s.p. - ali je potni nalog obvezen?

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Zanima me sledeče:

Sem s.p.. Nekega dne sem šel na sestanek k poslovnemu partnerju za nekaj ur. V pisarni me je pobral prijatelj, ki je imel pot v mesto, kjer je sestanek in me po sestanku tudi odpeljal nazaj.
Kot s.p. NE nameravam prikazati kakršnih koli stroškov, dnevnic, prevozov... Zanima me, ali kljub vsemu rabim potni nalog za to?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Zakaj neki, če ne misliš prikazati stroškov?

Če ga boš že pisal, piši tako, da se splača :D

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Ne. Potni nalog rabiš samo, če hočeš uveljavljati potne stroške - kilometrino za uporabo privatnega avtomobila, oziroma v primeru uporabe službenega vozila uveljavljanje dnevnic oz. ostalih stroškov.

Nazadnje urejeno:

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Zanima me sledeče:
Kot s.p. NE nameravam prikazati kakršnih koli stroškov, dnevnic, prevozov... Zanima me, ali kljub vsemu rabim potni nalog za to?

NE
Kdo pa ve, da si bil na sestanku. Zakaj bi pa kdo moral vedeti, da si bil na sestanku, načeloma bi lahko ta čas sedel tudi na kofetu če bi ti tako uspelo kaj zaslužit ali pa ne bi delal nič.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Kaj pa v primeru službenega vozila? Ne uveljavljaš dnevnic in dodatnih stroškov, le gorivo. In recimo da se naredi malo kilometrov in že samo iz izdanih računov se vidi, da zadeva "na prst štima"? je pisanje obvezno? imam namreč dve nasprotujoči si mnenji...

Hvala

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Kaj pa v primeru službenega vozila? Ne uveljavljaš dnevnic in dodatnih stroškov, le gorivo. In recimo da se naredi malo kilometrov in že samo iz izdanih računov se vidi, da zadeva "na prst štima"? je pisanje obvezno? imam namreč dve nasprotujoči si mnenji...

Hvala

V takem primeru je pisanje potnih nalogov potrebno. Razen če si zaposlen v podjetju in obračunaš "polno" boniteto za uporabo avtomobila in posledično lahko z avtomobilom prevoziš v v privatne namene neomejeno št. kilometrov.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
448
83
A ni dodaten vidik tudi zavarovanje na delu oz. odškodnina do katere si upravičen, če bognedaj pride do nesreče na poti?

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.802