S čim odgnati škorpijone?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Zanima me, če ima kdo izkušnje kako se ubraniti škorpijonov. Sicer so v naših krajih dokaj nenevarni, bolj pa me skrbi za otroke, še največji problem pa je žena, ki dela paniko in nas vse skupaj naredi živčne.
Obstaja kakšen sprej ali kaj podobnega?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
skorpijoni v lj..al v istri

jaz sem bil enkrat v..barbariga al pa tam nekje..sem se celo noc stiskal k eni cvetki..zjutri se oblečem..dam roko v hlačni žep..pa ni bil tič..ampak škorpijon..mater...

drugo noč sem glih mel prpravljen za akcijo..pa jih slisim za opazem kako sibajo..sem sel na plazo spat..na klopco

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
jaz sem škorpijon... Me boš pošprical a kaj!?
crazy1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Po resničnem dogodku
grin1.gif

Sta šla tip in punca prvič skupaj na dopust. Tip ne bi bil on, če ne bi stvar zakompliciral. Postavila šotor, od nek je navlekel polivinil in naredil jarek okol šotora in zalil s vodo
aplauz.gif

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Podobne probleme imamo tudi pri nas, ko pridejo v hišo (Vipavska dolina). Sicer so majhni, cca. 5 cm in mi ni neke panike, da me bo pičil.

Recept?
Če sem dobre volje, ga ulovim (čez njega poveznem kak lončke, podstavim z malo tršim kartonom, da mi ne uide) in vržem iz hiše.
Sicer nastajajo zanimive freske na stenah garaže v oblikah škorpijonov...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Če te ne skrbijo ose, pajki, čebele, mravlje .. potem tudi za škorpijone ne skrbet. Mogoče so res malo grozne živali, ampak nevarni so pa ravno toliko kot prej omenjeni.

Drugače pa redno temeljito čiščenje stanovanja reši probleme s takimi in drugačnimi hišnimi prebivalci, če ima torej žena probleme ji najprej daj to pred nos.

Kar se tiče sprejev (insekticidi) in podobnega so proti takem živalim precej neefektivni tako da moraš potem malce pretiravat (pošpricat povsod) kar pa nebi pripročal sploh če imaš male otroke, ki so veliko na tleh.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Drugače pa redno temeljito čiščenje stanovanja reši probleme s takimi in drugačnimi hišnimi prebivalci, če ima torej žena probleme ji najprej daj to pred nos.
Ha ha, dobra. Ne, ni doma ampak na morju, kamor gremo čez en mesec. Vem, da niso kaj preveč nevarni, problem je bolj v ženi, ki se jih boji in potem dela paniko ter tako spravi v slabo voljo celo familijo. Pa še skregat se ne moreš pošteno na morju, ker smo skupaj 24 ur na dan in je potem muka gledat surlo.
Špricat itak nimam namena kaj preveč, edino Biokill okoli oken in vrat, pa kakšen Raid zvečer v vtičnico, zaradi komarjev.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pri nas na morju jih pes tamani kot za šalo, prav čakat jih hodi
smile-1.gif

Sicer pa mislim da bi tisti inseticid, ki je za ščurke (ne mravlje) moral zadostovat, najbolj pošpricaš okna in pri vratih (okoli in okoli),
pol pa še recimo po kotih (spet vele stranice ne samo dejanski kot) Zadeva ti bi ritopike mogla zmanjšat za vsaj 70%, čist se jih pa
itak težko znebiš. Ustavi se v kakem leklerku al pa še boljše v kaki kmetijski zadrugi, majo tega kot solate.