Samsung LED TV

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Kupujem nov TV in me je zamikala Samsung LED serija. Vem da je razlika samo v osvetljevanju, ampak se na ta način doseže precej večje kontraste. Nisem se še odločil za velikost, ker ne vem, ali je bolje vzeti najboljši manjši TV (102cm) ali osnovnega večjega (117cm). Upam da bom ta odgovor dobil tu:) Zanima me namreč pomen naslednjih funkcij:

Internet@TV, Contents Library (Flash), DLNA, USB 2.0 Movie in pa kakšen je pomen LAN priključka?
Bi bilo v kakšnih norih sanjah recimo možno uporabljati IP TV brez tistega nerodnega siolovega vmesnika?

Gledam pa npr: UE40B7090 in UE46B6000. Za vsako pomoč bom zelo hvaležen!

p.s. Še nekaj, kako se pa te novodobne naprave z USBji kaj obnašajo do *.mkv datotek? Jim je to španska vas?

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Internet@TV pomeni, da lahko brskaš po internetu brez računalnika direktno na TV-ju (verjetno bolj omejeno).
Contents Library (Flash) sicer ne vem, kaj je... ampak jaz bi rekel, da ima vgrajen pomnilnik, na katerega lahko naložiš slike in mogoče celo kak film.
DLNA je tehnologija, ki poišče media serverje v lokalni mreži in preko njih streama filme, glasbo in omogoča gledanje slik.
USB 2.0 Movie je verjetno to, da omogoča priklop USB-ključev/diskov in direktnega gledanja filmov z njih (vprašanje je, kakšne codec-e podpira).
LAN priključek je potreben za Internet@TV in DLNA.
IPTV brez STB-ja s tem TV-jem ne bo deloval (niti ne poznam nobenega TV-ja, ki bi to omogočal...).

Velikost je pa čisto odvisno od tebe, kakšno želiš...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Hvala za hiter in izčrpen odgovor. Ugotovil sem da podpira naslednje formate:
.avi /.mkv /.asf (Divx 3.11 / 4.x, 5.1, 6.0, Xvid,
H.264 BP / MP / SP, MPEG-4 ASP, Motion
JPEG) / .wmv /.mp4 / .3gp / .vro / .mpg /
.mpeg (ps) / .ts (Mpeg2 / H.264, VC1)

Kar je vbistvu zelo kul.

Potem potrebujem samo še hišni kino z optičnim vhodom in zadeva bo špilala mkvje v 5.1, če to prav razumem.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Hvala za hiter in izčrpen odgovor. Ugotovil sem da podpira naslednje formate:
.avi /.mkv /.asf (Divx 3.11 / 4.x, 5.1, 6.0, Xvid,
H.264 BP / MP / SP, MPEG-4 ASP, Motion
JPEG) / .wmv /.mp4 / .3gp / .vro / .mpg /
.mpeg (ps) / .ts (Mpeg2 / H.264, VC1)

Kar je vbistvu zelo kul.

Potem potrebujem samo še hišni kino z optičnim vhodom in zadeva bo špilala mkvje v 5.1, če to prav razumem.

tole sem c/p iz enga druzga posta, da ne grem še enkrat na novo pista;
prejšnji vikend sem testrial samsungovo 7serijo z led osvetlitvijo, ki naj bi ravno tako preko usb in lan kabla predvajala vse možne formate. Med njimi tudi mkv. No pa smo hitro pristali na realnih tleh, da tko lepo kot je na papirju pa le ni. Recimo mkv-jev od national geographica sploh ni hotla predvajat, ostale mkv-je filme s partisa pa je predvajala vendar brez zvoka. Je vrglo opozorilo, da pač ne podpira tega audia. Mislim pa da je bil problem v dts zvoku. Vob in divx pa je delalo.
Torej, če že tv ne zna predvajat tega audia, se pozanimaj, če ga zna vsaj preko optike spravit naprej na receiver. Jst za samsunga žal nisem mogel tega testirat.

imaš en kup video fomratov, kaj pa audio
wink-1.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Kolikor sem se pozanimal, je pri DTS problem licenciranja in se ga zato ne da predvajat. Lahko upamo na kak pohekan firmware nekoč:)
Delajo pa baje lepo AC3 fajli.
Obstajajo pa tudi enostavni konverjterji s katerimi lahko mkv DTS pretvoriš v mkv AC3. Potem pa zadevo preko optičnega kabla spraviš v hišni kino in deluje bp. Vsaj tako pišejo po forumih.