Šalabajzarstvo pri zadnjem katatlogu M-tehnika

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Na spodnji povezavi je dosegljiv tazadnji Merkatorjev M-tehnika katalog.

https://www.mercator.si/assets/Katalogi-za-akcije/M-tehnika-katalog-bela-tehnika-14.4.-17.5.2016.pdf

Za eno resno firmo, ti demo napisi s preizkusno različico editorja prav amatersko izpadejo
smile-1.gif

Me prav zanima če je tu vse "čisto", kar se tiče licence pri uporabi demo verzije v očitne komercialne namene. Mogoče bo kdo drug znal na to kaj več povedati....

A si predstavljate da vidite zunaj jumbo plakat z vašim priljubljenim izdelkom, v kotu se pa vidi vodni žig demo verzije programa za izdelavo plakata. Očitno je povsod važno samo še da se špara, od licenc do zaposlenih, da preverijo takšne banalnosti
rolleyes-1.gif

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Smešno mi je, da kljub uporabi nelicenčne programske opreme (če že piratizirajo), ni zadolžen niti en študent, da vsaj pregleda na koncu katalog.

Tole ni drobni tisk v katalogu, da se včasih zmotiš pri ceni ali napisu artikla. Tole je z velikim rdečim napisano na vrh vsake strani. To pa res ne moreš spregledati pred izdajo kataloga na večmiljonske trge. Moraš res biti slep.

Me prav zanima, če na ostalih jugo Mercatorjevih trgih po tem istem kopitu štancajo zadnje spletne kataloge
smile-1.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
Na spodnji povezavi je dosegljiv tazadnji Merkatorjev M-tehnika katalog.

https://www.mercator.si/assets/Katalogi-za-akcije/M-tehnika-katalog-bela-tehnika-14.4.-17.5.2016.pdf

Za eno resno firmo, ti demo napisi s preizkusno različico editorja prav amatersko izpadejo
smile-1.gif

Me prav zanima če je tu vse "čisto", kar se tiče licence pri uporabi demo verzije v očitne komercialne namene. Mogoče bo kdo drug znal na to kaj več povedati....

A si predstavljate da vidite zunaj jumbo plakat z vašim priljubljenim izdelkom, v kotu se pa vidi vodni žig demo verzije programa za izdelavo plakata. Očitno je povsod važno samo še da se špara, od licenc do zaposlenih, da preverijo takšne banalnosti
rolleyes-1.gif

Še nikoli nisem tako podrobno pregledal kataloga. Očitno sem slep, ker ne opazim nič...
smirk-1.gif

Edit: gledal na iPadu v Safariju, kjer se ne vidi. Ko odpreš v iBooks, pa vidim, kar vidite ostali
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Hahaha ... Jaz tudi na iPadu gledam in gledam, o kaksnih demo razlicicah je govora... Priblizam slike TVjev in racunalnikov, ce je na teh ekranih kaksen demo program... Sele sedaj, ko sem videl, da se vidi ce odpres v iBooks sem probal...
wink-1.gif

Za tiste, ki imajo enako izkusnjo, prilagam se slikco, o cem je sploh govora...
wink-1.gif

Priponke

• 2416505-image.jpeg
    85,8 KB · Ogledi: 171
Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.189
3.622
113
Marlbor
Sem dobil v nabiralnik tiskano verzijo, kjer ni tega gor. Tak da brezvezno pretiravanje, sploh primerjava s plakati.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-1
16
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Ce doma sedis pa cohas jajce vlada je kul komentirat.

Spravte se delat!
Kdor je odločil uporabo neplačanega freemium programja v komercialne namene, se je verjetno čohal še kje drugod kot le po jajcih.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
tukej gre ocitno za neko zavajanje, ce koncni tisk tega nima natiskanega...

skratka kr neki...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.151
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
tukej gre ocitno za neko zavajanje, ce koncni tisk tega nima natiskanega...

skratka kr neki...
Pred tiskom gre verjetno tiskarju v roke in je on izbrisal.

LOL no, to je samo verjetno neka poceni rešitev zaobjavo na spletu, ne pa zaizdelavo kataloga.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Itak, velika firma, mudi se naložit, tistega, ki to vedno dela danes ni, zato to dela nekdo drug, ki pa nima pdf kreatorja, vse zaklenjeno....da se naloži, rabiš dat zahtevek sistemcu in 3 podpise,....hkrati maš pa nad sabo nekoga, ki ti serje da mora biti katalog čez pol ure gor.

Ali katerikoli od drugih miljon banalnih vzrokov. Aja ne, zarota, zavajanje in reptilijanci.