Samsung LCD ne predvaja Č-ja?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pozdravljeni!

Gre za Samsung, modela točno ne vem, iz diska bere vse tipe filmov (1080p mkv-je in ostalo) ampak težava je v tem da pri subtitlih ne predvaja Č-jev... Ž in Š ni problema, Č je težava... A kdo ve kako to odpraviti oz. v čem je fora? Hvala

Lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni ni uspelo, prav tako ne na Philipsu. Zgleda je implementacija unicode zalo zakomplicirana
tongue-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Samo malo... hočeš rečt da tudi če kupim novega Samsunga npr. serije 7 in odlistam tisočaka da bo težava s tem?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Nastavi si vzhodno evropsko kodiranje na TV-ju.

Bom pogledal model TV-ja in javim, kako to nastaviš oz. kje? Včeraj sem tam nekaj iskal po TV-ju pa nisem tega vido! Hvala

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Meni ni uspelo, prav tako ne na Philipsu. Zgleda je implementacija unicode zalo zakomplicirana
tongue-1.gif
Finta je, da večina podnapisov ni v unicode, ampak v enem "legacy" kodiranju. Vso srečo pri ugibanju, v katerem. (ta zadnji stavek velja TV aparatu, oziroma piscu njegovega firmware-a)

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Odpri film, pritisni tipko "Tools" in tam pod "nastavitve podnapisov" poglej...jaz imam nastavljeno na "Srednja evropa" in povsod vidim č,š in ž-je. Ali pa poizkusi kot je rekel @zakon

LP

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zanimivo, morem probat. Na svojem Samsungu LE32C530 sem to opazil šele kak teden nazaj, ker če uporabim podnapise, uporabim vedno angleške. Pri starših pa je na Philipsu kar moteče, ker imata vse podnapise SLO/HR.

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
probaj še podnapise odpret v beležnici in shrani kot in spodaj izberti UTF-8.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Odpri film, pritisni tipko "Tools" in tam pod "nastavitve podnapisov" poglej...jaz imam nastavljeno na "Srednja evropa" in povsod vidim č,š in ž-je. Ali pa poizkusi kot je rekel @zakon

LP

Točno tako! Nastavljena je bila zahodnja evropa, dal sem srednjo in sedaj delujejo Š Č in seveda Ž! Hvala!!!! Je pa zgleda nek nizek model Samsunga saj te mkv-je in prehode med mapami zelllllo dolgo nalaga, upam da je na boljših Samsungih to hitreje. Namreč na LG-ju skače zadeva skoraj realtime... LP!

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na Philipsu nikjer ne najdem nastavitve za podnapise (ali kako nastavit, da se podnapisi avtomatsko vklopijo, ne pa da moraš vsakokrat ročno vklopit).

zakon

Guru
16. maj 2008
8.753
800
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Kakšna je fora podnapisov? Kaj vi berete filme?

To si, pa zdaj tako rekel kot, da je samoumevno, da znajo vsi ENG. Obstajajo tudi nekateri drugi tuji jeziki, ki jih ljudje obvladajo in ne samo ENG.
bonk.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Evo odgovor, ki sem ga dobil od Philipsa:

Citat:
Spoštovani,
Treba izbrati kodiranje črk utf n, format podnapisov srt.
Podnapisi se ne vklapljajo samodejno.

Lep pozdrav,
Ivan Koval,
Storitev za Kupce Philips

Torej ne moreš v TV nastavit ničesar, poleg tega pa moraš še vsakokrat ročno vklopit podnapise
bonk.gif
Saj ima Philips res lepo sliko in zna iz SD slike naredit čudež, ampak takšne stvari so pa malomarnost na kvadrat. Imam na Samsungu 5x več nastavitev, pa meniji tudi nimajo fensi animacij, ki so počasne ko hudič.