Samsung S5611

sondey

Pripravnik
15. mar 2010
111
9
18
Živjo,

pred dnevi sem kupil omenjen telefon in imam par vprašanj glede OS-a ki je v tem telefonu milo rečeno primitiven:

1. Neodgovorjeni klici: če imam neodgovorjen klic, se to skoraj ne vidi na osnovnem "namizju", pojavi se samo majcen kvadratek, ki ga skoraj spregledaš! Torej nič v stilu primerljivih nokij, kjer se prvo pojavi takšna informacija v ospredju, ko odkleneš zaslon... A se da to kakorkoli spremeniti? sam sem pregledal vse nastavitve pa nisem našel.

2. Ko te nekdo kliče in želiš utišat zvonenje (ne da ga skenslaš, pri njemu torej zvoni dalje), tega enostavno ne morem narediti?! Torej kje je funkcija "utišaj"?

3. baje da je imel predhodnik s5610 flashlight funkcijo (za lampo je koristil led diodo od kamere), pri mojem tega ne najdem, tudi po netu berem da naj bi odstranil to funkcijo. Kaj sedaj, se da to zrihtat nazaj?

lp matej

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
1. nimam pojma, očitno je tko narjen
smile-1.gif

2. Zvonenje utišaš z tipko za glasnost (+ ali -)
3. Glede na to, da tole ni android, boš težko kej poinstaliral.. Očitno pač funkcijsko ne omogoča...

p.s. Mal denarja, mal muske
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

sondey

Pripravnik
15. mar 2010
111
9
18
Mal dnarja, mal muske, to mi je jasno, samo take faile si pa res ne bi smel privoščit, sej to so funkcije, ki so jih imeli cenejši telefoni že 10 let nazaj.

tisto utišanje glasnosti s + - tipko mi je pa mal nerodno, ma ok, za silo je ni pa to to..

Pozdravljen Matej,

hja pri S5611 je zadeva takšna, da so hoteli pri Samsungu stvari čim bolj poenostaviti - na žalost pa so pozabili na veliko takšnih zadev, kot si jih omenil.

Mislim, da tu ne gre za neke klasične faile (da npr. sploh ni kamere, da mobilnik ne omogoča pošiljanja sporočil, itd..), temveč so vse delali preveč splošno in s tem posledično so delali tudi na znižanju stroškov izdelave - no to pa bi rekli da je lahko fail.

Priporočam ti, da si pogledaš kakšen drug oblikovno enak mobilnik, vendar velike izbire žal nimaš, saj prevladujejo mobilniki z zaslonom na dotik in nimajo fizičnih tipk....mogoče vseeno da kupiš kakšno nokio asho 301, boš morda bolj zadovoljen....

Upam, da sem bil vsaj malo v pomoč...

Lp

22. jul 2007
13.397
1.652
113
124
No bom še jaz postavil vprašanje, stvar je taka da se išče neumen telefon z dobro kamero ter brez touchscreena na tipkovnico ne querty, kaj predlagaš na našem trgu?
Telefon bo uporabljala starejša oseba, katera je do zdaj imela SE K810 ampak se zdaj telefon po 5-letih uporabe že počasi poslavlja, hvala in dobrodošel na forumu.

Nazadnje urejeno:
@WeWatchingYou - mislim, da pri mobilnikih takšne vrste definitivno prevladuje Nokia - imajo še vedno največ mobilnikov te vrste v ponudbi, vsi ostali namreč "forsirajo" pametne mobilnike z zaslonom na dotik.

V primeru starejše gospe - morda bi bil za njo najbolj primerna Nokia 515 - dokaj nov mobilnik, majhen, kompakten in enostaven za uporabo, cenovno zelo ugoden, a vseeno z dokaj dobrimi specifikacijami - ima celo kamero petih megapikslov, LED Flash in možnost razširitve spomina do 64GB....

Omenil bi tudi Nokio Asho 206, 301, X2-00....vsi so iz Nokiine branže in vsi so približno enako dobri....Od Samsungov je bolj težko reči, saj so z S5611 same težave, medtem ko je S5610 bil zelo dober....vsaj po mnenju uporabnikov....

To je kar se novejših tiče, če bi pa rada starejše pa sem osebno najbolj navdušen nad Nokio 6700 - dokaj majhna, kompaktna, kvalitetno narejena in uporabna!

Toliko za zdaj od mene, če imaš še kakšno vprašanje, pa kar ustreli
smile-1.gif

P.S. Hvala za dobrodošlico
smile-1.gif