S čim zmehčati brazgotino?

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Rjava_krema_Cosmerba.jpg

Nega brazgotin z naravno kremo Cosmerba

Po vsakem operativnem posegu ali poškodbi mišičnih tetiv se prične regeneracija, ki lahko povzroči nastanek manjših ali večjih brazgotin. Da bi proces brazgotinjenja preprečili ali zaustavili, moramo na poškodovani del nanašati kreme za mehčanje brazgotin in brazgotine z njimi masirati.

Energijsko prevodna krema Cosmerba – Rjava vsebuje samo naravne sestavin; ognjič, preslico, bršljan, medeno deteljo in sporiš (železnjak) – idealna kombinacija za odpravljanje in mehčanje brazgotin!

Z uporabo te kreme za nego brazgotin dosežemo ne le vizualno boljši videz – odstranijo se tudi blokade, nastale kot posledica brazgotin ter izravnajo tako imenovane motnje energijskih tokov.

Energetski učinek ima pomemben vpliv tudi na biološko ravnovesje kože. Ker so v energijski kremi predelane naravne esence, zeliščni ekstrakti in rastlinska olja, to znatno povečuje negovalni učinek in tako lahko po uporabi energijske kreme opazimo presenetljive rezultate.

Bistvena za ocenjevanje kakovosti energijske kreme je uporaba naravnega osnovnega materiala. V COSMERBA energijskih kremah se kot osnova uporablja ekološko pridelano arašidovo maslo.

Z uporabo hladno stiskanega jojoba olja in najrazličnejših rastlinskih izvlečkov, ki se dandanes skorajda ne uporabljajo več, je doseženo konzerviranje na rastlinski osnovi.

Energijski izdelki za nego telesa COSMERBA so se v teku desetletij odlično obnesli v praksi.
Vse kreme so negovalne in terapevtske hkrati, kot že omenjeno pa zmanjšujejo tudi energijske blokade nastale zaradi brazgotin. Vse to troje skupaj je pogoj za dobre rezultate, ki jih s strani uporabnikov zelo veliko.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
verjetno si mislila Contrakel. Jaz sem jo že imela par let nazaj, pa jo imam sedaj ponovno, zato ker mi je ok + izkušnje oz. zadovoljstvo drugih ljudi

(slike ne morem prilepit)

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kako stara brazgotina, lokacija, vzrok brazgotine?

V osnovi ni toliko pomembno, s čim mažeš, temveč da intenzivno masiraš tisto mesto (lahko z navadno mastno Niveo) in s tem spodbujaš prekrvavitev ter lepše brazgotinjenje.

Kreme, kot so Contrakel in podobne, so malce dvorezen meč. Če jih uporabiš prehitro, lahko zadevo še poslabšajo, ker oslabijo trdnost brazgotine (in se bo le ta raztegnila), če prepozno, pa so brez učinka. Idealen čas naj bi bil nekako 2-3 tedne po odstranitvi šivov.

Toliko na kratko.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Moj oče je fasal grdo poškodbo obraza in zdravnica mu je sama svetovala masažo s maslom.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ojoj, jst sm jo začela uporabljat takoj k so bli suhi šivi. ah, k sreči ni novih brazgotin, so itak stare spet prerezane.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
na petnici (6 let), raztrganina, posledica šivanje in 16 cm dolga brazgotina
rad bi jo zmehčal da bi bil gleženj bolj gibljiv

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.807
129
63
Contractubex®

V SLO ni v prodaji. Na voljo brez recepta v HR, Nemčiji, Avstriji. Cena cca 16,00 EUR.
Zanesljivo deluje pri brazgotinah po operaciji.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

V bistvu si ne predstavljam točno, kje poteka 16cm dolga brazotina preko petnice. Predvidevam, da poteka v predelu ahilove tetive in je moteno krčenje noge v stopalu. Če je tako, potem ni problem samo koža, ampak najverjetneje tudi prikrajšava tetive zaradi slabe gibljivosti.

V nobenem primeru pa po šestih letih ne boš nič pametnega naredil s kakršnokoli kremo, ki je napisana v tej temi.

Če je stanje zares tako moteče, potem je pravi naslov tvoj zdravnik in nadaljnji obiski pri fizioterapevtu, ortopedu in plastičnemu kirurgu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.642
6.700
113
pri taščici
Se bojim da jernej prav. Po sestih letih brazgotine topit?
Sicer pa sam sem uporabljal nekaj contrakela(v bolnici dobil na sverc, baje ceneje od lekarniske cene),vendar bi za moje brazgotine moral biti pakiran v 25l hobuke ne pa tiste tube. Za contratubes sem tudi ze slisal. Kreme moras vtreti v brazgotino!
Ne vem pa natancno od cesa je odvisna velikost-sirina brazgotine.
Nekaterih skoraj ne opazim vec, druge so pa take kot bi pol hrenovke imel na nogi.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Po mojem mnenju pa te kreme različno delujejo na vsakega posameznika. Sem na lastni koži testiral, pa so se mi brazgotine lepše zacelile na brazgotinah, ki jih nisem mazal s kremo. Je že fajn, ker kremca vlaži, pa se nekako hitreje celi, ampak sedaj pa ko pogledam brazgotuine, pa vidim, da so se lepše zacelile tiste, katere nisem mazal. Tam kjer sem se mazal pa koža še sedaj "rabi kremo", torej se mi lušči, ker se ne mažem več.
Poskusil sem pa Contrakel in pa Cosmerbo.