Samsung CLP-325 pušča liso po levi strani

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Kaj bi bilo narobe s tiskalnikom, da pušča liso na levi strani?
Sam odtis je popoln, je pa problem da se očitno boben ne čisti pravilno (na njem ostaja prah), kateri potem po celi dolžini lista pušča liso. To se mi je zgodilo po tem, ko sem odstranil in očistil vse kartuše, ter izpihal prah iz bobna.
Razlog, da sem se lotil tega posega je bil, da mi prej ni tiskalo na tem delu, kjer je zdaj lisa, oziroma je bil odtis zelo bled. Sedaj po posegu, je odtis sicer v redu, ampak ostaja višek prahu.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A transportni jermen si očistil? Kakšno je stanje razvijalnega bobna? Si ga očistil z čistilom (tako kot jermen)? Stanje grelne enote?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
pretresi toner prvo
Toner ni kriv, ker ga večkrat pretresem, tokrat pa sem ga zamenjal tudi z novim. Ko boben vzamem ven, se vidi da na tem delu ostaja umazan. Zadeva je praktično nova, glede na to da je do sedaj popolnoma izpraznil komaj dva tonerja. Uporabljam pa originalne.

Idejo za čiščenje sem dobil v tvoji temi, ker sem imel enak problem kot ti, da mi na tem delu ni tiskalo. Sedaj tiska, ampak pušča sledi, tudi odtis iz zgornjega roba pusti sledi na spodnjem robu papirja.

@Roberto: heh, na videz je vse ok, jermena in bobna nisem čistil z nobenim čistilom, le na suho sem ga izpihal z zrakom.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz sem razdrl svoj CLP310. Očistil sem razvijalni boben in jermen z etilnim alkoholom. Zamenjati sem moral grelni valj (fuser), ker mi je hči pri reševanju zastoja le-tega fizično poškodovala. Pa waste toner bin sem moral zamenjati z novim.