Sanacija dimnika

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

Imam star neuporaben dimnik. Baje se da v takšne dimnike potisniti rostfraj cevi in dimnik spet narediti funkcionalen.
Ima kdo kakšne informacije o tem?
Hvala

MultiX

Pripravnik
14. nov 2007
31
0
6
Jaz tudi iščem izvajalca za sanacijo dveh dimnikov če kdo pozna kakšnega na območju gorenjske.Hvala

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Schiedel - meni so v stari dimnik porinili rostfrei cevi, ko sem menjal ogrevalni sistem.
Koliko pa je bila cena ? Mislim, da se določi cena na meter..

Nekaj manj kot 750 EUR z DDV (8m, 2x vratca, kolena, priklop na peč, 1x izpust za kondenz, streha dimnika, vrtanje v dimniku - popravek starega dimnika, ker ni šlo čisto lepo skozi - zidarska dela zaključna, priklop na peč, ipd.) - vse skupaj je bilo del računa za komplet novo ogrevanje.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ksz

cene so zelo različne že pri materialu, lahko povem za svoj primer so se predračuni gibali od 1400€ do 2600€ za enak material, sem se pozanimala malo informativno, drugače pa imava dimnikarja, material nama bo zrihtal za 900€ in delo računa 30€/meter.

Gre pa za dimnik 8m, popolnoma nov, namenjen za kamin.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Glede dimnikov imam tudi jaz vprašanje.

In sicer gradim hišo in se bom kmalu moral odločiti kakšen dimnik bom imel.

Imam dve možnosti in sicer klasični schiedel ali zidan dimnik v katerem je rostfrei cev.

Rostfrei dimnik pride precej cenejši. Vsak zagovarja svoje, da pa bi dobil nekoga z dolgoletnimi izkušnjami pri rostfrei dimniku, mi pa še ni uspelo.

Ogrevanje pa bo na sekance.

Če ima kdo kakšne izkušnje z dimniki bom vesel, če se oglasi.

lp