Samsung TAB 7.0 (P1000) - USB host

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Pozdravljeni!

Kot sem zasledil omenjeni model nima t.i. HOST načina za USB - da bi torej lahko priključil zunanje naprave (npr. fotoaparat ipd.) preko USB?
Je problem samo v programski opremi in jo je možno nadgraditi?

Ker novejši modeli od TABa to podpirajo in imajo iste priklope.

Hvala za info!

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Problemov je kar precej in na kratko povedano ne gre. Na xda je ena tema, kjer si je en naredil kabel in driverje, pa je se vedno bogo delalo. Jaz sem obupal in nabavil transformerja in galaxy tab 7.7 kjer vse to dela brez muk

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
disco: za kaj konkretno pa si rabil to opcijo (usb hub) pri sebi? Toliko, da vem kaj konkretno bom pogrešal. Ali se splača dati več za 7.7 če ne rabim toliko to usb host opcijo? 7.7 ima boljšo resolucijo in procesor, ampak ali v praksi pride prav pri delu za katerega je namenjen?

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
jaz sem hotel fotoaparat gor prikljucit, da bi ga preko tablice upravljal. Pa citalec cf kartic, za hitri pregled fotk na terenu.

drugace pa se menjava splaca, no vsaj meni se je. 7.7 je hitrejsi, bolj stabilen in lepsi, proti p1000. Zaslona sta kot noc in dan, baterija isto. Pa honeycomb oz ko bo ics, je tudi vreden nadgradnje. Usb host dela kot sem pricakoval, vtaknes kljuc, misko, tipkovnico, fotoaparat, ... vse najde in deluje iz prve.

edini minus zame je, da je pretanka in pregladka
smile-1.gif
resno, me je kar strah, da mi bo padla iz rok ko hodim okol. Etui (ko pride) bo resil zadevo. Aja, pa samoled zaslon ima menda burnin tezave, kjer se slika zapece, ce je dalj casa nespremenjena, kot staus bar spodaj. Jaz se nisem nc opazil, ampak itak imam gesture za skrit staus bar, ko browsam.

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Citat:
Uporabnik disco pravi:
jaz sem hotel fotoaparat gor prikljucit, da bi ga preko tablice upravljal. Pa citalec cf kartic, za hitri pregled fotk na terenu.

drugace pa se menjava splaca, no vsaj meni se je. 7.7 je hitrejsi, bolj stabilen in lepsi, proti p1000. Zaslona sta kot noc in dan, baterija isto. Pa honeycomb oz ko bo ics, je tudi vreden nadgradnje. Usb host dela kot sem pricakoval, vtaknes kljuc, misko, tipkovnico, fotoaparat, ... vse najde in deluje iz prve.

edini minus zame je, da je pretanka in pregladka
smile-1.gif
resno, me je kar strah, da mi bo padla iz rok ko hodim okol. Etui (ko pride) bo resil zadevo. Aja, pa samoled zaslon ima menda burnin tezave, kjer se slika zapece, ce je dalj casa nespremenjena, kot staus bar spodaj. Jaz se nisem nc opazil, ampak itak imam gesture za skrit staus bar, ko browsam.

No predvsem za slike je tudi meni bilo v interesu. Namreč, ko si na potovanju se spominska na fotkiču hitro nafila in do sedaj sem imel sistem, da sem sproti praznil kartico. Alternativa je seveda tudi kakšen drug sistem, ko vtakneš spominsko notr in ti avtomatsko brez posredovanja skopira vsebino na disk.
Kaj pa za navigacijo uporabljaš? iGO na Samsung Galaxy S2 dela super, samo verjetno ni narejen za tako visoko resolucijo kot jo ima TAB.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Pomoje ti bo bolj praktično kakšen namenski disk, ki ima možnost da kopira iz kartice, če rabiš samo za to. Razen če vzameš 64gb verzijo taba. Jaz na njega ne kopiram slik, ampak samo jpege kažem direktno pri stranki.

Navigacije ne uporabljam in tudi nisem nikoli probaval, tako da ne vem, če kaj obstaja.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
off topic:
ampak danes so spominske kartice tako poceni, da jaz ne reskiram z kopiranjem na dopustu. raje kupim dodatno 16gb kartico ki danes stanejo že od 12€ dalje.

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
A poznaš takšen disk, da mi omogoča direktno kopiranje kartic?

Jaz sem drugače mislim TAB uporabiti po sistemu, da bi vstavil spominsko kartico in kopiral iz nje na USB prenosni disk.

Drugače pa imam 16GB kartico, ki je ravno za 1 dan, ko grem na dopust
smile-1.gif
Nazadnje sem preko 100GB slik in video naredil (full hd).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
image tank
http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/imagetank_g2.html
minusi
- cena
- vrtljivi deli v disku (če pade, gre lahko vseh 100+GB slik v maloro) če daš ssd, se cena še dvinge
- velikost
- teža
- baterije

Tudi sam bi raje nabavil par spominskih kartic. Jih oštevilčiš in doma ni nobene zmede. Če katera ckrne, grejo slike samo z ene kartice, z diska grejo pa lahko vse.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
Nekaj podobnega je imel kolega sabo, ko sva backpack-ala po j.ameriki. Jaz sem imel dve 4GB SD kartici in ko sem ju zafilal sem raje šel kupit tretjo kot pa zaupal tej mašini, njenemu disku in vgrajeni bateriji - tole "too risky" za mojih 1.000 fotk / potovanje. Tudi če bi res rabil veliko več, bi jaz raje razmislil o x 32GB karticah kot pa o "image-tank-u".

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Citat:
Uporabnik disco pravi:
Pomoje ti bo bolj praktično kakšen namenski disk, ki ima možnost da kopira iz kartice, če rabiš samo za to. Razen če vzameš 64gb verzijo taba. Jaz na njega ne kopiram slik, ampak samo jpege kažem direktno pri stranki.

Navigacije ne uporabljam in tudi nisem nikoli probaval, tako da ne vem, če kaj obstaja.

disco: Kaj uporabljaš za navigacijo? iGO dela na tej resoluciji od TABa 7.7?

Podobne teme