S čim nad muhe??

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Pred hišnimi vrati (tak predprostor), kjer najraje leži pes, se je razvilo ogromno tečnih muh, ki ga ves čas napadajo in grizejo, tako da mi ga je prav grozno gledat.
crazy1.gif
Razni odganjalci za muhe so dragi (vsaj glede ponudbe na internetu), zato me zanima, če kdo pozna kakšen domač recept, kako najbolje poloviti te muhe?? Razmišljam o tistem klasičnem lovilcu za sršene in ose, ko se utopijo v flaši, samo ne vem, na katero snov bi muhe najbolj prijemale. Razmišljam tudi o lepljivih palicah, kamor bi se lahko prilepile, samo spet bi morala biti gor neka snov, ki bi jih privlačila.

Lepo vas prosim za kakšen pameten nasvet, ker je pes že v letih in se ne ukvarja več z vsako muho, ki ga nadleguje, so pa prav hudičevo napadalne, ne dajo in ne dajo mu mira.
jezen.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ok, dejmo po kmečki logiki ... Postavim eno 1.5l flašo z 2dl soka in naredim majhno luknjo. Kolikšna je verjetnost, da bodo muhe zavohale luknjo in šle notri, ter kolikšna je verjetnost, da se bodo muhe v soku prej utopile kot našle pot ven??
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Muhe ne rinejo preveč na domače zvarke za insekte privabljat. Ose pa sršeni (te gamadi je letos res ogromno) pa prav radi hodijo v mešanico kisa in cukra.

SIcer pa lahko namontiraš oni trak za muhe. Pozna se.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
OKok, to je super, samo pomagajte mi še patentirat nek preprost lovilec iz katerega ne bi bilo več poti ven.
grin1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
1,5L flaša, nafilaš samo spodnji del. Rabiš pa kar nekaj cukra, ker ti drugače ne bodo prijele, vina pa se same nacedijo in ne znajo več ven.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne vem, kaj imaš v bližini, ali pa kmetijska zadruga.

Ali pa kak OBI in ostale Baubau trgovine bi tudi morale imeti to. Se pa spomnim enkrat nekega govora o teh, da ti lepilni trakovi niso humani pri ubijanju žuželk ...
confused-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jah no, bolje na traku nad glavo kot pa notri v goveji župi.
grims-1.gif