S/PDIF koaksial

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Pozdravljeni.

Nikjer nisem našel podobne teme zato jo na novo odpiram:

Imam HP hišni PC ( p6721it ) z vgrajeno osnovno ploščo: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c02668523

Problem nastane, ker ima ta plata samo optični digitalni izhod, jaz pa bi potreboval koaksialnega ( potegnjen kabel od PC-ja po stenah do Receiverja ). Ima pa ta plata " Internal SPDIF output connector ", ki pa ima 3 pine ( poglej sliko Figure 3: layout - na levi strani SPDIF_OUT2 ).

Kje dobit ta vmesnik ? Doma imam enega, ki pa ima samo dve žički ( in ne paše gor ).
Nevem kak se sploh temu "vmesniku" reče, da bi lahko iskal po Googlu.

Hvala za vsakršno pomoč.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Sem z mojim vmesnikom sprobal vse varijante ( 1 in 2 , 2 in 3 ) pol pa sem še obrno žički ( črno in rdečo ) - ne duha in sluha o kakem signalu na receiverju.

Pol sem še sprobal koaks priklop na receiverju z DVD predvajalnikom in dela brez problema ( z istim kablom, da stestiram receiver, če nisem kaj skuro ).

Je možno, da PC zazna ta SPDIF_OUT2 samo z originalnim 3 žičnim adapterjem ?

Probal sem tudi optični priklop iz PC-ja na receiver in dela brez problema.

Na HP-ju pa kot da ne vejo kaj govorim.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Pa si izbral/omogočil digitalni audio na zvočni kartici? Pa driverje moraš imeti instalirane originalne. Tisti, ki jih windowsi avtomatično prepoznajo ponavadi ne podpirajo vseh funkcij.

Tisti tretji pin (VCC) je za napajanje vmesnika, ki podpira tudi optično povezavo. Za koaks je neuporaben.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Mam izbran digital output ( drugače nebi delalo preko optike), mam original driverje in vem, da je en od teh treh VCC.

" Je možno, da PC zazna ta SPDIF_OUT2 samo z originalnim 3 žičnim adapterjem ? "

Vedno bolj mi je sumljivo, da je potreben original adapter ( da PC ve kateri izhod naj uporablja ( SPDIF_OUT1 ali SPDIF_OUT2 )

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede na sliko s tvojega linka, bi se jst igral s spodnjim dvema pinoma.
če ti dela optika pol vrjetno nimaš pravilno nastavljeno na zvočni.
vidiš razliko na sliki?
picture-3.png

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Potrebuješ samo 2 žički, tako da je tvoj konektor povsem ok. Po potrebi pač prestaviš žičko... V winsih moraš izbrati pravilen izhod. Na reciverju pa pravilen vhod in mora delat.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Fusion, meni WIN zazna samo enega ( optičnega integriranega ), ostali so vsi analogni.
Andrej, ti dve žički sem probal priklopit gor v vseh možnih varijantah - verjetno je ta plata naravnana tako, da aktivira ta SPDIF_OUT2 samo, če je gor priklopljen original "bracket" ( ni niti v BIOSU nikjer možno kaj takega nastavljat ).

Sem naročo preko ebaya en ta adapter ( 10 dolarjev ) pa da vidim.
http://www.ebay.com/itm/ws/eBa...:L:COSI:US:1123
Če to nebo delalo pa nabavim en pretvornik ( optical to coax ).

Hvala vsem za trud - javim če/ko bo delalo.