Samsung tablica P1000 zmrznila med nadgradnjo

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
29
28
Naložil sem samsung KIES, ta je vprašal če želim nadgradititi zadevo, kliknil sem OK se strinjam z pogoji,....

Lepo se je nadgrajevalo, pri 7 procentih pa Failed to upgrade firmware....

nato je pa zadeva zmrznila sedaj se pa prikaže samo tole:

Kaj bi se dalo naredit?
confused-1.gif

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
29
28
Na power+vol down dobim isto kot na zgornji sliki

če držim power+vol up+vol down dobim pa tole:

pa tudi ne vem kaj si naj s tem pomagam

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
29
28
Ne vse totalno original, le kakšne 3 aplikacije so bile dodane in pa nekaj igric. Uporabljal se je kot dodatni ekranček pri fligt simulatorju.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Ugasneš in nato držiš power in volume UP oz. tipko ki je bližja powerju!
evil.gif

Moral bi se prikazat boot loader z opcijo bootanja s SD kartice, če to prikaže potem pač postopaš po navodilih za nalaganje novega firmwareja, če to ne deluje potem je bootloader izginil kar pomeni da imaš malce večje sranje.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Power + volume up zboota recovery, ki mu skoraj sigurno ne dela. Za to nuca vsaj napol delujoč sistem. Pa še z originalnim recoveryjem itak ne bi nič naredil.

On nuca delujoč DOWNLOAD mode, da bo lahko prek odina flešnil rom.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Dvomim da mu je uradni updejt zasral bootloader, njemu se očitno sistem naloži ampak gre v "updejt mode" ki je "zaciklan".

Če ima še bootloader potem lahko preko tistega rešuje sistem.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
29
28
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ugasneš in nato držiš power in volume UP oz. tipko ki je bližja powerju!
evil.gif

Moral bi se prikazat boot loader z opcijo bootanja s SD kartice, če to prikaže potem pač postopaš po navodilih za nalaganje novega firmwareja, če to ne deluje potem je bootloader izginil kar pomeni da imaš malce večje sranje.

sem držal pa dobim samo ta klicaj, kot je na prvi sliki zgoraj. Na računalniku imam za recovery fajle, ampak mi nič ne hasnejo, če se zadevca ne skonekta
cry12bpy.gif
A na SD kartico pa se ne da kaj namestit, da bi potem bootalo?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Dvomim da mu je uradni updejt zasral bootloader, njemu se očitno sistem naloži ampak gre v "updejt mode" ki je "zaciklan".

Če mu ne gre v download mode, potem je zadeva brickana in je potreben hw poseg, ni druge

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Bo treba pobrisat kies z računalnika (ker je itak popoln drek) in se pohecat s heimdallom. Torej, rabiš heimdall za flešat in pa originalen rom.

Googlaj
tongue-1.gif

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
29
28
Citat:

Zadeva ni bila nikoli nadgrajena s čimerkoli neuradnim, danes sem potegnil iz samsungove strani kies, po priklopu je javil, da je na volju update, ki sem ga poskusil namestiti in voila smo kjer smo

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kies je neuporaben in ga je najbolje pustit pri miru.

Evo rabiš tole:
Rom
Heimdall

Navodila kako flešat si pa poišči. Če ti dela emergency download mode bi s heimdallom moralo delat.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
29
28
Sem še vseeno poskusil ene 5x zagnati recovery in v zadnjem poskusu je prišlo do 100%
cheer.gif

Ne nadgrajujem več nič preko tega samsung kies do nadaljnega.

Podobne teme