Sankanje

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Moderatorje prosim, da pustijo zaradi večje obiskanosti pa nekako nujno mi je.

Pušnil sem stavo in zdaj moram nekaj odraslih modelov peljati na sankanje. Gre se pa za dnevno sankanje, ki ne sme biti organizirano. Vse moram sam organizirati, takšna so bila pravila stave.

Gledam na internetu pa ponujajo samo organizirano sankanje. Rabim solidno progo, parkiramo pri vznožju, potem se pa gor odpravimo peš. Lahko tudi ura ali več hoje, kar naj se namatrajo lešinarji, ne sme biti nočno. Nas bo pa ca 6-8 odraslih otročajev. Pa če se da, da se ne rine z avti nekam v hrib, nimam SUV, plus športni odbijači in me zna srce zaboleti, denarnica pa še bolj.

Hvala za pomoč.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Tastar Ljubelj!

Parkiraš spodaj pri bivšem mejnem prehodu (parkinga ogromno), v koči kuhančka potem pa z sankami dol.

Preveri edino, če je dovolj snega.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Glupo pitanje. Mejni prehod vem kje je, ne vem pa kje je sankaška proga, ti mi svetuješ, da se po cesti spustimo?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ja.

To je cesta zaprta za promet.
Če gledaš proti tunelu, poglej desno in boš videl staro cesto. Po njej peš gor, hoje cc 45 minut, lagane.

Sicer pa daj v najdi.si not Ljubelj, pa glej desno od Kompas shopa. Lepa zavita cesta, na satelitskem posnetku skoraj nevidna ger gre po gozdu.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Se pravi, ustavim se na Slovenski strani, tam pri Kompas trgovini, pogledam v smeri tunela in na desni se začnem vzpenjati v hrib? Kje je pa ciljna točka? Blizu parkinga?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
A ciljna točka na vrhu?

Gor boš prišel na do spomenika in koče, potem se prevesi na avstrijsko stran.
Od tam pa nazaj dol. Prisankaš se zopet na parking.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
To je v bistvu stara cesta ČEZ Ljubelj. Tanova gre SKOZi Ljubelj.
Poglej na google maps, je narisana.

Maš pa cirka 45 minut gor, dol si pa s sankami v desetih. Pa dren zna biti.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
22
18
Sanka se tudi od doma pod Storžičem. Zapelješ se v Tržič in še naprej, zaviješ v Lom pod Storžičem. Nadaljuješ po cesti naprej do vasi Grahovše, kjer pustiš avto. Do doma je potem pribl. 1 ura hoje po makedamski cesti, nazaj dol se pa lahko spustiš s sankami. Ni preveč strmo, mogoče na čase celo malo premalo strmo, ampak če je dovolj snega, ni panike. Če pa je dovolj snega trenutno, pa ne vem :D

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.478
449
83
Words of warning: proga je *lahko* precej nevarna za neizkušene sankače, če je ledena. Trenutne razmere so verjetno ok, ampak če greste kasneje, kaže vzeti na znanje.

V tistih koncih imaš tudi bolj ziheraško verzijo v Lomu pod Storžičem, ki je sicer bolj znana po nočnem sankanju, ampak čez dan ni nič slabše.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ja ta je pa adijo pamet če je led.

Šel dvakrat, pa nisem prišel niti dvesto metrov od parkinga, tako ledeno je bilo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Sanka se tudi od doma pod Storžičem. Zapelješ se v Tržič in še naprej, zaviješ v Lom pod Storžičem. Nadaljuješ po cesti naprej do vasi Grahovše, kjer pustiš avto. Do doma je potem pribl. 1 ura hoje po makedamski cesti, nazaj dol se pa lahko spustiš s sankami. Ni preveč strmo, mogoče na čase celo malo premalo strmo, ampak če je dovolj snega, ni panike. Če pa je dovolj snega trenutno, pa ne vem :D

Tukaj sem pa celo bil, nekoč pa sem že malo pozabil na tole opcijo. Lahko narisano prosim
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik olfa pravi:

Šel dvakrat, pa nisem prišel niti dvesto metrov od parkinga, tako ledeno je bilo.

Pišeš za Ljubelj? Aja, gre se jutri, ker so vsi lešinarji prosti.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Če je po gorenjskem snežilo, bo bolj problem mehka podlaga kot led, saj je bilo prej vse suho.

Kamere: sneg zgleda je
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Sedaj znajo tekmovalno progo nad Jesenicami narediti, da jo bomo rekreativni sankači lahko uporabljali...

Bi MaverickT lahko kaksno alter tekmo organiziral
smile-1.gif

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
22
18
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Torque pravi:

Tukaj sem pa celo bil, nekoč pa sem že malo pozabil na tole opcijo. Lahko narisano prosim
smile-1.gif

Ljubljana - Grahovše

Od Grahovš do doma pod Storžičem ne moreš falit, ker je povsod označeno. Sicer je pa samo ena cesta naprej, tako da po tisti cesti
smile-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik olfa pravi:

Pišeš za Ljubelj? Aja, gre se jutri, ker so vsi lešinarji prosti.

Ne, za Lom pod Storžčem.

Ljubelj je OK, saj je samo peš gor in ni zvoženo. Za jutri zgleda obetavno.