S čem namazat pnevmatike?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne najdem ničesar, kar bi ohranilo pnevmatiko črno (ni treba, da se sveti) več kot 2 dni
tongue-1.gif
Probal že vse možne spreje in gele, pa nič ne deluje. Kaj priporočate?

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ne najdem ničesar, kar bi ohranilo pnevmatiko črno (ni treba, da se sveti) več kot 2 dni
tongue-1.gif
Probal že vse možne spreje in gele, pa nič ne deluje. Kaj priporočate?

Silikonski sprey !! Sem preizkusil in gume ostanejo lepe najdlje.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
@ gamero: spredaj uniroyal rallye 550, zadaj dunlop sp 2000e

@ turbobitch: ni slaba ideja, čevlji se res lepo svetijo še dolgo
grin1.gif

@ miha72: piše na njem silikonski sprej? Kakšna znamka?

Še najboljši je bil Turtlewax silikonski gel, ampak če sem htel, da guma ostane lepa še kak teden sem moral pol plastenke gor vlit, potem pa sem moral avto pustit 1 uro pri miru, drugače mi je potem ostanke po celem boku avta nametalo
rolleyes-1.gif
Tak da sem zdaj ene 3 spreje različne sprobal, je pa res da same nizkocenovne zadeve, pravzaprav nekih znanih imen nisem sploh videl nikjer.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Skoči do najbližje lekarne in reci da potrebuješ 2dcl glicerina.

(ponavadi ti ga lahko nalijejo v flaške kolikor ga rabiš) Jaz sem ga pred leti kupil 2deci in ga uporabljal zelo dolgo. Se zelo lepo razvleče po gumi in guma ostane črna tudi po cel teden.

(takrat še v tolarjih sem dal 1500Sit za 2 deci)

Poskusi nabavit sigurno boš zadovoljen.

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Auto Magic: Dressing.

Našpricaš na gobico, ko opreš avto (so gume še malo mokre) prebrišeš...uala! Maš črno en mesec. Sicer ni cenenega leska, kot bi ga pričakoval, se obdrži črna barva kot taka...kar je bistvo.
(uporabljaš lahko tudi za vso plastiko in ostale gumene zadeve....armatura, pragovi, tesnila,...itd, itd)

(glicerin sem sam imel, pa nisem bil zadovoljen z njim..ker je po parih dneh prah dobesedno sedel na gumo....pa še zdi se mi da jo je vedno malo nažrl)

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
jaz uporabljam peno za gume... se mi zdi da je Abro pena za gume... stane cca. 5 EUR.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
(glicerin sem sam imel, pa nisem bil zadovoljen z njim..ker je po parih dneh prah dobesedno sedel na gumo....pa še zdi se mi da jo je vedno malo nažrl)

glicerin ne razžira gume

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ql, hvala. Kje pa je bolj verjetno, da imajo naprodaj?

Ja u LJ majo to Automagic robo v eni pralnici zadaj za Honda salonom, tm nasprot AMZS-ja.

Drgač pa jst še vedno ostajam na Turtlewax, men je čist ok..

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ARMOR ALL Tire Foam je se najboljsa stvar, ce si noces mazati rok vendar je treba dvakrat pospricat in ni prav poceni zadeva. Vendar je meni vse skupaj brezveze, ker, ko zacnes enkrat spricat je treba potem vedno, ker postane guma lisasta. Zivljenske dobe s tem prav nic ne podaljsas kot se radi hvalijo.

Res pa eno brez drugega ne gre... sijoci bmw, žele v laseh in glossy gume
wink-1.gif

qbm

Pripravnik
1. sep 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Auto Magic: Dressing.

Našpricaš na gobico, ko opreš avto (so gume še malo mokre) prebrišeš...uala! Maš črno en mesec. Sicer ni cenenega leska, kot bi ga pričakoval, se obdrži črna barva kot taka...kar je bistvo.
(uporabljaš lahko tudi za vso plastiko in ostale gumene zadeve....armatura, pragovi, tesnila,...itd, itd)

zmaga.gif
ta zadeva je res top, plastika na armaturi in odbijačih je kot nova pa še prah se ne nabira...

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Tukaj poglej: http://www.tyreart.co.uk/

Tyre gloss

Žal nimam slike zdej od avta k sem namazal rezervno gumo cca. 2 mesca nazaj pa je še vedno črna ...
Pa ta rezerva je zdej skoz "žgana" na soncu ker je zadi na vratih ... Freelander.press

Je pa to dejansko barva za gumo ...

Nazadnje urejeno:

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Pošlejo pošlejo ...

Pošli jim e-mail in ti bodo odgovorili ...

Jaz sem sicer takrat vzel zraven še tyre pen in so mi lepo vse poslali v SLO ...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Jaz uporabljam krtačko na ročaju in avtošampon (lahko tudi pril). Pošpricaš šampon zmešan z vodo po gumi in zdrgneš, da se napeni. Do naslednjega blata je guma čista. Ne bo tako črna kot s tistimi spreji, bo pa bolj kontrastna, skratka lepa za pogledat in čista.

Pred vsako menjavo gum jih vse tako operem, tudi po kotalni podlagi.

Ena slaba stran teh sprejev je tudi to, da se po dveh dneh poznajo grde mastne pikice na gumi. Pa še drag je.