Samsung Galaxy Pro

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
A si kdo lasti tole napravo? Resno razmišljam, da bi e71 zamenjal. Sicer ne pričakujem take trdnosti kot e71, ampak bom to kompenziral z androidom. Zanima me, kako se obnesejo standarne stvari, klicanje (zvok, mikrofon) in epošta. Kakšna je tipkovnica in če baterija zdrži en cel dan?

Hvala

Samsung-Galaxy-Pro.jpg

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Baterija mi zdrži 2 dni . S tem da se sedaj malo bolj igram z njim + stalna sinhronizacija.
Tipkovnica je na nivoju e71(razen da sta y in z zamenjani), hitrost mi je zadovoljiva.
Pošta je kot pri vseh androidih. Mogoče je malo smotana resolucija ker mi nekatere programe(igre) zavrti za 90°.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ja...programe sem predvideval da bo kakšne zmedlo. Ampak ok, to lahko preživim? A si probal kakšen drug mail klient, npr k-9?

Predvidedam, da si imel tudi e71, zato me zanima kaksna je primerjava kvalitete ohisja? Pa kaksen je zvok pri pogovoru in, če si testiral, kako te sogovornik sliši?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
K-9 deluje normalno(ga ne obrne). Na splošno zelo malo stvari obrne(doodle jump, launcher pro, mTrip)
Kvaliteta ohišja napram e71 mi deluje podobna. Tudi če telefon bolj grobo rokujem ne škripa(poka).
Mogoče je malo smotano ko scrollaš ko moraš večkrat zadevo ponovit(višina zaslona).
Na testih so omenjali da so moteče tipke (home, nazaj, iskanje) da se jih po nesrečiu dotakneš samo sam nimam tega občutka.
Kar se tiče zvoka: Punca ima e 71(sicer je že malo zmahana) jo slišim odmevajoče. Ostale slišim normalno. Drugi me naj bi slišali dobro(nisem dobil pripomb).

Nazadnje urejeno:

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Odločam se za nakup tega telefona, ker imam tudi sam zdaj E71, pa bi rad imel telefon z Androidom pa to tipkovnico.

Še kdo ki si ga lasti, da poda mnenje ?

Ali se splača počakat pa je kaj novega na trgu ki prihaja ? Pogoj pa je Android, pa fizična tipkovnica kot na tem telefonu

lp

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Meni se od teh android candybar telefonov z tipkovnco najbolj dopade motorola droid pro. HTC chacha, galaxy PRO so strojno podhranjeni...Ne vem pa kje jo dobit, jo ma baje en alter user.

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Sem pravkar pogledal tole Mororolco. SUPER ZADEVCA.

Samo res - kje pa jo dobit ???

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
U AMERIKA
smile-1.gif
Po mogoče kje na nemškem Ebayu vendar pač nebo šumnikov in ostalega sranje... pa najbrž bo tudi qwerty in ne qwertz kot E71...Lp

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.563
467
83
Koliko pišete, da rabite tipkovnico? Sam sem bil tudi kot uporabnik E61 in E71 prepričan, da brez ne gre. Sem več kot zadovoljen sedaj z SGS2. Težav s pisanjem ni. Bistvena ogromna prednost pa je velikost ekrana.

Prvi stik z androidom je bil sicer galaxy 551. Slednji je enostavno procesorsko prešvoh in je uporabnost nekje na ravni E71 oz. nekaj boljša zaradi androida.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Bil lastnik E71 nato E72 nato E6, menjal za SG2 tako kot ti. Pišem povprečno, ampak roko na srce, s prvimi tremi naštetimi je bilo pisanje SMS-ov, mailov prava poezija. SG2 imam sedaj dober mesec pa imam do pisanja sms-ov še vedno odpor, mi nekako ne gre najboljše ampak kot si omenil, Nokia je enostavno zadaj in počasnost, majhnost displaya (in s tem tudi neuporabnost) sta enostavno prevelika minusa... Zna bit ta PRO od Motorole prava zadeva saj ima tipkovnico, ima Android, je hiter, mislim da je to to... osebno bi se najbrž tudi sam odločil za kaj takšnega če bi kak pameten proizvajalec izdal kaj pametnega v tej smeri tako pa se Samsung, LG, HTC ne premaknejo nikamor na tem področju, izgleda da jim ta segment tržno ni zanimjiv. Galaxy PRO ni na nivoju E serij od Nokie, žal...

Nazadnje urejeno:

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
točno to kar pišete. S to tipkovnico ki jo ima E71, E72 je pisanje mailov in SMS prava poezija.
Jaz mislim da nikoli ne bo možno tako enostavno pisat na touch screen kot je s to fizično tipkovnico.
Jaz sem 10 ur na dan na poti pa na terenu, in ko rabiš nekaj na hitro s touch ekranom to ne gre. S samsung galaxy- tabom popizdevam in sem pred živčnim ko moram napisat kak mail in sms.

Bom vidu če se da z Amerike dobit to Motorolo. To pa res hočem imet čimprej

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
jst mam droid pro kaksne tri mesece. sem kupil na nemskem ebayu. krasna zadeva...vse dela bp, samo baterija je bolj svoh. Dnevno naredim okol 20 min klicev, 10 smsov, 30 mailov, wlan prizgan vecino casa, bt v avtu in obcasno mal surfanja. komej komej zdrzi do vecera.

sem pa pred njim imel samsunga pro in sem prodal v enem tednu. Baterija zanic, zaslon obupen...edino tipkovnica je dobra. Pa drzi se ga kot eno igracko....zelo razocaran.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
To maš model z oznako XT610 ne? 720p videje snema? Namreč obstaja še eden identičen samo PRO model, ki je malo slabši...

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Ufff... Ja pol pa še ali eno baterijo al pa v vatu nonstop na polnilec priključen. Jaz dnevno telefoniram od 100-150 min

Bomo šli v napad za ta telefon
smile-1.gif

Čeprav mislim da še vedno boljše iz ZDA za 200€ kot iz Nemčije za 270€ ... ali se motim ?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik MasterX pravi:
točno to kar pišete. S to tipkovnico ki jo ima E71, E72 je pisanje mailov in SMS prava poezija.
Jaz mislim da nikoli ne bo možno tako enostavno pisat na touch screen kot je s to fizično tipkovnico.
Jaz sem 10 ur na dan na poti pa na terenu, in ko rabiš nekaj na hitro s touch ekranom to ne gre. S samsung galaxy- tabom popizdevam in sem pred živčnim ko moram napisat kak mail in sms.

Se še jst podpišem pod tole, Nokia E71 (in naslednice) enostavno preveč dobro funkcionira da bi jo na trgu kaj zamenjalo. Mogoče kakšna robidaTM, ampak tam je par drugih minusov. Android ima smisel ko imaš dober (dovolj velik) touchscreen, pa še tam potem tipkanje ni niti približek tistega na fizični tipkovnici (no mogoče primerjava z numerično tipkovnico za pisanje texta).

SG Pro ima za moje pojme premajhen zaslon za normalno uporabo Androida, po drugi strani ima pa plastik-fatastik ohišje in (verjetno) tudi tipkovnico, ki se skrije pred tisto iz Nokij. Tale motorola zna zgledat zanimiva, ima vsaj spodoben touchscreen, čeprav to še ni čisto to ...

Aja meni na Galaxy Tabu ne uspe pisat tako, da nebi naredil vsaj ene napake v stavku (napačna tipka), kaj šele na kakšnem manjšem zaslonu! Na fizičnih tipkovnicah pa pišem brez problema s polovico hitrosti desetprstnega!
grin1.gif

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Evo pravkar kupil tole Motorolo Droid PRO na ebayu.

Komaj čakam da jo dobim in da vidim kakšen telefon je .

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Glede pisanja teksta se ne morem strinjati s teboj. Vse je stvar navade. Ravno zaradi pisanja maila sem se dolgo oklepal polnih tipkovnic, nazadnje sem jo imel na n97 in nato na n900. Pa sem vedno trdil, da ni teorije, da na touchu pišem tako kot na celi tipkovnici. No sedaj imam SGS II, pa ti lahko garantiram, da sem hitrejši kot kadarkoli prej. Sem pa imel nekaj dni težave, nato sem se sčasoma navadil in z lahkoto spišem poljubno dolg mail.
wink-1.gif

Tako da tile razne n71, sploh pa BB, nimajo praktično noeben prednsoti več pred touchscreenih. Smo pa ravno v tej dobi, kot recimo pred leti digitalna fotografija proti analogni. Digitalna ne bo nikoli tako dobra kot analogna. No saj še danes najdeš mojstre v tem. ampak je toliko prednosti v digitalni ali če primerjamo, torej v touchih, da fizičnih tipkovnic kmalu ne bo, ker so realno več kot nadomestljive z virtualnimi. Samo vprašanje je koliko je kdo "trd" v glavi in svojem prepričanju
wink-1.gif

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Kako to da nisi kupil Motorole pro PLUS, ki je najnovejši model od DROIDa?
Ko ti jo dostavijo malo opiši izkušnje in to - hvala!