Samodejno pošiljanje SMS sporočil ?

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Evo, imam eno nerazumljivo težavo ?

Včasih tudi po 50 x na dan dobim SMS (prazen SMS) ene osebe (ene in iste) iz imenika.

Sva s to osebo preverila izpiske (ker sem se bal, da bo zarad mene imela stroške), pa nikjer !!! ni nič zavedenega ??

Tud v odhajajočih sms-jih tega ni videt. Pa da ne bo natolcevanja o morebitnem zalezovanju ipd., ne, tega ni, ker sva bla s to osebo skupi, ko sem prejel SMS z omenjenega telefona ... pa ziher oseba takrat ni poslala sporočila (če sem natančen, 5 teh v 30 sekundah !)

Torej? Zakaj prihaja do tega?

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
imaš mogoče kak virus na aparatu
ali pa kak program ki pošilja SMSje tebi iz imenika ali pa kliče kot da si zlo pomembna oseba takšni programi so na jambi

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Je kaksna moznost, da je vendarle poslal sporocilo ponesreci ? Meni je ze uspelo poslati prazen SMS z odklenjenim telefonom, zgodilo se mi je pa tudi ze, da sem en SMS (poslan je bil samo enkrat) prejel 7x, baje zaradi nekaksne napake pri operaterju, od koder je bila posiljateljica, kjer naj ne bi pravilno njihovo racunalo evidentiralo da je SMS ze prispel. Sicer je to potem zelo neverjetno nakljucje, a vsaj ni cisto nemogoce ...

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Oseba, ki ti pošilja sporočila ima po vsej verjetnosti v telefonu virus. Kateri telefon pa ima? Če je v telefonu virus se SMS verjetno pošiljajo na vse številke, ki jih ima v imeniku. Preveri naj kakšna je poraba.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
No, mogoče je zgolj SMS sporočilo zaciklano na centrali. Naj oseba, ki ti kao pošilja preveri na svoji centrali in ti na svoji, če je vse OK ali je kaj zaciklano. Preveri v klicnem centru svojega operaterja.

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Sporočil ne pošilja po nesreči, zagotovo ne. Ker to ni blo samo 1 x, temveč se zgodi večkrat.
Vse skupi sem dobil že prek 200 SMSjev. Je blo preverjeno, na računu tega ni blo ...
Virus bi bil bolj verjeten, a jest mam Symbian, ta oseba pa navadno nokio ala 1600 ...?

Tko, da se še najbolj nagibam k zadnjemu odgovoru CAWO-ta..

Nazadnje urejeno:

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
sej ti lahko maš sam virus in ta izbere v imenu koga ti bo pošiljal SMS tako da negre preko drugega aparata sam zgolj preko tvojega

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hočeš reči, da se lahko z (recimo)mojega aparata z mojo SIM pošlje SMS, ki zgleda, da je poslan od neke druge številke?

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
ja
samo da se to naredi s pomočjo programa kateri je plačljiv in ta sms se ne zaračuna pri operaterju
link to je edem takšnih programov

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aja, to dejansko ne pošlje nikamor, le tebi pokaže SMS, ki je "kao" prišel, v resnici pa je iz tvojega telefona. Ker sicer bi se mi zdelo čudno
wink-1.gif