S čim "zaflikat" luknje v plastičnih profilih okna

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Dokaj preprosto vprašanje, ampak v Bauhausu mi prodajalec ni znal svetovat:
- v bel plastični okenski profil je bilo nekaj pritrjeno in sedaj ko je zadeva vzeta stran so ostale luknje od vijakov. Kam in po kaj naj grem, da bom lahko to relativno enostavno (DIY varianta) in kolikor toliko estetsko zaflikal?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Silikon ki ga imam je gumijast, sem imel v mislih kaj kar postane bolj trdno ko se posuši - za tamale luknje fi3mm bi še šlo, ampak imam nekaj dober cm ker je šel kabel skozi, pa silikon ni najbolj praktična zadeva imho.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Mogoče epoksi "plastelin" (ne vem točno, kako se pravilno imenuje). Je sicer sive barve, a je zadeva trdna, ko se posuši in lahko potem pobarvaš čez z belo barvo.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Žvečilnega vzameš iz ust pa zaflikaš .
wink-1.gif

drgač pa silikon in beli okrasni čepki, kot je rekel "ptič".

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Dokaj preprosto vprašanje, ampak v Bauhausu mi prodajalec ni znal svetovat:

Sicer kaže, da moj predlog avtorju teme ni sprejemljiv, me je pa danes, ko sem bil na običajnem nedeljskem obhodu Bauhausa zanimalo, če tega artikla morda res nimajo, ali pa je bil prodajalec popolnoma 'leve' sorte.
No, omenjenih čepkov imajo dovolj, celo izbira med posameznimi velikostmi je dovolj velika:

cepki.jpg

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Bo treba res s čepki očitno rešit. Sem mislil da obstaja kaka bela masa s katero se zaflika, pa se strdi.
Hvala vsem.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Poliesterski kit je takšen. Za avtoličarijo recimo. Ampak predvidevam, da bo z nekim ekstra pocanjem samo še grše.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Bo treba res s čepki očitno rešit. Sem mislil da obstaja kaka bela masa s katero se zaflika, pa se strdi.
Hvala vsem.
Bela masa je bel silikon
cool-1.gif

So ti že ostali povedali da reši s čepki. Če pa hočeš, da bo še malo po tvoje, pa v luknjo našibi malo silokona in preden se strdi porini notri še čepek. Bo bolj držalo in ni še ven ne bo mogel čepek padati

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.792
6.778
113
pri taščici
če pa te skrbi izolativnost, pa prej še malo purpena notri špricni. na ta način pokrovček ne bo mogel stran pasti.

Moram tudi sam iti ponje, da pokrijem luknje na vodilih rolet.