Satio ali xperia x10 ali iphone 3g ali n97 mini...

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
...ali htc wildifire ali motorola milestone.

Torej bolj kot gledam, berem, pregledujem - vsakič težje se mi je odločiti. Vem da so nekateri symbian os, nekateri android ali pa imajo svoj OS. Ker pa osebno še nisem imel smartphona ne znam povedat ali mi kateri od sistemov ugaja ali ne, tako da tudi ne preferiram določenega OSja. Od telefona pa zahtevam da ima odličen touchscreen, da mi ni treba pritiskati kot konj in da ob dotiku na recimo črko v smsju takoj zazna pritisk. In pa seveda da je odziven. Imel sem nokio touchsreen xpressmusic, pa sem vesel da so mi jo ukradli po 2 mescih
smile-1.gif
Kupil bom rabljenega, in za telefon dam max 300eur ( tudi centa več ne dam). Mislim pa ga uporabljati potlej kar nekaj časa.

Že od nekdaj mi je velika želja imeti Iphona, vendar ob poplavi smartphonov sem skeptičen, da kupim tako star telefon ( ki ima lahko pomankljivosti), ko lahko dobim popolnoma novega za isti denar. Aja, trenutno si lastim Blackberry 9000 bold, kateri me je navdušil, vendar me vleče v smer smartphona, razen ce se ne bom mogu odloct bom su pa kupu 9700 bolda :D

Hvala vsem za pomoč in vaše odgovore.
smile-1.gif

Lep pozdrav, Gašper

Nazadnje urejeno:

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Jaz bi ostal na Boldu 9000..................Meni je najboljša kombinacija iPhon + Bold 9000. Lp

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Saj drugače je tudi BB Bold 9000 smartphone
wink-1.gif

drugače pa bi ti jaz od naštetih priporočal, Milestone, Xperia, Wildfire....

-ker si navajen na fizično tipkovnico se mi zdi da bi ti bila motorola najbolj blizu
-Xperia X10 na papirju ni slab aparat, ampak ga po mojem mnenju pokvari Sony Ericssonova navlaka, sploh me moti vmesnik in star OS, ki pa naj bi bil kmalu nadgrajen, nekje do konca leta
-Wildfire, mali HTC Desire, če vse specifikacije Desierja daš na pol dobiš Wildfire, ni slab telefon ampak ga pomoje malo tepe slaba resolucija zaslona in tu Android ne pride do izraza...

Ker vidim da si izbral širok cenovni razpon ti priporočam da si pred vsemi aparati, ki si jih ti omenil, pogledaš sledeča dva aparata in sicer HTC Desire in Samsung Galaxy se...od vseh naštetih daleč najboljša...

Zakaj ne Nokia N97? preprosto, prepočasen in zaostal HW
Zakaj ne iPhone 3G? če želiš da se meri z novejšimi aparati moraš poseči po 3GS-u ali 4-ki, ki pa sta cenovno zelo visoko zastavljena in nista nič kaj boljša od Desierja ali Galaxy S-a. Zožaj izbor na Desire in Galaxy S, poglej si jzu v živo, preceni kateri se ti najbolj dopade in tistega vzemi...Ne bo ti žal!

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Izmed teh bi js vzel motorolo milestone. No pa še utemeljitev. n97 mini ima isti procesor in rama kot 5800, zato ne boš nič pridobil, telefon pa bo včasih neodziven, saj je po komponentah podhranjen. Xperia x10, je super pa vse, vendar ostaja na androidu 1.6 in tega ji ne morem oprostiti. Iphone je dober, vendar težko boš dobil zelo lepo ohranjenega, če pa že pa bo še vedno kr star in brez garancije. Satio bi nekako še prišel v poštev, vendar je že dokaj star model in je motorola boljša. Tud htc wildfire ni tako slab, vendar ga tepe slabša resolucija zaslona in s tem manj aplikacij. Do 300€ dobiš tudi htc desire (tudi po 270€ so na bolhi včasih) ali pa galaxy s (čeprav to je treba spremljat bolho, da ga potem takoj kupiš) in enga izmed teh dveh bi ti tudi jaz še rajši priporočal kot motorolo. Je pa res, da ima motorola qwertz tipkovnico. Sedaj pa je na tebi, kaj ti več pomeni.

Edit: pisal sem isti čas kot bvader

Nazadnje urejeno:

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Hvala za izčrpna odgovora, sta mi res pomagala! Tudi sam pa sem že gledal za desire in galaxijem, vendar se nobenega na bolhi nisem zasledil pod 350eur, ce pa je ze je pa fake oglas. Bom pa bolj podrobno spremljal, saj se mi z nakupom tako zelo ne mudi.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ni problema, ti pa garantiram, da boš dobil kakšnega od teh dveh aparatov za okoli 350€ oz. pod 350€...jaz sem nameraval svojega Desierja dati za ene 340€, ampak sem se potem odločil da ne bom naredil prehoda na Galaxy S, ker mi Desire bolj ustreza.

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Ali je lahko kaj narobe da telefon ni original recimo pri desire? Predvidevam, da me nima nic za skrbet ce je telefon star 3 mesce in ima zraven vse papirje ( npr. od simobila). Seveda, da ga pred nakupom preiskusim.

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ponaredka Desierja še nisem, videl ampak če obstaja bi pomoje vsak butec videl razliko. Poglej si malo posnetke po youtubu da vidiš kako OS izgleda, da potem ko probaš v živo veš kaj gledati oz. na kaj biti pozoren. Pomoje ni skrbi kar se ponaredkov tiče

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Js redno spremljam bolho, in se dobi vse možno. Sam sem kupil 8 dni starega galaxy s za 300€. Je pa res, da je bil malo popraskan (ne po ekranu), je pa deloval brezproblema. Tako da če se ti ne mudi, spremljaj zadeve, pa se da dobiti poceni. Tudi iphone 3gs se včasih prodaja za 320€.

Nazadnje urejeno:

kane

Gay(lord) Fucker
11. avg 2007
1.224
0
36
35
Fufn
Milestone.

Odlicen tuchscreen ekran
Odzivne tipke,ni treba pritiskat ko norc :p
Android super
wink-1.gif

gangsta

Pripravnik
19. sep 2007
81
0
6
Tudi jaz se odločam za nakup novega fona, pa me zanima kako ti novi smartfoni lovijo signal? Opažam, da vsak novejši telefon slabše lovi. Kakšne izkušnje imate?

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik gangsta pravi:
Tudi jaz se odločam za nakup novega fona, pa me zanima kako ti novi smartfoni lovijo signal? Opažam, da vsak novejši telefon slabše lovi. Kakšne izkušnje imate?

Lohk ti povem, da imam z HTC Desirejem kar dobre izkušnje, ker mi v drugi kleti bloka deluje brez težav vse dokler se vrata dvigala ne zaprejo. Do sedaj je to sicer bolj slabo zmogla le E55, medtem ko sta X1 in E71 običajno kmalu prekinila pogovor.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@gpirman23 : Kaj te na Bold 9000 moti? Od vseh naštetih aparatov (zate) praktično noben ni boljši od Bold 9000.

Zdaj pa preden začnete pljuvat, preberite do konca.

Predvidevam da je bil Bold 9000 v uporabi dlje časa. Takim uporabnikom je ponavadi všeč tipkovnica, kvaliteta zvoka in pa odzivnost aparata ter enostavnost pri uporabi bližnjic.

Satio in Xperia X10 sta zame osebno porazna. SE bi moral v X10 dati boljši ekran in pa štartati z 2.1 sedaj pa bi morala biti zunaj posodobitev 2.2. Telefon je izšel z 1.6 in bugastim timescape in mediascape. Tak aparat nebi smel v prodajo..

Milestone je pomoje malo "podhrajen", gotovo bo Milestone 2 z 1GHz dovolj..

HTC Wildfire pa je klasični primer, da android potrebuje 1GHz+ (ali pa novejši in hitrejši chipset) da je zadeva uporabna. Ko se par aplikacij zažene postane za večino tak aparat neuporaben, ker melje in melje in melje..

iPhone 3G je tudi ena opcija, za uporabnika ki si želi popestritve.. ampak če si bil z Bold 9000 zadovoljen boš precej kmalu začel določene stvari pogrešati.

Optimalna opcija bi bila obdržati Bold 9000 in za zabavo nabaviti iPod Touch. Tako imaš najboljše iz obeh svetov.

Tudi sam sem dologo časa imel iPhona ampak verjamete ali ne, tiste stvari ki jih potrebujem (sms/mail/social networking/memos/tasks/..) naredim na Bold 9000 100x hitreje kot na iPhonu. Da o hitrosti pisanja in kvaliteti zvoka ne govorim.

Torej če bi rad probal iOS je najbližje tvoji ceni iPhone 3G (katerega boš težko našel lepega.. pa še iOS 4 ne boš izkoristil kakor bi to lahko z 3Gs ali 4)

Za Androida kot je že zgoraj nekdo napisal da se za z malo spremljanja najti poceni Galaxy S (cca 300€), Desire, Nexus One.. Pridejo pa septembra še Desire HD in Desire Z ki bosta gotovo sploh v štartu kar dražja.

Bold 9700 pa proti 9000 prinaša za moje pojme bol malo da bi bil vreden še 1x (ali več) toliko.

Nazadnje urejeno: