S čim ojačat WiFi signal v lokalu

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Imam sledeči problem. V enem lokalu rabim Wifi signal. Zunaj je signal 1-2 črtici iz routerja soseda, v lokalu pa ga sploh ni.

A obstaja kakšna cenovno ugodna varianta antene, ki bi jo znaj dal na steno ali na okno, in bi potem v lokalu lahko imel ojačan in dober Wifi signal ?

Namreč ne vem, kaj naj iščem med oglasi, in kakšni so ti ojačevalci oz antene... ? In kaj sploh lahko pričakujem?

lp in hvala za kakšen dober odgovor
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Router, ki omogoča funkcijo ''wireless repeater/extender'' (verjetno bo treba naložit drug firmware) s vsaj dvema antenama, ki ima možnost odstranit anteno. Kupiš eno anteno s kablom, jo pritrdiš zunaj in povešeš na router noter. S vsaj dvema antenama zato, da ti bo dobro pokrivalo notranjost lokala s preostalo anteno.

Na routerju nastaviš delovanje kot wireless repeater, se povežeš na sosedov router in je rešeno.

Mimogrede - nameravaš imet to povezavo zase ali za goste/stranke? V drugem primeru bi bilo verjetno dobro kupit router, ki se zna povezat na sosedovo omrežje in oddajat svoje, torej da sam določiš ime in geslo omrežja.

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Router, ki omogoča funkcijo ''wireless repeater/extender'' (verjetno bo treba naložit drug firmware) s vsaj dvema antenama, ki ima možnost odstranit anteno. Kupiš eno anteno s kablom, jo pritrdiš zunaj in povešeš na router noter. S vsaj dvema antenama zato, da ti bo dobro pokrivalo notranjost lokala s preostalo anteno.

Na routerju nastaviš delovanje kot wireless repeater, se povežeš na sosedov router in je rešeno.

Mimogrede - nameravaš imet to povezavo zase ali za goste/stranke? V drugem primeru bi bilo verjetno dobro kupit router, ki se zna povezat na sosedovo omrežje in oddajat svoje, torej da sam določiš ime in geslo omrežja.

Hvala za izčrpen odgovor. Hm, če je funkcija za geslo pol bi lahko tudi imel za goste lokala... v nasprotnem primeru se mi gre najbolj da imam jaz.

A imaš kakšen predlog kakšen ruoter ima to možnost ki jo rabim ? Se mi zdi da Linksys WRT54GL jo ima , ali se motim ?

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik MasterX pravi:
A imaš kakšen predlog kakšen ruoter ima to možnost ki jo rabim ? Se mi zdi da Linksys WRT54GL jo ima , ali se motim ?

WRT54GL je sicer dober model, ker ima veliko podporo custom firmwareov (DD-WRT, Tomato), če ima to možnost pa žal ne vem.

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
a to bi ti sosedov signal pojacal ??
Tako je... In tudi Telemachovo brezplacno omrezje v Mb naprimer, ki je zunaj fajn, not pa ga ne dobim

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ima in deluje bp. V praksi preizkušeno z DD-WRT.

Lahko malo več poveš kako to narediš prosim ? Namreč pri routerjih sem pa popolni laik

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Če želiš za lokal, si kupi, kak bolj pameten router, kak Drytek, ker lahko npr. nastavš, koliko se jih lahko vklopi na mrežo, za koliko časa in še marsikaj, sicer se ti dva soseda vklopita na sistem in vlečeta torente dol in ne bo nič delalo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Če želiš za lokal, si kupi, kak bolj pameten router, kak Drytek, ker lahko npr. nastavš, koliko se jih lahko vklopi na mrežo, za koliko časa in še marsikaj, sicer se ti dva soseda vklopita na sistem in vlečeta torente dol in ne bo nič delalo.

Zmaga bi bila, da se nanj poveže sosed ki dejansko shara povezavo
hysterical-1.gif

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
To je samo kratkoročno in za pol leta ne bi kupoval neke drage zadeve, zato sem tudi spraševal, pol ugodni rešitvi...in gre se za specifičen lokal, tako da za druge niti ni pomemben internet ( ni gostinski lokal )

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.008
3.663
113
Dobijo se tudi namenski Wireless repeaterji, vključiš ga v vtičnico, nastaviš in pozabiš, da obstaja.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Dobijo se tudi namenski Wireless repeaterji, vključiš ga v vtičnico, nastaviš in pozabiš, da obstaja.
Če ima zunaj vtičnico... In tam mu ga lahko vsak mimoidoči vzame
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik MasterX pravi:
To je samo kratkoročno in za pol leta ne bi kupoval neke drage zadeve, zato sem tudi spraševal, pol ugodni rešitvi...in gre se za specifičen lokal, tako da za druge niti ni pomemben internet ( ni gostinski lokal )

pa se sosed strinja stem?

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
...seveda se strinja ( ceprav mislim da te to ne rabi skrbet Msenjur )

Je pa tudi javno omrezje telemacha...
Tole s vticnico ne more laufat ce ojacujem signal javnega WiFija...
Pa vticica bi zunaj, je v notrnjih prostorih

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, samo za vsak slučaj, ker kdo misli, da si lahko signal kar tako "sposodi"...

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Pa tudi ce bi - ne vem zakaj to tebe skrbi
wink-1.gif

Mojega omrezja doma si nihce ne more "sposodit" ker imam zaklenjeno ...