Samsung Kies in mobilnik se ne povežeta

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zbriši kies
evil.gif
sicer pa google mogoče kaj ve.Bi ga uporabljal le, če bi imel opcijo univerzalen backup, kot itunes.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Kaj pa uporablate namest kiesa?A ni kies od samsunga produkt kot Nokia suite od nokije?Če men ne poveže dam da na novo naloži driverje pa potem dela, sicer redko povezujem.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.592
1.122
113
Titograd
Nokia Suite je delal kot grom, Kies pa nič od nič.

Če telefon priklopim, ga ne vidim v raziskovalcu niti kot mass storage, čeprav je gonilnike naložilo..... Kes bi uporabljak mogoče samo za inštalacijo kakih progyev, ki jih imam tu na disku.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.592
1.122
113
Titograd
Našel sem eno zadevo, da telefon vsaj prepozna kot mass storage, mogoče še komu pomaga.....

Unplug the USB cable from the GS3
go to "Settings" > "Developer Options"
Enable "USB debugging"
Connect the USB cable from the GS3 to the PC
The PC will now install a bunch of drivers automatically
When the drivers have installed, unplug the USB cable from the GS3
go to "Settings" > Developer options"
Disable "USB debugging"
Connect the USB cable from the PC to the GS3

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Kaj pa uporablate namest kiesa?A ni kies od samsunga produkt kot Nokia suite od nokije?Če men ne poveže dam da na novo naloži driverje pa potem dela, sicer redko povezujem.

Nič.Tako je, zato je tolko bolj noro, kak si lahko tak velka firma privošči, da izda tak krš od softvera za svoj top telefon, ki je prodajan v desetinah-stotinah miljonov (sgs/sgs2/sgs3/note/note2 )

Ko priklopim telefon na pc mi da opcije, kot da bi priklopil usb ključek.to mi zadošča.Ostalo naredim brezžično.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ali drug usb vhod ni povezal?
Ali uporabljaš original kabl?
Ko priklopiš gsm na pc ti na gsmu pokaže povezano kot pred.nap.klikni gor in v meniju povezava usb z rač.preklopi med MTP in PTP,na zaslonu pcja se ti pokaže samodejno predvajanje,če se ne potem poskusi znova izklop vklop kabla.
Drugače pa stran od Kiesa,ker ga popolnoma nič ne potrebuješ.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.592
1.122
113
Titograd
Sem ga prestavil v drug vhod, samo mislim da ni bil problem v tem, sem zgoraj prilepil postopek, po katerem so mi vsaj winsi zadevo zaznali kot mass storage.

Ok, kaj pa potem uporabljati? Ne obstaja program kot je nokia suite, kjer lahko syncam, nalagam programe in še kaj?

Ok, nov sem na androidu, priznam
smile-1.gif
zato mi ni najbolj jasno kako hudiča povezat z kompom? Saj če je kot mass storage, za večino stvari ni blema, slike in muziko gor in dol lahko mečem....

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Men se s kiesom normalno poveže, sem zdele probal.Ponudilo mi je še posodobitevin sem dobil Kies lite.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
No jaz pa mislim da je bil problem ravno v tem,ker sem imel oz.imam iste težave,če ne priklopim v pravi vhod in preklopim med MTP-PTP mi sploh ne zazna particije na pcju.
No saj ne rečem da zgornji postopek ne deluje toda meni ga je uspelo povezat na ta način.

Nazadnje urejeno:

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Men dela na dveh pc-jih neglede na to v kater usb vhod prklopim.Sem pa mel z novim problem ker se ni hotel posodbit preko kiesa pa so ga na servisu zrihtal.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.592
1.122
113
Titograd
No, ker se mi ne da zahebavat s kiesom, ker ni vreden pol glaža toplega pira...... kako inštalirati kako .apk ki jo imam na PC-ju?

Aja, še nekaj..... recimo da hočem kaj krekanega oz. nelegalnega naložiti, se da? A li moram še prej kaj naredit?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Settings - Security - unknown sources kljukica. Pol pa si daš .apk nekam na spominsko in jih odpreš z My files ali kakim drugim file wxplorerjem. priporočam, da si najprej naložiš kaspersky, ki ti bo pregledal vse inštalirane apkje.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ne vem kaj naprimer krekanega oz. nelegalnega bi nalagal(potem je dobro naložit kakšen antivirusni program) in ne vem kakšne apkje iz pcja bi rad prenašal več ali manj vse dobiš na Google Playu plačljivo ali neplačljivo če pa že dobiš kakšne druge "neznane vire"pa si takrat v nastavitvah-varnost obkljukaj namestitev Neznanih virov.Na gsmu si ustvari eno mapo(na sd kartici(extSdCard)) ki jo poljubno preimenuj v njo prenesi apk in potem iz gsma aktiviraj ta apk.
No vidim da me je že rawr prehitel.Ne razumem pa zakaj za inštalacijo potrebujete razne file explorerje saj ti itak sam avtomatsko naloži?Vsaj meni,še nikoli nisem za nobeno zadevo potreboval karkoli?

Nazadnje urejeno: