Savna in vse okoli nje

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
O tem se je sigurno že pisalo, pa vseeno odpiram novo temo. Torej, kdo hodi v savno, v katero hodite, kolikokrat greste, kako savnate itd? Vam je všeč turška, finska, infra? Plavate pred savno, po savni, sploh plavate? Jacuzzi mogoče?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jacuzzi da se nešto guzi.
grin1.gif

Odkar sem rabil dve leti da sem se znebil bradavic na podplatu ne hodim več v savne itd...

Sicer pa kolikor jaz vem ni priporočljivo plavat v bazenu po savni ker so pore na koži odprte. Razen v tistem z mrzlo, mrzlo vodo. Smo se pa tudi že nagi kepali s snegom ob tem zunanjem bazenu.
hysterical-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ja, mogoče pa je bolj za starše, oziroma druge člane družine, ki jim je to všeč ...

jaz sem probal enkrat, pred dvema letoma, itak da na finskem in mi je bilo kr kul. pri nas pa še nisem šel.
me pa zdaj žena pregovarja da bi šla. le kaj ima za bregom?
grin1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Savna sicer ni najbolj zdrava zadeva pa karkoli že pišejo. To instano razširjanje in krčenje žil je prevelik šok za telo,da ne govorimo o tem kakšen vpliv ma na kožo tovsrtno menjavanje temperature.
Infrardeč je sicer ful dobra, ker se telo postopoma ogreva pa prou užitek je bit tam not.

LP

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Savna sicer ni najbolj zdrava zadeva pa karkoli že pišejo. To instano razširjanje in krčenje žil je prevelik šok za telo,da ne govorimo o tem kakšen vpliv ma na kožo tovsrtno menjavanje temperature.

Kaj pa vem, pišejo marsikaj, sigurno pa ni za pretiravat pa še 100% zdrav moraš bit.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
V čem je fora da jo imate potem doma
confused-1.gif

Kmalu po nakupi je bila mati operirana na ščitnici in so ji zaradi tega odsvetovali uporabo savne. Ker pa potem ostaneva samo še dva uporabnika, se nama zdi brezveze kurit savno samo za naju (ker je za 6-8 ljudi).

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
O tem se je sigurno že pisalo, pa vseeno odpiram novo temo. Torej, kdo hodi v savno, v katero hodite, kolikokrat greste, kako savnate itd? Vam je všeč turška, finska, infra? Plavate pred savno, po savni, sploh plavate? Jacuzzi mogoče?

Turška savna 2-3x na mesec zelo korsiti.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Jaz imam veliko srečo, da tu kjer hodim v savno, v tem času praktično ni nikogar. Prejšnjo nedeljo sva bila s punco čisto sama, res se lahko odklopiš.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Sem bil ravno to soboto s punco in kolegom v Olimijah. Punca je šla na enourno masažo, midva s kolegom pa lepo v savno. Obema bolj ustreza turška, tako da sva potem naredila 3x15min program z vmesnimi ohlajanji (sva lepo uzuni ležala na sončku), na koncu pa itak pivo. Morm pa rečt, da sem bil precej zjeban po tem savnanju in to navkljub temu, da sem precej dober športnik. Vsekakor priporočam zadevo!

pridigar

Zelenc'
26. feb 2008
5
0
1
Jaz imam doma infra in turško v tuš kabini. Ko te napade prehlad ni boljšega kot za pol urce v savno. Infra se pa tako ali tako uporablja tedensko. Super zadeva, sploh za domačo uporabo, ker ni potratna.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Meni pa ni najbolj jasno, kako da ljudem paše najprej športna aktivnost ter savna potem.

Probala 1 x, v savni nisem zdržala več kot 5 min skupaj, počutila sem se res zanič, da ne govorim, v kakšnem stanju sem bila potem - komaj domov prišla.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Jaz tega nikoli ne prakticiram..:Savno izvajam čisto v ločenih dneh, brez športa, samo savna in đakuzi.

pridigar

Zelenc'
26. feb 2008
5
0
1
Mogoče res ne paše finska po športu, ker je previsoka temperatura. Infra pa je pirporočljiva po športu, ker ti umiri in sprosti mišice po aktivnosti. Baje naj bi se uporabljala pred športno aktivnostjo za ogrevanje in po za sproščanje mišič.
Sicer pa najbolj zdravo savnanje je takšno da poslušaš svoje telo...savnaš se toliko kot ti paše. Pretiravanja si gurno niso dobra.