novimi. Na podnožju MORAŠ imeti vedno 7 črk. Največ točk sta v slovenskem scrabblu vredni črki F in Ž (10 točk), črka C je vredna 8 točk, vse ostale pa manj, medtem, ko so samoglasniki (A,E,I,O,U) vredni le 1 točko. Seveda pa so možne različne kombinacije, ki dajo črki 6 kratnik vrednosti (npr. trojna vrednost črke pomnožena z dvojnim številom kombinacije besede).

Vsekakor, zelo zanimiva igra za 2, 3 ali 4 igralce, ki traja nekje od 45 minut pa do 1 ure in malce čez.

Še povezava: scrabble

Noker

Nazadnje urejeno:

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Mi smo se to svoje čase ful preigrali.
Ampak ker so obvezno nastajale nove in nove slovenske besede (katerih pomen je poznal le tisti, ki jo je sestavil...
grin1.gif
) - smo obvezno imeli zraven SSKJ. Sicer so bili prepiri zagarantirani...
Pa še tako se je občasno našel junak, ki je trdil, da neka beseda gotovo obstaja in da na SAZU nimajo pojma o slovenskem besedišču...
grin1.gif

Ampak je pa res fajn igra. Jo moram poiskati, vreme je zdaj idealno za eno ali dve partiji... Pa že dolgo se nisem s kom kregala
evil.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
zmaga.gif
, just go for it (in obujat spomine)
cheer.gif

Midva z mojo jo igrava kar velikokrat in se je sploh ne naveličava ...

Noker

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Jaz igro poznam, sem jo nekajkrat igral vendar se pri najboljši volji ne morem spomniti svojega rezultata. Vem samo da sem zmagal ker okoli mene niso bile kakšne intelektualne cvetke.
Je pa res, da je priporočljivo imeti pri sebi SSKJ, ker se "pojavijo" zelo inovativne besede. Podobno kot priimki pri igri ime, priimek, žival, rastlina,..., kjer je pojavijo fifiči, didiči, žižiči,...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Scrabble sem tudi jaz veliko preigral s prijatelji. Sicer je tega že cca 10 let, vendar je škatla še vedno v omari in čaka, da jo spet odpremo. Dobra ideja za te dolgočasne večere
zmaga.gif

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
Sem igrala v svojih mlajših letih v družinskem krogu z očetom in materjo. Kolk točk sm nabrala se mi tud sanja ne, vem pa da je itak zmerej zmagal fotr, jz sm bla druga, mat pa tretja tko da je postalo mal bedno vse skupj. Pa mislim da smo igral tole tut na mojem 12. rojstnem dnevu :D . Bi blo pa zanimivo spet kkšn špil odigrt, ko mi je mal besedni zaklad zrasel
smile-1.gif