samohodne kosilnice : hitrost ?

Katero kosilnico imate raje ?

• Skupaj glasov
    37

PujsaPepa

Pripravnik
12. feb 2011
91
0
8
Ali so vse samohodne kosilnice enako počasne ? Sem probal eno, in mi niti na kraj pameti ne pade, da bi tako počasi kosil. Rabis 4 ure za tisto kar jaz prelaufam z mojo v uri in pol. Sem probaval slab model ? katero mi priporocate, in kako hitro kosijo ?

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Imam samohodno od Alko B&S motor, pa je skor treba za njo laufat, kater model je pa nevem.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Imam samohodno McCulloch Edition 1XXL-R, z motorjem Honda GCV 190, 4,8kW, rez 56 cm, pogon spredaj.
Daleč najboljša do sedaj, manjka ji le regulacija hitrosti.
Ko je ne bom več dohajal, bom montirani reduktor menjal za vario pogon.

LP

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz imam pa lebdečo, nimam pa pojma kako hitra je, ker sem jo vturil fotru, da kosi z njo.

NeMeBasat

Pripravnik
28. maj 2008
248
0
16
Toti Maribor
Pri nas smo lani nabavili (stara je po 10 in drobiž letih razpadla) Husquarna LC 53Ee z motorjem Briggs & Stratton, 2,7 kW, rez 53 cm, pogon zadaj, tempomat hitrost 5,4 km .....prvi občutki so odlični.... specifikacije kosilnice ..... (((o:

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Mi smo predlani če se ne motim nabavili kar pri Neckermannu. Samohodna varianta, pogon zadaj, nekaj malega regulacije hitrosti. Možnosti izmeta pri strani oziroma košare zadaj.
Motor ima 5 ali 6 konjev, ne vem na pamet. Je dovolj močan tudi za malo bolj gosto ali višjo travo, hitrost po ravnem pa je nekako kot da bi normalno hodil. Meni povsem ustreza.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
če pa ti je še vedno prepočasi lahko še vedno potiskaš zraven, kosilnica pa ti odvzame del dela

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Imam samohodno od Alko B&S motor, pa je skor treba za njo laufat, kater model je pa nevem.

hmm, mam jst isto alko kosilnoco doma (2 leti stara, B&S motor) in je prepočasna zame. Jo kar sam rinem, to je najboljša hitrost
smile-1.gif

PujsaPepa

Pripravnik
12. feb 2011
91
0
8
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Imam samohodno McCulloch Edition 1XXL-R, z motorjem Honda GCV 190, 4,8kW, rez 56 cm, pogon spredaj.
Daleč najboljša do sedaj, manjka ji le regulacija hitrosti.
Ko je ne bom več dohajal, bom montirani reduktor menjal za vario pogon.
LP

Se pravi, če prav razbiram iz postov - take kosilnice za 600€ ali več, po možnosti dobrih firm (Husqvarna, Honda),
z močnim motorjem (nad 3kW) ni problem.

Kako je pa z malo cenejšimi - Alko 399€, Viking, Partner, Mtech ? Ima kdo podatek za njih s kakšno hitrostjo gredo ? bodo zdržale vsaj 10 let ? imajo kaj manjšo hitrost ? je zelo pomembno da je pocinkana ali aluminijsta ?je med 48cm in 53cm res tako velika razlika ?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.407
5.658
113
Vsaka mal boljša ( jekleno ohišje namest 1mm pleha ) ti bo zdržala 10+ let......če boš pa po vsaki košnji spucala travo iz podvozja pa 1x na leto olje menjala bo pa doživljenska
wink-1.gif

Aluminjaste so bulletproof sam so tud dražje.......kako je z hitrostjo pa nevem mam pešhondo je najbl zihr
smile-1.gif

48-53cm ni neke bistvene razlike

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
@PujsaPepa

"je med 48cm in 53cm res tako velika razlika ?"

Kakorkoli pogledaš znese 10%
Če kosiš npr. parcelo 50x100m, to pomeni 500m dodatnega sprehoda ...
... kakšnih 15x letno ...
... po 15 minut ...

Hja, razlika znese ene 4 ure sence na leto ...
... hladno pivo v senci ...

Ja, se splača širšo kupit !

Definitivno !!!

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ja ,za zraven hodit imam kosilnico Partner ki ima pogon narejen tako da si hitrost reguliraš z ročico kolikor rabiš takozvani AVTO WALK,ne dopade se mi pa sprednji pogon za moje pojme,je boljši zadnji. TIP partner P56 -875 DWA tri v enem :mulčer ,koš ,stranski izmet .res da dela kot bomba ,je hitra le pogon se mi ne dopade. malo si jo poglej po spletu ,kupil sem jo pri Jagru par let nazaj pa me dobro služi .no ker imam veliko zelenico sem raje na vrtnem traktorju,si zraven pijem pivo in kosim,ta mala pa je za zelenice pred bajto.
nahrung002.gif

PujsaPepa

Pripravnik
12. feb 2011
91
0
8
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ja ,za zraven hodit imam kosilnico Partner ki ima pogon narejen tako da si hitrost reguliraš z ročico kolikor rabiš takozvani AVTO WALK,ne dopade se mi pa sprednji pogon za moje pojme,je boljši zadnji. TIP partner P56 -875 DWA tri v enem :mulčer ,koš ,stranski izmet .res da dela kot bomba ,je hitra le pogon se mi ne dopade. malo si jo poglej po spletu ,kupil sem jo pri Jagru par let nazaj pa me dobro služi .no ker imam veliko zelenico sem raje na vrtnem traktorju,si zraven pijem pivo in kosim,ta mala pa je za zelenice pred bajto.
nahrung002.gif

Morda veš kakšno hitrost dosega Partner ? po specifikacijah mi izgleda McCulloh/Honda najhitrejsa (6.7km/h, Husqvarna 5.4km/h, ALKO 4.5 km/h -- a ne vem kako verjet tem hitrostim in kakšna je hitrost v resnici na 1 teden stari travi, ne na asfaltu:)
Ta McCulloh/Honda mi je všeč ker ima variomat ročico - se mi zdi lažje držat, kot tisto veliko ročko ves čas tiščat... ni res ?
Nisem pa pogledal, kje ima ta model pogon - zgoraj nekdo pise da spredaj.

Ali lahko samohodno ustaviš in malo rikverc potegneš (30cm) na roke ? tako da lahko kakšne bolj komplicirane zadeve pokosiš okrog dreves in na zelenicah okrog hiše ? Sem probal eno ALKO (na suho) v trgovini, pa če držiš noče it nazaj, če pa spustiš ročico, pa bi po moje crknala.. ali sem narobe razumel delovanje ročic ?

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ravno zaradi teh potegov nazaj sem nabavil prednji pogon.
Težava zadnjega pogona je v tem, da se pri takšnem vlečenju nazaj zelo hitro uniči pogonski reduktor, saj je obtežba na zadnjih kolesih.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Pujsapepa, samo tako prijateljsko, čeprav se ne poznava: Husqvarna NISO dobre kosilnice kljub visoki ceni in se jih izogibaj. Moje izkušnje, nezadovoljni lastnik H R 150 SV, vse naj naj, na papirju, v praksi polom.

PujsaPepa

Pripravnik
12. feb 2011
91
0
8
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Pujsapepa, samo tako prijateljsko, čeprav se ne poznava: Husqvarna NISO dobre kosilnice kljub visoki ceni in se jih izogibaj. Moje izkušnje, nezadovoljni lastnik H R 150 SV, vse naj naj, na papirju, v praksi polom.

Hvala za namig !! če se še bolj (konkretno) razpišeš o teh slabih iskusnjah bi bil še bolj vesel.

PujsaPepa

Pripravnik
12. feb 2011
91
0
8
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Ravno zaradi teh potegov nazaj sem nabavil prednji pogon.
Težava zadnjega pogona je v tem, da se pri takšnem vlečenju nazaj zelo hitro uniči pogonski reduktor, saj je obtežba na zadnjih kolesih.

A pri tem prednjem pogonu, pa gre lepo kosilnica nazaj ? jo nič ne zašteka ?
Ker pri tistih na zadnji je popolnoma zaštekana za nazaj -- je sploh nisem mogel premaknit nazaj, ne da bi izpustil ročko!

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Poišči stare teme o kosilnicah, smo se dobro razpisali in moje težave so tudi opisane. Praktično ne mine košnja, da kaj ne crkne. najraje ležaji , pogon, zagon, ni da ni. Pa ima kosilnica samo tri leta...