Sanacija dimnika

YOGURT

Pripravnik
11. sep 2007
88
0
6
Ob posodobitvi kurilnice s pečjo na pelete nam je monter rekel, da je potrebna tudi sanacija dimnika ( sedaj je kombinirana peč drva/nafta) . Sedanji dimnik gre po sredini hiše tako da je dobro "izoliran" razen del ki gleda iz strehe. Dimnik je zidan, notranje dimenzije 30x40 cm . Sprašujem kakšen dimnik imate tisti ki kurite na pelete . Kot vedno je cena faktor . sanacija z rosfrei cevmi takoj podraži investicijo za dobrega jurja €

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
Daš jurja potem pa se ti zgodi tole
http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=56950&hilit=Korozija
file.php

slika

Nazadnje urejeno:

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Dimnik je sigurno prevelik tudi za drva in nafto.
drugega ti ni kot da vstavis rosftaj , pa mas pol mir.
posvet z dimnikarjem, in strucnjaka za izdelavo rosfraj dimnikov.
ce smem vedeti od kod si ti znam kakega zrihtati.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Lahko si samo srečen ,da imaš tako veliko odprtino na obstoječem dimniku.Jaz sem šel iz olja na drva in sem naletel na premajhno odprtino na dimniku,tako da sem moral postaviti ob hiši nov troslojni dimnik.5 m dimnika me je koštalo 700€.Potisneš cev v dimnik,pa ni več kaj za razmišljat.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če ima dimnik prevelik vlek, ga lahko za 25 evrov reguliras z regulatorjem vleka.
Regulator vleka je v peči na pelete vgrajen,zato pa ima peč na izhodu premer cevi le 80mm.Če pa bi imel pri kurjenju na drva prevelik vlek,pa bi enostavno nastavil loputo.Če ti monter svetuje sanacijo dimnika,potem ti je lahko jasno ,da obstoječi dimnik ne ustreza.pri peletih je premer med 120 in 130 mm.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če ima dimnik prevelik vlek, ga lahko za 25 evrov reguliras z regulatorjem vleka.

vlek bo ze reguliran, nastanek kondenza pac ne ...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Saniral obstoječega z inox 130mm, 8m, cena nekje 750€. Drugače nastane spodaj prava mlaka kondenza, teče lahko tudi nazaj v peč. No, saj zdaj bi tudi, a imam spodaj odvod kondenza. Izolirat moraš tudi cev, ki gre iz peči v dimnik.

YOGURT

Pripravnik
11. sep 2007
88
0
6
Vsem hvala za nasvete, bomo sanirali še dimnik, da nebo kakšnih rjavih flekov po steni

lp