Samopostrežne blagajne

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo!
Ravno včeraj smo šli na izlet v obnovljeni merkator center v šentvidu. Prijetno presenečenje pa nas je čakalo ob izhodu. Vse blagajne polne, tam za krajem pa štiri samopostrežne blagajne. Nihče še videl tega, in itq, dejmo probat! Pa smo se igrali prodajalke (
grin1.gif

Ste že probali, je kdo videl to čudo še kje drugje??

lp
Peter

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ravno v tem je fora teh vrečk... spodaj je tehtnica.

Pa vedno je zraven prodajalka, ki malo gleda pod prste. V Celju je to že ene pol leta...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
V Celju je to že ene pol leta...

Jap, res je. Mislim, da smo bili celo prvi v SLO, ki smo to dobili. Sedaj pa kadarkoli grem v Mercator (kar je sicer redko), grem na eno od teh blagajn.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
V čem je fora tega? Hitreje se vrsta sigurno ne premika. Razen, če zmanjšujejo stroške za zaposlene
confused-1.gif

Aja, pa mulcem ne bo nerodno kupovati kondomov
hysterical-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
V čem je fora tega? Hitreje se vrsta sigurno ne premika. Razen, če zmanjšujejo stroške za zaposlene
confused-1.gif

Aja, pa mulcem ne bo nerodno kupovati kondomov
hysterical-1.gif

Hitreje prideš skozi
Na navadnih blagajnah je ponavadi gužva tik-tak pa so dostikrat proste

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Sprobal v Merkatorju LJ in na Švedskem pa mislim, da je tam bolj preprosta.
Me pa zanima kako bo čez nekaj let ko se bodo vsi navadili na te blagajne in bodo spet vrste.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ

Če bodo vrste, bodo pač dve običajni ven ruknili in namesto njih 4 nove TIK TAK dali.
Jih načeloma uporabljam, če imam malo izdelkov. Pri večih so navadne blagajne hitrejše. Pri teh je zelo slab optični čitalec (slabo prime), sam program je pa obupno počasen. Ampak za nekaj izdelkov še gre.

LP
Peter

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Greš pa na uno na kateri piše DO 5 IZDELKOV a ne čaki se en ata s polnim vozkom postav pred tebe in jaz mu rečem vljudno "gospod to je blagajna za do pet izdelkov" on pa ja saj jih imam 5 vreč moke, 5 litrov olja, 5 čokolad...
stupid-1.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
V Tujini je to že nekako stalna praksa.

Kar se tiče pa Tik-Tak, so mi pa kul. Kak torek ko je popust in proti koncu koriščenja pik, so vrste ponavadi nenormalne in te samopostrežne blagajne prazne.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Meni je fino, ker dobiš vrečko zastonj
grin1.gif
, pa še hitro opraviš.
Če se ti pa kaj zalomi, je itak vedno ena od prodajalk tam.

Sem pa bila verjetno ena od prvih uporabnikov te blagajne v Novi Gorici.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
V UK so imeli eno vrsto in več blagajn, nato se iz te vrste razporejajo na vse blagajne. Ko se na blagajni prižge zelena lučka, pristopi naslednji. Zraven pa še par samopostrežnih. Hitro je šibalo.