safer turn

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Ne uporabljam. Nikoli se mi še ni zgodilo, da bi pozabil izklopiti smernik po zavijanju. Celo večkrat se zalotim, da podzavestno ''ugašam'' smernik...Zna pa biti dokaj pametna zadeva za tiste, ki pozabljajo izklopiti smernik. Kar nekaj sem jih že srečal z vklopljenim smernikom in opozoril... Mogoče bi bila precej cenejša opcija nakup ''biiip'' zadevice, ko je blinker vklopljen.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
no, tukaj imam takoj pomisleke, pri prvi točki "enostavnost", pri drugi pa "prerezati" žice - ponavadi se jih nikoli ne reže, ampak se izolacijo delno odstrani, zraven zalota in ustrezno izolira
drugače kot elektronik in ne-motorist podpiram zadevo 100%

Potrebujem strokovno pomoč za montažo?
Odvisno od vašega znanja in spretnosti ampak načeloma to ni potrebno saj gre za relativno enostavno namestitev. Vseeno vsem kupcem svetujemo, da namestitev opravijo z našo pomočjo ali pod nadzorstvom strokovno usposobljene osebe.
Kako se naprava namesti?
Napravo se namesti na motor in sicer se poveže z naslednjimi žicami (levi in desni smernik, reset ali utripajoča napetost, 12V napetost in ozemljitev. Pri večini verzij motorjev je potrebno za namestitev prerezati prve tri navedene žice, je pa mogoče napravo tudi odstraniti in vzpostaviti osnovno povezavo.

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Dobra zadeva...moj moped ma to zdaj ze serijsko. Me pa je moj moto instruktor v avtosoli lepo "cepil" in driblal glede ugasanja smernikov in se zdaj podzavestno veckrat preverjam in ugasam smernike kr med samo voznjo.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Deluje 100%? Ker če ne, potem je boljše da tega nimaš, kot pa da deluje 95%.
Boste poročali, ozirmoa s ebo že kje našel tud kak review.

I

Izbrisan uporabnik #488

Večina na motorjih itak ne vklaplja smerokazov, tako da bi rabili obraten sistem....

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Vceraj so fantje zmontirali. Zaenkrat dela, se zgodi da pri kakem pocasnem manevru blinker ostane vklopljen, dosedaj opazil samo pri pocasni voznji skozi krozisca kjer gres skoraj ravno skozi in pri nedinamicni menjavi pasu na AC.

I

Izbrisan uporabnik #488

Niti v sanjah kaj takega ne bi montiral
smile-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Zakaj bi izklopil? Imaš v avtu tudi "izklopljen"? Če ti ugasne sam, super, drugače ga tako ali tako ugasneš ti.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
V avtu takoj slišiš, da so se smerokazi izklopilin jih nazaj vklopiš, pri motorju verjetno ne. Mene bi motilo, ker sem vajen lastne kontrole nad smerokazi.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Saj imas popolno kontrolo. Sam jih prizges, ce se ne ugasnejo jih tudi dam ugasnes. Tudi, ce so ze ugasnjeni, te nic ne bo bolelo (tebe ali pa motor) ce jih ugasnes se enkrat... Se pravi, vse kar je razlika, se bodo recimo vsaj 75% smerniki ugasnili sami, ostalo jih bos pa ti. Razen Snecer, on bo to vzel ven...
Zanimiva podobnost, stari ljudje so tudi govorili, da ne potrebujejo klime v avtu, da jo prej niso imeli in da so tako navajeni... Sedaj je pa cel hudic, ko se zgodi, da klima ne deluje...