Malo sem pregledoval SAR vrednosti za potencialno zanimive telefone za nakup, pa me je zmotilo to, da imata npr. Nokia E51 to vrednost med 1.40 in 1.47 W/kg (odvisno od tipa), Nokia E71 pa 1.33-1.53 W/kg (kar izgleda kar precej vec od nekaterih, ki sem jih do zdaj uporabljal, npr. Nokia 6310i je 0.82 W/kg, SE K800i je 0.58, Nokia 6555 je 0.81-0.89...).
Koliko pa so ti podatki dejansko merodajni? Vem, da je dejanska vrednost odvisna od oddaljenosti od bazne postaje, nacina drzanja/postavitve telefona in ostalih ovir na prostoru, kjer uporabljas telefon. Ampak vseeno - ce prav razumem, bosta pri npr. slabem signalu E51 in E71 precej bolj "sevala" v primerjavi s starejsimi prej omenjenimi modeli.
Koliko pa so ti podatki dejansko merodajni? Vem, da je dejanska vrednost odvisna od oddaljenosti od bazne postaje, nacina drzanja/postavitve telefona in ostalih ovir na prostoru, kjer uporabljas telefon. Ampak vseeno - ce prav razumem, bosta pri npr. slabem signalu E51 in E71 precej bolj "sevala" v primerjavi s starejsimi prej omenjenimi modeli.