samodejni ponovni zagon računalnika

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Pred dvema tednoma se je na računalniku pojavil blue screen, po nekaj poskusih se je računalnik le normalno prižgal. Danes se je pa samodejno dvakrat ugasnil in prižgal nazaj v win, pravtako je po samodejnem zagonu prišel v win in program, ki je bil prej prižgan.

Žal nimam fotke blue screena

Kaj naj preverim sam, preden kličem pomoč...
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Najprej naredi backup vseh relevantnih podatkov nekam na zunanji disk/ključek/oblak ali podobno.
Razlogov je lahko milijon, in ni nujno da ti bluescreen pove pravo zadevo. Najpogostejše hw napake: pregrevanje mašine (grafika, procesor, rami, začeli crkvat kondenzatorji na matični plošči, disk crkuje ipd.). Najpogostejše sw napake: napaka v kakem drajverju (grafika pogosta, lahko tudi kaki USB porti ipd. - treba preverit če se je kak drajver update-al v zadnjem času in se to dogaja šele od tedaj), lahko celo virus. Skratka kolikor komponent v računalniku toliko napak je možnih... odkrit je pa ponavadi težko.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Mašina je skoraj nova, cca. 3 mesece. All-in-one od MSI...imam še identičen računalnik, ki deluje brez problema leto in pol...

bom malo pregledal, najprej sledi win update

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.008
1.814
113
Emona / Carnium
Nainštaliraj USTREZNE gonilnike s seznama, ki ga imaš na zgornji povezavi. Izbereš OS in namesti, kar ti manjka. Recimo, da začneš s System & Chipset Drivers.

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Katere še potem moram instalirati, glede na fotko?

SM Bus Controller sem rešil s chipset driverjem...

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Kolikor sem vedel sem inštaliral, tisto zadnje opozorilo mi še vedno pokaže, da spremembe mogoče ni bilo mogoče zaznati...

očitno mi samo preostane, da počakam, če bo spet kak problem

mistique

Guru
16. jun 2009
14.008
1.814
113
Emona / Carnium
Z zadnjim opozorilom misliš na HW changes might not have been detected?
Če v device managerju nimaš vprašajev ali pa rumenih klicajev, potem probaj s kakšnim anti spyware programom poskenirati računalnik. Lahko je tudi kakšna od komponent slabo vstavljena v režo ali kaj podobnega.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Bom še poskeniral, AV sem že zagnal danes, ni našlo nič, v managerju ni nič takega...

hvala za nasvete

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Ko dobiš blue screen poglej, kaj ti piše. Meni je crkoval disk, zato je vsake toliko časa vrgel blue screen. Bi pa bilo čudno, da bi pri 3 mesece starem računalniku crkoval disk. Če se bo nadaljevalo pa kar lepo uveljavi garancijo.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Problem je, da je službeni računalnik in si ne morem privoščiti, da mam zadevo 14 dni nekje na servis...
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

Podobne teme