Satelitski sprejemnik

m_arko

Pripravnik
26. dec 2008
33
0
6
Prosil bi, če mi lahko kdo pomaga pri sledečem, ker se na to popolnoma nič ne spoznam:

Na nekem večstanovanjskem objektu (počitniška hiša na morju) ima človek satelitski krožnik. Ima še en prost izhod in je rekel da si lahko od njega potegnem kabel na moj TV. Kakor vem moram imeti tudi dekoder oziroma sprejemnik signala (tista črna škatla). Zdaj pa me zanima kakšna je dobra za čim manj denarja. Jasno mi je da je za boljše programe treba kupit kartice. Jaz tega ne potrebujem. Rad bi zgolj še ulovil kakšen program poleg HRT 1 IN 2 ter RTL-a. Zanima me tudi kakšen kabel moram imeti in kakšne priključke. Dvomim da se da dobit 20 metrov dolg kabel za povezavo krožnika in dekoderja, zato bi priključke najbrž moral montirat sam.
Za dekoderje sem nekaj gledal po bolhi. Je tole ?
Hvala za pomoč!

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
verjetno ima človek anteno usmerjeno sam na en satelit, to je verjetno hotbird, kajti tam so HRT 1,2 (včasih kodirani in takrat se jih ne da gledat) , CMC ter SLO 1,2 (tud ti so včasih kodirani in se jih ne da gledat)
Nemški RTLi so pa na drugem satelitu (Astra na 19.2 stopinj)

Sprejemnik bo za te kanale, vsak uredu, samo pazi da ne boš nabavu analognega
wink-1.gif

m_arko

Pripravnik
26. dec 2008
33
0
6
Oldskul, hvala za hiter odgovor. Mislim pa da se nisva razumela. Zdaj imam TV z navadno sobno anteno in lovim samo HRT1,2 ter hrvaški RTL. Rad pa bi satelitsko anteno, da lahko vidim še kakšen drug program. Če je pa HRT kodiran, bom pač takrat ko bi rad gledal HRT preklopil nazaj na sobno anteno.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
ja lej vse je odvisno od tega na kater satelit je usmerjena antena. Ker obstaja velikooo satelitov.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
Sprejemnik Victory ti bo dober. Sicer je na sliki stari tip. Za podoben denar dobiš novega.
Kupiš 20m koaksialnega kabla in povežeš krožnik z receiverjem.
Potrebuješ nekaj F konektorjev za povezavo.

V kolikor želiš več programov, naložiš nov softver v sprejemnik, nove ključe, in je OK.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Lahko pa ma obrnjenega proti THORU in INTELSATTU (1stopinja W) Tam dobiš hrvaški rtl, novo, cmc, digi tv, discowery (celi paket) HBO (celi paket),....kodirani so še v nagra2, ki se da razbit.