Samsung Note 2

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
zanima me v bistvu nasploh pri androidih in konkretno pri Note2 delovanje push emaila
namreč od nekdaj uporabljam Blackberry in bi morda razmislil o androidu.
imamo pa enterprise server; BES

kako je z delovanjem push emaila? Kako je s sinhronizacijo kontaktov in koledarja?
se da na telefonu nastaviti odsotnost ipd..

skratka iščem funkcionalnost BB na androidu...
je to-že-to, ali pač (še) ne?

LP

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Hotmail mi naprimer pushne takoj na telefon.Gmail, yahoo in cloud pa mam nastavljen na 15 min, ker očitno deluje push samo z enim mailom oz. samo prek hotmail exchange serverja.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Imam nota 2 in imam nastavljen Gmail in službeni mail (exchange), vse dela bp push in na obeh mailih sem imel sinhronizacijo koledarja in stikov. Odsotnost se da tudi naštimat...

Edina razlika kot je meni znano je v kompresiji ki jo ima BB, kar pomeni da porabi dosti manjso količino podatkov. To je mogoce zelo dobro v tujini kjer boš imel z BB-jem imel dosti manjsi racun kot z androidom....
smile-1.gif

P.S. Pa če rabiš NOTA 2 povej....
cool-1.gif

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
ok, to da gmail/hotmail deluje mi je znano, ampak kako je pa s službenimi maili? je kaka razlika. in predvsem kako se sinhronizirajo kontakti in koledar z outlookom.
to mi je najpomembneje.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Službeni mail (exchange), imam nastavljen na push in prileti isti čas kot na računalnik. Prav tako se v koledarju takoj pojavijo sestanki. V stikih lahko iščem tudi po tistih iz outlooka.

Upam, da sem odgovoril na vse.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
Službeni mail (exchange), imam nastavljen na push in prileti isti čas kot na računalnik. Prav tako se v koledarju takoj pojavijo sestanki. V stikih lahko iščem tudi po tistih iz outlooka.

Potrjujem! S3 se obnaša enako; Exchange kot funkcija dela odlično - sinhronizacija mailov, koledarja in stikov je takojšna. Je pa en problemček v tem, da je ekran v tej aplikaciji precej temnejši kot v drugih aplikacijah in nikakor ga ne znam posvetliti. Ta problem opazijo kolegi tako na S2, Note in S3.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Citat:
Uporabnik shootek pravi:

Potrjujem! S3 se obnaša enako; Exchange kot funkcija dela odlično - sinhronizacija mailov, koledarja in stikov je takojšna. Je pa en problemček v tem, da je ekran v tej aplikaciji precej temnejši kot v drugih aplikacijah in nikakor ga ne znam posvetliti. Ta problem opazijo kolegi tako na S2, Note in S3.

Problem zatemnjenega zaslona sem rešil z enim izmed prvih originalnih ROMov 4.1.2. Za exchange mail se pa morda splača investirat v TouchDown app, katera med drugimi funkcionalnostmi omogoča sistemcu exchanga brisanje podatkov v povezavi z exchangom, ne pa vseh podatkov v aparatu, kot je to pri vgrajeni email aplikaciji.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
se še komu zdi, da se ekran prizge pocasi, tudi do 2 sek od pritiska na home/power - odvisno kolk je "ogret"
...ker imam par direct call bljiznic na home screenu kliknem home+bljiznica prakticno v enem trenutku (kadar je ekran prizgan) ...v tem primeru je 2sek kar cakanje :)