Samsung Note 10.1 - nadgradnja na 4.1.2

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Mislim, da za stock rom enako kot pri telefonih s tem da imaš malo drugače ker nimaš home tipke.
Preveri za vsak slučaj.

http://slo-android.si/forum/viewtopic.php?f=88&t=5627

* Potrebujete :
ODIN ( razpakirajte )
GONILNIKE
JB 4.1.2 ROM : XWLSD ( razpakirajte )
Download

* Izključite telefon
* Pritisnite POWER + VOLUME UP + HOME, tako pridete v RECOVERY.
* Izberite wipe data/factory reset ter potrdite.
* Izbrišite KIES z računalnika
* Naložite Gonilnike
* Zaženite ODIN
* Ugasnite telefon
* Pri ugasnjenem telefonu pridržite tipke : POWER + VOLUME DOWN + HOME
* Ko pridete v DOWNLOAD MODE, pritisnite VOLUME UP
* Priklopite telefon in v odinu se bo okvirček obarval modro ( če je tako ste pripravljeni za flešanje )
* V PDA vstavite JB rom
* Ostane vam samo še gumb START
* Ko se telefon nadgrajuje se ga ne dotikajte/odklapljajte, to lahko storite šele ko izpiše PASS !

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Pozdravljeni,

Simobil je posodibitev že imel. Jaz imam od Mobitela telefon in Tablico. Res imajo 4G omrežje, ki smo ga financirali davkoplačevalci, da bi pa porihtali osnove, kot je užuren up-date in ne z zamikom parih mesecev za to pa očitno ni denarja ne volje.

Lep pozdrav, Tommy.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Pozdravljeni,

na tablici imam verzijo 4.0.4. Preko KIES mi napiše, da update preko KIES ni mogoča, preko OTA mi pa napiše, da ni posodobitve. na RAM2 pravijo, da imajo uradno verzijo 4.1.1. Glede na to, da sem jih danes eno uro klical in da so skrajno arogantni ima morda kdo izkušnje s tem, kako lahko naredim sam uraden update?

Hkrati mi pa ni jasno, zakaj še ni verzije 4.1.2. Je pa tablica kupljena pri Mobitelu.

V naprej hvala za pomoč.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Na Sammobile imaš SLO (SIO) verzijo 4.1.2 ki jo preko Odina komot in brez problemov nadgradiš. Simobil je 4.1.2. že tudi dal ven januarja, Mobitel pa še vedno ne
crazy1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Na Sammobile imaš SLO (SIO) verzijo 4.1.2 ki jo preko Odina komot in brez problemov nadgradiš. Simobil je 4.1.2. že tudi dal ven januarja, Mobitel pa še vedno ne
crazy1.gif

Hvala. Lepo te prosim za sledece; kaksen je potek taksne nadgradnje in kaj se zgodi z garancijo? Morda poznas razlog, da ne morem sam narediti nadgradnje na 4.1.1., kar na uradnem servisu pravijo, da imajo, vendrar ne morem tega narediti sam?

V naprej hvala za pomoc.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Kaj je z garancijo ne vem, se nisem kaj preveč obremenjeval s tem...

Jaz sem update naredil po teh navodilih pa je šlo kot po maslu. Edino kar moraš pazit je to da narediš VSE in TOČNO tako kot je v navodilih... pol nima kaj bit narobe.

Zakaj pa sam ne moreš update-at pa si mislim da je zato ker Mobitel še ni tako daleč, da bi ponudil OTA update, za ne-brandan firmware pa moraš it preko Odina, na servisu pa po defaultu domnevajo, da tisti ki jih kliče nima pojma.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
crazy1.gif
Tudi Mobitel je že kakšen mesec nazaj dal ven 4.1.2 N8000XXCMB3 N8000MOTCMB,imaš ga na SMF že skoraj mesec dni
grims-1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Morda je pri meni problem, ker je bila tablica kupljena v prosti prodaji in ne pri preko operaterja. Glede na tok da ne rabim nobenih navlak od operaterja je verjetno najbolje, da namestim nebrendirano verzijo....

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ni problem pri tebi ampak trenutno pač še ni možno posodobit,(tudi na SMF je označeno,da še ni te posodobitve)preko OTA ali Kiesa,najbolj enostavno je,da posodobiš ta rom preko Odina in ti ostane tudi garancija.Razen,če počakaš še par dni.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Kaj je z garancijo ne vem, se nisem kaj preveč obremenjeval s tem...

Jaz sem update naredil po teh navodilih pa je šlo kot po maslu. Edino kar moraš pazit je to da narediš VSE in TOČNO tako kot je v navodilih... pol nima kaj bit narobe.

Zakaj pa sam ne moreš update-at pa si mislim da je zato ker Mobitel še ni tako daleč, da bi ponudil OTA update, za ne-brandan firmware pa moraš it preko Odina, na servisu pa po defaultu domnevajo, da tisti ki jih kliče nima pojma.

cheer.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Moja tablica je bila kupljena pri simobilu in tako ko sem jo priključil na internet je posodobilo Android na verzijo 4.1.2. SLO...