Samsung Omnia 7

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ima že kdo tole zadevico in če kako deluje?
smile-1.gif

http://www.mobitel.si/telefoni-in-naprave/aparati.aspx?aid=1549&pu=0

Nazadnje urejeno:

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Jaz sem imal omnio 7 v rokah. (polizdelek) In moram rečti da gre zelo lepo v roko. Tudi kvalitetno je narejena, vendar pa nevem ali res nima mp3-predvajalnika?

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
zakaj se mi zdi, da so tej telefoni zmer drazji? 2 leti nazaj sem za touch hd dal 180 eur (povezani 44), pa ceprav je bil v redni prodaji cez 700 eur. tole zgleda vsecen telefon, ampak za to ceno..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Cene bodo šle gor dokler bodo bedaki pripravljeni toliko dajat za telefone... Pač klasična ekonomija.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Že že ampak ljudem je jasno zakaj stane S klasa 100.000€ in da je ne morejo imet.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Že že ampak ljudem je jasno zakaj stane S klasa 100.000€ in da je ne morejo imet.
Zakaj pa stane S klasa 100k eur? Jasno mi je, zakaj je ne morem imeti (cena), ni mi pa jasno, zakaj toliko stane
smile-1.gif

Osebno mislim, da je VSAK avto veliko bolj precenjen kot vsak serijski telefon.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Se tukaj pa tudi cene padejo v pol leta za polovico.

Na začetku so, bili npr. galaxy s 500€, sedaj so 300€, še 3 mesce ga bodo pa za 180€ dali.

Omnio 2 pa tudi dobiš že za 170€, nova je bila pa 400€.

Pač če ti čast trpi, da imaš eno leto star telefon ga imaš skoraj vsakega za pol ali tretjino cene.

Tko al tko wp7 zgleda, da ne bo uspešen.... bo verjetno še bolj jim padla cena tem.

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@jtfc: to ne bo popolnoma držalo. Galaxy S je načeloma slab primer, ker so ljudje večinoma kupovali v akciji NAJNAJ (in potem prodajali -> zastonj kredit), s tem je cena na bolhi močno padla. Jaz že zase lahko rečem da sem 3 Galaxy S do sedaj kupil ravno poceni cca 300€ (in to tkoj ko so prišli,.. ko je bilo malo več romov, in sedaj ko je prišel froyo.. le malo je treba "poiskat"). Vem kaj ti misliš, pač "po toliko se prodajajo", ampak cena na bolhi realna napram cenam omenjenega aparata drugod po evropi (enako v "malih oglasih").

Glede uspeha WP7 pa se mi zdi da je še malo prezgodaj govorit. Gotovo bo potrebno še kak aparat probat (kakšen več kot Omnia 7 bi lahko prišel tudi k nam, npr HD7), in ko MS izda malo več aplikacij, popravi "porodne buge" -> potem pa bi se že lahko pogovarjali o prihodnosti WP7. Zaenkrat bi rekel, da imajo dobre možnosti za konkurenčnost, seveda pa bo potrebno še kar dosti dela vložiti. Jaz MS-u privoščim, da bi se lahko tepel z Googlom in Applom
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Malo off.
Katere aplikacije pa laufajo na wf7? A za ppc platformo so ok?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Zakaj pa stane S klasa 100k eur? Jasno mi je, zakaj je ne morem imeti (cena), ni mi pa jasno, zakaj toliko stane
smile-1.gif

Ce mislis, da telefon ni precenjen, kako je potem mogoce, da za isto ceno kot pride recimo en top android (ali Win7, iPhone...) s 3-4 inc ekranom dobimo lahko HD TV z recimo 30-40 inc ekranom...?

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Malo off.
Katere aplikacije pa laufajo na wf7? A za ppc platformo so ok?

Samo te k so na voljo na marketu.. ni backward compatibility

Kar je tudi prav.. tale polom od WM
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Če hočejo tekmovati z iphone in androidom se ve, da bomo morali tudi sprostiti tudi kopije.

To pomoje tudi Bill ve, je tudi enkrat izjavil da je vseeno boljše da so črne kopije windowsov, kot katerega drugega programa.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

Ljudem je jasno da S klasa pride 100k, drugo model bo 110k, naslednji 120k itd.. in zaradi tega se nič ne sekirajo in se jih večina sprijazni da je nikoli ne bodo imeli in da to tako pač je. Nekateri tukaj gori in drugod pa se nikakor ne morejo sprijazniti da telefon stane 500-600-700€. Zato se pač sprašeujem kje za boga pa piše da določeni ki jamrate morte met telefone za tak denar? Kupte si Nokio middle rang in stvar rešena in če bo sreča jo dobiš celo za 1€ v naročnini...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Ce mislis, da telefon ni precenjen, kako je potem mogoce, da za isto ceno kot pride recimo en top android (ali Win7, iPhone...) s 3-4 inc ekranom dobimo lahko HD TV z recimo 30-40 inc ekranom...?
Tudi telefoni so precenjeni... ampak manj kot avtomobili
smile-1.gif

Sicer pa... če bi bila cena odvisna samo od velikosti ekrana, bi bilo nekaj zelo narobe. Dejansko je v novih telefonih verjetno enako (če ne še več) tehnologije in razvoja kot v TV-jih.

PS: Včasih je težje (in dražje) narediti manjšo stvar kot pa večjo.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Garmin ne razvija več navigacije za mobilne telefone že ohoho časa. Zadnja njihova verzija je bila za Windows Mobile pred parimi leti. In glede na to, da niso razvijali navigacije za Android, da je niso razvijali za iOS, je zelo verjetno ne bodo tudi za WP7.

Verjetno bodo iste navigacije kot na ostalih platformah... Navigon, iGO, Sygic in druge... ne bi pa vedel, če katera od teh že obstaja.