Ryanair

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Jebeš RyanAir enkrat in upam da nikoli več ne grem znjimi nikamor Vožnja od Trevisa do Weezeja(D) trajala 11 ur vključno z avtobusnim prevozom od Leegea (B) do Weeezeja (D) skratka amaterji.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Podpis. Če se le da grem z EasyJet-om.

Ryanair poleg tega, da leti na letališča "bogu za leđima", ima tudi veliko zamud, če prav se hvali kot prevoznik z najmanj zamudami. Yeah right. Za "refreshment" pa dobiš skorjo kruha s sirom.
rolleyes-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kaj se pritožuješ.
Kup cenovnikov ti da samo pakiran keks (en komad) ali 5 dkg čipsa.
In to na +5 ur dolgih letih.
grin1.gif

Meni je za sir vseeno.
Hudič je v tem, da človek ne ve, kaj se dogaja (špara) na tehničnem vzdrževanju...
rolleyes-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Sorry, narobe razumljeno.
wink-1.gif

Pa da v skladu s tem popravim svoj tekst - zamudijo cel dan (par ur ni noben problem), pa si lahko srečen, če dobiš kupon za par evrov, ki ga moraš itak vnovčiti na enem izmed njihovih letov.
grin1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Pa da v skladu s tem popravim svoj tekst - zamudijo cel dan (par ur ni noben problem), pa si lahko srečen, če dobiš kupon za par evrov, ki ga moraš itak vnovčiti na enem izmed njihovih letov.
grin1.gif

No, ko si že to omenila - na tem letu, ki je imel zamudo niso imeli popolnoma nič hrane, samo pijačo si lahko kupil. Ponavadi je dejanski izbor veliko manjši od tistega v prospektu, na tem letu pa dejansko niso nudili nič.

@SJTV: Ko je imel TAP zamudo, smo dobili bon v vrednosti 10€, da si ga lahko izkoristil na letališču. Ni veliko, si pa dejansko lahko pojedel nekaj toplega in normalne velikosti + pijačo.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Eh,
Delta, AirFrance, NW, Lufthansa,.... Adria
grin1.gif
....... isti cigani.press

Ko gre kaj narobe, se šele pokaže nivo storitev.
Ki je povsod enako nikakva.

Žalostno, ampak razlike med njimi nastanejo samo zaradi različnih individumov na šalterjih.
Ne zaradi tega, ker je kaka družba veliko boljša ali slabša od druge.

Meni je npr. prtljago daleč najbolj konkretno zafurala naša ljuba, draga, prisrčna Adria.
Ko smo jo našli, je pa Delta rabila teden dni, da jo je spravila na en sam samcat let.
Air France-ovim uslužbencem se lahko zahvalim za osebno obravnavo pri varnostnikih (to so ti - ko so svoje opravili - sami hahljajoče povedali). Razlog - uleteli smo zadnjih 5 min na check-in (razlog - zamuda drugega letala), pa jo je šefica naterala, da nas mora čekirat tudi v primeru, če je do konca samo še 5 minut. In je morala delat.
Lufthansa je hotela izsiliti premik na neugoden let (laganje, da je let poln - ta je bil pa dokazano prazen).
Jet Blue (nizkocenovnik) smo imeli zamudo par ur, ker posadka ni našla pravega terminala - ko je bilo treba pljuniti odškodnino, je bil pa "weather delay".

In tako dalje in tako naprej.
Skratka, na koncu se samo režiš in čakaš, kaj se bo še zgodilo.
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Eh,
Delta, AirFrance, NW, Lufthansa,.... Adria
grin1.gif
....... isti cigani.press

Ko gre kaj narobe, se šele pokaže nivo storitev.
Ki je povsod enako nikakva.

Žalostno, ampak razlike med njimi nastanejo samo zaradi različnih individumov na šalterjih.
Ne zaradi tega, ker je kaka družba veliko boljša ali slabša od druge.

Meni je npr. prtljago daleč najbolj konkretno zafurala naša ljuba, draga, prisrčna Adria.
Ko smo jo našli, je pa Delta rabila teden dni, da jo je spravila na en sam samcat let.
Air France-ovim uslužbencem se lahko zahvalim za osebno obravnavo pri varnostnikih (to so ti - ko so svoje opravili - sami hahljajoče povedali). Razlog - uleteli smo zadnjih 5 min na check-in (razlog - zamuda drugega letala), pa jo je šefica naterala, da nas mora čekirat tudi v primeru, če je do konca samo še 5 minut. In je morala delat.
Lufthansa je hotela izsiliti premik na neugoden let (laganje, da je let poln - ta je bil pa dokazano prazen).
Jet Blue (nizkocenovnik) smo imeli zamudo par ur, ker posadka ni našla pravega terminala - ko je bilo treba pljuniti odškodnino, je bil pa "weather delay".

In tako dalje in tako naprej.
Skratka, na koncu se samo režiš in čakaš, kaj se bo še zgodilo.
smile-1.gif
Sem že marsikaj doživel, ampak Air France me je pa tolikokrat zaj ..., da z njimi ne leim več že več kot leto dni. Ne hodim na službene poti, če je AF v igri, privat raje ostanem doma. Ne pa pika. Ker so me najmanj 5x pustili v Parizu z izgovorom tehničnih težav( glede na to, kolikokrat, lahko z vso zanesljivostjo trdim, da gre za eno najnevarnejših letalskih družb na svetu letenje z njimi pa je igra na srečo) ... V resnici je šlo za to, da so imeli prazno letalo, pa so te dali spat (ne na adrijin avion, ampak spat), kar je hkrati pomenilo, da naslednje jutro ni bilo jutranjega poleta v Pariz, pa združili potnike z poletom naslednje dopoldne. Da jim j... mater ...
"Odkupit" so se pa vsakič probali z usr... bonom za 100€ za nakup karte naslednjič ...
No ja, vsaj 90% poti v branži mi je s pomočjo kolegov uspelo spravit stran od njih (teh poti pa ni malo) ... Upam, da čimprej propadejo in pri tem bom čimbolj pomagal ...
Skratka: srečen bom, če bo samo en alterjevec manj z njimi letel.

EU prvila o odškodninah so pa en k... Ker se lahko mirno sklicujejo na višjo silo. Notri bi moralo bit izrecno zapisano, d aje višja sila lahko le vreme (ampak le, če je uradno potrjeno od kontrole letenja) in naravne katastrofe. Okvare letal bi seveda morale biti izvzete ... Pa niso ... Odškodnine pa vsaj 10x višje. Potem bi hotro začeli delat resno in pazit pri vzdrževanju ...

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
.... Ker so me najmanj 5x pustili v Parizu z izgovorom tehničnih težav( glede na to, kolikokrat, lahko z vso zanesljivostjo trdim, da gre za eno najnevarnejših letalskih družb na svetu letenje z njimi pa je igra na srečo) ... V resnici je šlo za to, da so imeli prazno letalo, pa so te dali spat (ne na adrijin avion, ampak spat), kar je hkrati pomenilo, da naslednje jutro ni bilo jutranjega poleta v Pariz, pa združili potnike z poletom naslednje dopoldne. Da jim j... mater ...
...

Klasična fora!
grin1.gif

Ne samo pri Air France-u.

Drugač pa imamo tudi mi zanimive izkušnje s transferi prek CDG (pomanjkanje potnikov in posledično zgoraj omenjeno štrikarjenje.press), tako da se mu - in posledično Air France-u - raje izogibamo.

Eh, frčanje postaja pravi adrenalinski šport. Najprej je dosežek, da sploh prideš gor (prebukiranja, odpovedi, nategovanja) in da hec celo približno točno odleti (znotraj 2h ur zamude), potem mora tudi približno po urniku pristat na predvideni lokaciji (to marsikje po svetu zaradi vremenskega sranja ni ravno samo po sebi umevno), imeti moraš srečo, da s tabo prifrči tudi prtljaga, po možnosti v približno nepoškodovani obliki - če imaš pa kakšen transfer, je pa akcija itak zagotovljena.

Na koncu si srečen, da ti je celo uspelo priti domov. Za prtljago ti je pa že dolgo vseeno....
grin1.gif

Vsaj jaz se požvižgam nanjo - carry-on ima vse, brez česar bi človek težko živel (predvsem denar
grims-1.gif
), drugo se pa da pogrešit.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
noja, kaj pa Brussels airlines?
maja letos sn kupu neki povratnih letov Bruselj - LJ
za november, december, Januar 09,... pac so bli poceni, 2 evra plus pristojbine,
tut ce sfalim pac gre 90 €...

no, in uni ukinejo lete v LJ, mislim, da z Oktobrom
jih klicem in prasam kaj je s tem, pravijo, da je res, da ne bojo tak pogosto leteli v LJ

pol pa vprasam, kaj bojo z mojimi kuplenimi vozovnicami______________, recejo, da me bojo pac prestavli na Adrijo
in presecenje, sploh me ne najdejo vec,...
uf-1.gif

nevem kaj bo, si emajle izmenjujemo....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
.... Ker so me najmanj 5x pustili v Parizu z izgovorom tehničnih težav( glede na to, kolikokrat, lahko z vso zanesljivostjo trdim, da gre za eno najnevarnejših letalskih družb na svetu letenje z njimi pa je igra na srečo) ... V resnici je šlo za to, da so imeli prazno letalo, pa so te dali spat (ne na adrijin avion, ampak spat), kar je hkrati pomenilo, da naslednje jutro ni bilo jutranjega poleta v Pariz, pa združili potnike z poletom naslednje dopoldne. Da jim j... mater ...
...

Klasična fora!
grin1.gif

Ne samo pri Air France-u.

Drugač pa imamo tudi mi zanimive izkušnje s transferi prek CDG (pomanjkanje potnikov in posledično zgoraj omenjeno štrikarjenje.press), tako da se mu - in posledično Air France-u - raje izogibamo.

Eh, frčanje postaja pravi adrenalinski šport. Najprej je dosežek, da sploh prideš gor (prebukiranja, odpovedi, nategovanja) in da hec celo približno točno odleti (znotraj 2h ur zamude), potem mora tudi približno po urniku pristat na predvideni lokaciji (to marsikje po svetu zaradi vremenskega sranja ni ravno samo po sebi umevno), imeti moraš srečo, da s tabo prifrči tudi prtljaga, po možnosti v približno nepoškodovani obliki - če imaš pa kakšen transfer, je pa akcija itak zagotovljena.

Na koncu si srečen, da ti je celo uspelo priti domov. Za prtljago ti je pa že dolgo vseeno....
grin1.gif

Vsaj jaz se požvižgam nanjo - carry-on ima vse, brez česar bi človek težko živel (predvsem denar
grims-1.gif
), drugo se pa da pogrešit.
Moram priznat, da imam tako slabe izkušnje samo z AF, kar se tiče zamud, pa Iberio. Vse ostalo (tok-tok) poteka kar normalni, nič adrenalinsko (z redkimi izjemami). Tako da ...
Je pa res, da prtljago čekiram mogoče 2x na leto, prebukirali so me vse skupaj 1x, zamude pa ... Če ni zima + megla ali sneg + Munchen, ni kake hude panike ... Tu pa tam sem sicer tam prespal, ampak je bilo že na oko očitno, da razlog obstaja ...
Al pa jaz sranja sproti pozabljam? Tudi to je mogoče ...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Meni se to dogaja tako pogosto, da mi je že vseeno.
OK, ni mi čisto vseeno, se pa zabavam.
Itak ni druge.
grin1.gif

Se človek vsaj navadi malo manj sekirat okoli materialnih reči (ker precejkrat ali pridejo polomljene ali pa jih sploh ni
grin1.gif
).
Okoli zamud pa itak. Sploh ko ene parkrat krožiš par ur kot [censored] nad letališčem, kjer je ali tornado ali pa winter storm...

Je pa res, da obstaja folk, ki ima srečo, da nikoli nima problemov (beri: nikoli odpovedanih letov, prebukiranj, izgubljene prtjage, zamude znotraj 1 ure,...).
In obstajamo taki, proti katerim se je zarotilo vse, vključno s karuselom...
grin1.gif

Skratka, život je prekratek, da bi človek norel.
Moraš to všteti in je.
Ker se dogaja pri vseh letalskih družbah.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.198
113
www.adriamedia.si
Malo sreče, malo pa pameti. Prtljage mi ne izgubljajo, ker je ne čekiram (razen kadar mi je vseeno a jo zgubijo takrat po Murphyju itak pride), proti prebukiranjem se pa borimo s frequent flyer karticami.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Če odmisliš, da se cigani že tradicionalno selijo in so danes prisotni povsod....
grin1.gif

Ne vem, kaj hudiča ima "ne čekiram prtljage" veze s pametjo, ker če jo moraš čekirat, jo pač čekiraš. Ende. Prostovoljno tega itak nihče ne dela.

Frequent flyer kartic ne uporabljam, ker me (torej mene osebno) - pod črto - na koncu koštajo več, kot če se nanje ne oziram in skačem med skupinami. Če si ti ugotovil, da je na tvojih linijah pametno ostajati znotraj skupine, pa valda - čemu bi se človek odpovedoval ugodnostim?

Skratka, good luck še naprej.
zmaga.gif

Meni se že dolgo ne da več ukvarjat s tem, ker - po mojih izkušnjah- med velikimi ni omembe vrednih razlik.

Out.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.198
113
www.adriamedia.si
rtljage ni treba čekirat, če se pametno spakiraš (z redikimi izjemami). V carry-on kufer gre vse kar rabim za ene 4 dni, tudi obleka.
Frequenti si fajn, ker ne pristaneš na waiting listah. Itak načeloma rabiš samo 3 - M&M, Flying blue in unega od Oneworld ...Pa maš pokrito vse, razen nizkocenovcev ... In se ne sekiraš a bo prebukirano al ne ipd (oz. zelo redko) ...
Potem pa med veikimi res ni dosti razlik(razen ciganov francoskih, seveda) ...
In ja, imaš prav, dosti bo ...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kot rečeno - nismo vsi "grem za dva-tri dni" potniki. To si pozabil pri svoji teoriji pametnega pakiranja.
In obstajajo nizko cenovniki, ki so kar ok (ok, se sem in tja zgodi, da imajo "tiste dneve v mesecu", ampak nič grozno izven tega, kar ga serjejo tudi drugi), razlika v ceni je pa 1:4 (ali nominalno 250 USD vs 1.000 USD).

Hvala lepa, ampak raje sem neumna in brez lovljenja frequent flyer milj.

Lahko noč.
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:
Če prišteješ se izogibanje deželi ciganov in njihovi AIr France, pa je življenje čisto znosno
Potem pa med veikimi res ni dosti razlik(razen ciganov francoskih, seveda) ...

kaj pa oni izpod kamniskih alp na Brniku - Potujem zmeraj na svoje stroske ne pa kot SJTV1 Z AF nikoli problema z Adrijo ene petkrat - izgubljena prtljaga med CDG in LJU - preko Monakova (Muenchen) zalozena posilja 965 kranjskih matic - Jutranji let iz LJU za PAR ze stirikrat v letu in pol odletimo z urno zamudo

SJTV1 ne veseli se - izgleda da bo AF in KLM (ista kompanija) v kratkem lastnik AUA - torej Celovca, Gradca in Dunaja se izogibat
ce pa kot internacionalni biznismen citas strani LEFIGARO v losos barvah - AF/KLM izgleda da bo popapal tudi AZ (Alitalio) atek Berlusconi se je usral pred volitvami, zdaj pa nevesto AF/KLM snubi za locenega in obubozanega zenina iz Apeninskega polotoka -torej spet se bo treba izogibati trzaskega in beneskega letalisca -razn ce letis z Dolomiti Airways (filiala LH)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik p106 pravi:
Gothenburg City 20 Dec 08
Frankfurt (Hahn) 27 Oct 08
Stockholm (Skavsta) 20 Dec 08

Na viru nič ne piše o kakih novih letih na Švedsko iz Celovca.

Glede prevoznikov: upam, da se bodo arabske družbe kaj bolj razširile tudi po Evropi. Ker niso švoh.