S.p. in kredit

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.173
3.637
113
Marlbor
Kakšne imate izkušnje pri pridobivanju kredita (za lastne potrebe - stanovanjski, potrošniški), če si s.p.? Je bolje biti normiranec ali obračun po dejanskih stroških?
Če imaš obračun po dejanskih stroških nekako vemo, da potem kreditno sposobnost ocenjujejo na podlagi bilance, kaj pa če si normiranec?

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.820
643
113
Moje izkušnje izpred treh let: navaden s.p. praktično nimaš šans, kot si napisal, ocenjujejo na podlagi bilance. Kot normiran s.p. pa so bili zelo dobri pogoji. Takrat so praktično ves promet šteli kot prihodek ali nekaj podobnega. Ne spomnim se točno, kako je bilo, ampak normiran s.p. je zelo lahko dobil hipotekarni kredit v tistem primeru.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.197
6.749
113
Ni druge, kot se sprehodit po bankah, ker pojma nimas kaj bo za eno dovolj dobro ali pa kje se bodo zataknile brezveze. To ne mores verjeti, kako te bodo lahko 3 odpikale preden sapo zajames, za 4. boš pa cist v redu kandidat. Ni uniformnega pristopa k temu.

Recimo meni bi nazadnje banka dala kot fizicni osebi, ki se financira iz svojega s.p., ni pa hotela dati meni kot s.p.. Dealbrejker torej ocitno ni bila kreditna sposobnost. Vsaka ma neke svoje fore.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl