s čim očistiti ostanke lepila?

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
Menjali so mi prvo šipo na avtu in na blatnikih ter na strehi je ostalo malo lepila od zaščitnega traka, ki so ga uporabljali. Zanima me, s čim (alkohol, aceton, bencin...) raztopiti in ošistiti, da ne bom nagrizel laka?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Mobihel, antisilikonsko čistilo. Dobiš v Merkurju. Veliko blažji "nitro", ne poškoduje laka, ker je mišljen za razmaščevanje pred barvanjem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
alkohol, če nimaš pa uporabi bencin...ne bo nič narobe.

Le ne pritiskaj s krpico kot utrgan, ker boš popraskal lak..kar pa en boš spravil stran (niti s poliranjem).

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
ok, bom kar z bencinom, potem pa takoj opral z vodo in šamponom.

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Ma ne samo z bencinom ne ,lahko ti bodo ostali fleki na laku, uporabi weisspirit. ta raztapja ostanke lepil , uporaben je pa tudi pri trdovratnih kaplicah drevesne smole (borovci) ki jih fašeš na morju.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Jaz take in podobne zadeve vedno čistim s čistim bencinom (nazadnje sem ga kupil v Merkurju) in ni nikoli nobenih flekov.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
White spirit je tudi topilo v nekaterih barvah in hkrati je hidrokarbonski derivat enako kot bencin, spet isti koorac ... pa da se ne bo kdo jokal za kak novejši kup pleha in fiberglassa, naj kupi mobihelovo čistilo. Je sintetično.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Tahudfirbc pravi:
Ma ne samo z bencinom ne ,lahko ti bodo ostali fleki na laku, uporabi weisspirit. ta raztapja ostanke lepil , uporaben je pa tudi pri trdovratnih kaplicah drevesne smole (borovci) ki jih fašeš na morju.
Če bi od bencina kar tako fleki ostajali, bi so to že zdavnaj pozanlo okrog pokrova rezervarja.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Pa kje si ti že videl, da ostane flek od bencina ..... al ti z nafto pereš
evil.gif

Že stokrat sem čistil z bencinom od smole pa do sekundnega lepila dol z laka in tudi z avtomobilov, kateri so imeli "očbutljivo barvo", kjer se je gor poznal vsak prstni odtis. Ampak bencin pa ni pustil nikol fleka.....spucaš na brzino pa še malo spoliraš prek in je ko novo
wink-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Tahudfirbc pravi:
Ali tankaš od daleč kot blondinka da vidiš koliko je poln
Bencin hlapi in se med drugim tudi nabira po plehu okrog rezervarja.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Včeraj sem sestri z bencinom (bencin za gospodinjstva, kupljen v Merkurju) spucal dol 2 fleka od smole, (ki sta bila verjetno še od lanskega poletja) in sledi rdečega avta, ki jo je podrgnil. Vse je šlo brez problema, se pa je videlo rahlo mat na tistem mestu, sem samo malo spoliral s sonax polituro in vato, pa se ne vidi nič. Možno tudi, da ni bilo mat zaradi poškodbe laka ampak so bili preprosto ostanki bencina in smole / rdečega laka.

Ima pa srebrno metalik barvo.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
jest vedno z bencinom pucam in nikoli nic narobe, drugace pa imas v bauhausu pri blagajnah neko cistilo namenjeno tocno temu