SCART signal na VGA ekran

KYPCK

Pripravnik
30. okt 2007
110
0
16
Ljubljana ter center dolenjske
Kljub temu da so bile podobne teme že objavljene nisem našel nobene v smeri SCART v VGA in ne obratno. Rad bi s scart (npr. dvd ) poslal signal na star računalniški ekran. Našel sem eno shemo po kateri želim sam zlotati kable, vendar se mi je zalomilo, pri tem da nevem kako še četrti kabel priklopiti (nemščina mi ni domača). Na spodnji shemi sem označil, kako bi po mojem mnenju združil kontakte. Ali mi lahko kdo pomaga pri četrtem, ter če je potrebno uporabiti še kakšne upore ?

scartvvga.jpg

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Noben VGA monitor ne podpira (uradno) frekvenc televizijskega standarda, vsaj PAL ne.

Si prepričan, da bo na tvojem delalo?

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
copy / paste iz http://www.msx.org/forumtopic10191.html

I made mine with the next schematic and it works fine:

VGA ------ SCART

1 --------- 15
2 --------- 11
3 --------- 7
13 --------- 20
14 --------- 6
10 --------- 17
9 --------- 16

EDIT : prepozno opazil da je na zgornji shemi VGA->SCART, če dela obratno pa je vprašanje...

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
tak kabel prodajajo v bigbangu že narejen... najdeš ga na tv oddelku...

tut kabli iz trgovine ne delajo vedno.
Kolega je kupoval ravno obratno, torej vga v scart pa ni šlo.
Na ebayu se najde miljon vga->dvi ali hdmi kablov, pa sigurno noben ne dela. Pri nekaterih, če imaš srečo še zraven lepo piše, da SAMO kabel ne dela.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, ker nekje v osemdesetih so eni pogruntali, da je 50 herčno utripanje neergonomsko in da je 60 minimum za dodelitev takih in onakih certifikatov. Posledično noben moderen monitor noče 50 Hz predvajat , interlaced pa sploh.
Ne rečem, da ni izjem...

(nekaj let pozneje pa se vsi pourinirajo na to modrost in "tirajo" minimalca 60 Hz... ki čist enako utripa...)

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Mogoče narobe razumem, ampak iz tvojega zadnjega stavka bi človek lahko sklepal, da ne poznaš osnovne razlike med LCD in CRT tehnologijo... tudi če bi LCD deloval z 1 Hz bi to sicer pomenilo 1 frame na sekundo, utripanja (v smislu kot ga poznamo iz CRT) pa še vedno ne bi bilo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ja kaj si pa pricakoval ? Tista slika zgoraj je popolna bedarija, iz nje ni mogoce jasno videti kaj je sploh povezavo s cim. Se ce bi monitor prebavil tako nizke frekvence, bi potreboval ali sync separator ali pa zdruzevalnik z zelenim kanalom, ce bi monitor slucajno podpiral sync on green (drazji so to vcasih podpirali, a predvsem na BNC vhodih).