S čim nad črne felge?

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Zimske gume imam na klasičnih črnih felgah, ki jih je zob časa že malce načel. Letos sem kupil zelo šik črne, 12-krake radkape, ki pa po mojem mnenju ne pašejo dovolj lepo na fsrane, rahlo zarjavele črne felge. Če bi bile te felge lepo negovane in zloščene, mislim, da bi bile radkape povsem druga pesem.

S čim in kako torej "nad" te črne felge? Imajo na bencinskih kaj pametnega?

PS: obstaja kako "varovalo", ki bi onemogočalo nepridipravom, da radkape kar tako poberejo z gum? Tast pravi, da ima neke "metuljčke", ki jih uporabljajo tudi policaji, ko montirajo ograje.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
Pokrove en prpnejo gor na feltno kar z vezicami

Feltno pa zbrusi z dratpiršno gumo zaščiti s trakom in uporabi črn sprej, pa bo feltne par sezon k nova

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Dratpiršna + črn sprej?

Moje omejeno razmišljanje je šlo tako:
- avtopralnica z vsemi opcijami
- potem pa premaz s kakim "varovalom", loščilom
- črn sprej?
grin1.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
Dratpišrna za tam ko je rja... Ne kr drgnt sam zato k je en na alterju to napisal
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Kaj ti bo pa avtopralnica naredila?
wink-1.gif

A maš doma kako gobo? naprej gumo dobro operi, da sploh vidiš koliko je načeta..potem fletno na delih kjer se je drži rja (vsaj večji kosi) dobro zgrusi s šmirgel papirjem in nato spusti gor sprej. Fino bi bilo da prej uporabiš osnovno barvo, ter nato sprej.

Ratkapo pritrdi z vezico.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Tole je tudi mene letos morilo. Enak problem
bonk.gif

Torej, smirgel, ocistit, temeljna, crna
cheer.gif

Na sliki: Kako so prej zgledale, temeljna, pobarvabo. Na zadnji sliki se sicer svetijo, ker sem ravno pobarval, sedaj se ne vec, saj je bila mat barva.

Nazadnje urejeno:

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Tole so zimske feltne. Poleti so druge. Gume bodo se za naslednjo sezono ker se dela malo km. Ko bodo utezbmenjali, bom ta del pac ponovno spricnil. 5 min dela.
evil.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.970
341
83
tam ko se terc po tori rola
Tudi jaz sem kar s črnim sprejem prelakiral. Nobenega kompliciranja. Pred leti, sem se malo prej spomnil, smo pa kar na čopič to delali. Zmešal sem enotako fensi barvo -barva za kovine in malo bronze zraven... Zelo zanimiva barva je prišla. Pa nobenemu ni bilo jasno, kje se da kupiti ta zadeva....
wink-1.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Po mojih izkušnjah .... če ne narediš ko se gre .... je škoda cajta in denarja, jst sm napravil po enakem postopku kot ga ne nekdo zgoraj opisal, s tem da sm še s ferosanom premazal ... pa je zdržalo niti eno zimo. Spomladi ko sm pobral dol redkape je blo podobno kot pred obnovo...

Peskanje, špric kit, temeljna, črna, lak ..... tako bi zdržalo, vse karkoli drgač je brez pomena dela....

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.526
421
83
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
Po mojih izkušnjah .... če ne narediš ko se gre .... je škoda cajta in denarja, jst sm napravil po enakem postopku kot ga ne nekdo zgoraj opisal, s tem da sm še s ferosanom premazal ... pa je zdržalo niti eno zimo. Spomladi ko sm pobral dol redkape je blo podobno kot pred obnovo...

Peskanje, špric kit, temeljna, črna, lak ..... tako bi zdržalo, vse karkoli drgač je brez pomena dela....

enake izkušnje - mogoče pripomore gorenjska sol na cestah :D

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
vogel, lepo si naredil. Moje so bile veliko bolj zarjavele in jih tudi z brusilnikom, ki je imel gor drotpiršno, nisem mogel temeljito očistiti.

Postopek:
- spucal z vapotom
- temeljito zbrusil, da se odstrani vsa rja (če gre)
- spihal s kompresorjem
- ferrofrost proti rji
- 4x prešprical s sijočim črnim sprejem iz Merkurja (vogel je uporabil mat črn sprej)

Čez noč se bodo sušile na toplem.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.838
-418
113
zakaj jih ne date speskat? pa v temelj, pa dobra barva, pa je za nekaj let?

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Tole si sicer dober predlog, vendar če je rja le površinska (v mojem primeru sem z običajnim šmirgelnom vso rjo odstranil) nekako v tem ne vidim smisla.