Samsung Galaxy S Duos

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
zanimam se za nakup tega mobitela. v njem bi bile 2 SIM kartice - ena slovenska in ena hrvaška. sedaj pa vprašanje; v primeru, da se nahajaš z mobitelom na področju, kjer sta prisotna tako slo kot cro signal - ali je možno vsako SIM-ko posebej registritati v posamezno omrežje ali pa je na voljo samo izbira enega omrežja, ki potem velja za obe SIM-ki? čisto konkretno, slo SIM bi registriral na slovenskega operaterja, cro SIM pa na hrvaškega.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Vsi dual SIM telefoni tega ne omogočajo. Odvisno je ali imajo 1 ali 2 sprejemnika/oddajnika. Tisti z dvema imajo tudi 2 IMEI številki.

Primer pri Nokiah:

Citat:
If your device is a dual SIM device (like X1-01 and C2-00), which means both SIM cards can be connected to the network at the same time, your device has two IMEI numbers.

If your device is a two SIM device (like C1-00), which means only one SIM card can be connected to the network at a time, your device has only one IMEI number.

Only sim 1 IMEI is used to check for warranty.

Kot je razbrati iz njihovega pojasnila, oni telefone delijo na dual SIM in two SIM.

Tukaj je še en SLO članek o obeh omenjenih Nokiinih telefonih.

Nazadnje urejeno:

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
kolikor sem prebral omogoča ima samo en IMEI, kar pomeni da se obe SIM-ki registrirata na eno omrežje. Posledično to pomeni, da je vedno v mojem primeru ena SIm-ka v roamingu, kar pa ni dobro...

ima kdo izkušnje iz prakse, če je res tako?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik rs1975 pravi:
kolikor sem prebral omogoča ima samo en IMEI, kar pomeni da se obe SIM-ki registrirata na eno omrežje. Posledično to pomeni, da je vedno v mojem primeru ena SIm-ka v roamingu, kar pa ni dobro...

Duos ima menda dva sprejemno-oddajna dela... in v njem sta lahko dve SIM kartici, ki sta hkrati aktivni ... seveda vsaka prijavljena v svoje omrezje ...

Ce ima samo en IMEI, to pomeni, da hkrati sploh ne moreta biti aktivni obe stevilki.. tudi ce sta v istem omrezju ... ampak je treba izbrati eno ali drugo SIM... ponavadi ob vklopu ali pa med delovanjem... Razni "dual SIM adapterji" delujejo na tak nacin... ker seveda mobilnik nima podvojenega hardvera za tako delovanje ... Samsungi serije Duos imajo podvojen hardver ...

Nazadnje urejeno:

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik rs1975 pravi:

Kartici imata različni IMEI številki. Za vsako kartico lahko posebej izbiraš operaterja.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Duos S sedaj uporabljam dobrih 10 dni, 2x je bil z menoj v tujini; kupil sem ga zaradi uporabe TravelSim (šlo bi tudi z dvema telefonoma, ampak to je druga zgodba).

Kar se tiče upravljanja obeh kartic je zadeva preprosta - izbereš katero upravljaš in to je to. Vsaki posebej lahko nastaviš način delovanje (GPRS/UMTS), operaterja itd.

prisma

Pripravnik
27. jan 2008
33
0
6
Uporabljam ga že kar nekaj časa. Deluje dobro, edino včasih mu zmanjka malce procesorske moči. Velikost je ravno prav velika za upravljanje z eno roko.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
@nigelm
@prisma

Sta vidva že pogruntala, kako bi se dalo uporabljati profile? Sem že v ene drugem postu spraševal, pa ni bilo odgovora.
Torej, da znotraj enega profila, ki se mu reče npr. "služba", nastaviš melodijo zvonenja, ton za SMS, vibro itd., za obe kartici hkrati. Torej za kartico 1 zvonenje, za kartico 2 pa samo vibra ali pa potihem.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ne.

To s profili mi je sploh neznanka pri Androidu. Sem pričakoval, da bo imel Samsug kaj tako enostavnega, kot ima pri neumnih telefonih.

TOLE se mi sploh ne zažene, pa bi mi zelo ustrezalo,saj naj bi spremembe nastavitev sprožali različni dogodki - med drugim gostovanje.

prisma

Pripravnik
27. jan 2008
33
0
6
Greš na Nastavitve, nato na Zvok, nato na Melodije zvonjenja in tam nastaviš zvonjenja oz. opozorila za vsako kartico posebej.

lp

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Citat:
Uporabnik prisma pravi:
Deluje dobro, edino včasih mu zmanjka malce procesorske moči.

Ja, procesorju res zmanjka sape, najbrž je ICS le prezahteven za tole reč. Touchscreen ima občasno kar pošten lag. Upam, da se bo Jellybean (napovedan je tudi za ta telefon) kaj bolje obnesel.

Dual SIM pa deluje brezhibno.
cheer.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik prisma pravi:
Greš na Nastavitve, nato na Zvok, nato na Melodije zvonjenja in tam nastaviš zvonjenja oz. opozorila za vsako kartico posebej.

lp
To si opisal normalni postopek, ki ga ima android. In potem ko si v zvonenjih, moraš še skrolat gor ali dol, da na eni kartici izklopiš zvok ali izbereš drugo melodijo.

Zato pa imamo (oz. smo jih imeli prej, na duosih brez androida) profile. Torej z enim ali dvema klikoma izberem profil, kjer je to že vse nastavljeno. Nastaviš enkrat in potem samo preklapljaš med profili.
Sedaj pa rabiš milijon enih pritiskov na ekran, da zadeve nastaviš. Še posebej je to luštno, če imaš več sestankov na dan in moraš non stop spreminjati nastavitve za domačo kartico, službeno pa pustiti tako kot je. Doma pa spet obratno.