Samodejno kopiranje

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Pozna kdo program (za windows platfromo) ki izvaja sledeče:

* samodejno kopiranje izbranih map ob izbranih terminih (npr. mapo my pictures vsako sredo ob 02.00 iz default folderja v npr. x:/ backup/my pictures )
* samodejno dopolnjevanje kopiranih map (primer od zgoraj, da kopira samo tiste mape in datoteke, ki so nove)
* zaščita z geslom dobrodošla, ni pa obvezna

program je lahko plačljiv, problem je ker imam več takih map ki jih je potrebno arhivirati... zaradi nerednega arhiviranja imam sedaj cca. 500€ strošek da dobim podatke nazaj, zato rabim nek program, ki bi mi to izvajal samodejno...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
- FreeFileSync - nastaviš batch opravila in jih vržeš v task scheduler

cena: 0 EUR

- TrueCrypt - zakriptiraš celoten zunanji disk (ali kamor boš pač delal backup). Glede na to, da bo backup potekal nenehno, bo zunanji disk tudi non-stop priklopljen. Tako da lahko narediš še preboot avtentikacijo in se ne ubadaš z vsakičnim pisanjem gesel (pač vpišeš samo enkrat ob zagonu računalnika)

Jaz uporabljam to kombinacijo (brez task schedulerja) in deluje že nekaj let super.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.329
153
63
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
- FreeFileSync - nastaviš batch opravila in jih vržeš v task scheduler

- TrueCrypt - zakriptiraš celoten zunanji disk (ali kamor boš pač delal backup). Glede na to, da bo backup potekal nenehno, bo zunanji disk tudi non-stop priklopljen. Tako da lahko narediš še preboot avtentikacijo in se ne ubadaš z vsakičnim pisanjem gesel (pač vpišeš samo enkrat ob zagonu računalnika)

Jaz uporabljam to kombinacijo (brez task schedulerja) in deluje že nekaj let super.

Kej so časi, ko si napisal xcopy /s/c/h/d *.* x:\...
smile-1.gif
. Ni kriptirano, deluje pa še vedno.

Task scheduler od Oken pa tudi deluje zanesljivo (v sedmici ima sicer cel kup dodatkov, ki lahko zmedejo uporabnika). Kombinacija, ki tudi v teh nemirnih časih ne razočara.

Jernej

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
KSZ
Bom še jaz nekaj vprašal.
Torej, imam zunanji prenosni disk (500 GB). ker nimam ravno ne vem kako pomembnih podatkov (razen fotk) na računalniku, naredim backup vsakih nekaj mesecev. Ampak ker v tem času določene datoteke spreminjam, jih prekopiram v drugo mapo ali pa izbrišem, na koncu več ne vem, kaj moram prenesti na zunanji disk, in vedno prenašam celoten disk z vsemi particijami. Verjetno mi ni treba omenjati, da to traja dolgoooo.

Torej, rabil bi program, ki bi takrat ko hočem (ker zunanjega diska nimam ves čas priklopljenega) naredil back up na zunanji disk. Ampak, da bi prenesel samo tiste datoteke, ki jih še ni in tiste, ki so bile spremenjene. Kaj se pa zgodi s tistimi, ki sem jih na računalniku izbrisal? A se pri delanju backupa tudi na zunanjem disku te datoteke izbrišejo? Ali se mi pa kopičijo tam in mi zažirajo prostor?
Naslednje vprašanje pa je ali se morajo zadve pri prenašanju na zunanji disk zipat, ali jih prenese take kot so?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Uporabi enega izmed programov, ki so jih že ostali našteli zgoraj. Glede izbrisanih fajlov - navadno lahko nastaviš kaj se zgodi z njimi (ali jih pusti ali jih izbriše).

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Hvala.
Kaj pa glede zipanja? A imam potem datoteke zazipane na zunanjem disku, ali lahko tudi to kaj nastavljam?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.926
267
83
Slovenija
zame pa je zakon AllwaySync.
Kolikor jaz vem je edini ki omogoča sinhronizacijo z več računalniki naenkrat. (+ časovna in ne vem vse kakšna nastavitev avtomatskih opravil)....

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
smile-1.gif

Tudi jaz sem pristaš tega načina. Če obstaja Windows-native varianta, ne rabim dodatnega softvera za to.
Namesto xcopy imajo novejši Windowsi tudi robocopy, ki podpira še nekoliko več, kot xcopy.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.329
153
63
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
smile-1.gif

Tudi jaz sem pristaš tega načina. Če obstaja Windows-native varianta, ne rabim dodatnega softvera za to.
Namesto xcopy imajo novejši Windowsi tudi robocopy, ki podpira še nekoliko več, kot xcopy.

Vidi vidi. Jaz pa v teh primerih uporabim xxcopy. Hvala za info!

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.329
153
63
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kaj pa TotalCommander?

Kopiranje in nato "Prepiši vse starejše"

Če narediš enostaven .bat in ga uspešno postaviš v Scheduler ali v Startup (če ugašaša PC), potem je to vse. Stvar dela. Zakaj bi se trudil z naklikavanjem, če en ukaz naredi točno tisto, za kar ga potrebujem
smile-1.gif
. In stvar dela. Brez da bi desetkrat opozorila, da je ena datoteka novejša, druga starejša, tretja skrita, četrta thumb, peta zaklenjena... Stvar gre skozi, kar je zaklenjeno, lahko tudi izpade, ampak do sedaj mi dela kopije vseh slik in dokumentov točno tako kot si želim.

Jernej

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Pa podpira Volume Shadow Copy? Po par minutah googlanja imam občutek da ne. Upam da se motim.

tad3y

Pripravnik
23. nov 2007
198
14
18
Allway sync. Preverjeno deluje super, jaz imam npr. nastavljeno da mi želene mape kopira kakor hitro sem 15min odsoten od katerega koli računalnika...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kakršnekoli datoteke in mape, skrite, sistemske. Kako je v tem primeru z VSC, se mi pa ne sanja.