Ruski hrček, enega ali par?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Baje so ruski hrčki raje v paru? Navadni so baje samotarji, kako je pa z ruskimi? Je bolje sam, samček/samček ali samička/samička?

Hvala za info

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Jst sem imel dva navadna hrčka--samčka in samico---------in jih je v enem letu ratalo okoli 15 ali več.
Družba jim zgleda dobro dene.
So pa luštkane živalce.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ruski hrček je raje sam oz. potamani drugega, vsaj pri meni je pred leti blo tako, je pa res da nista bla iste sorte.

Če ti bo kak hodil viška, se javim zanj. Dobi topel terarij, cca 26-28 stopinj, super vlažnost, skratka top of the top.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Baje so ruski hrčki raje v paru? Navadni so baje samotarji, kako je pa z ruskimi? Je bolje sam, samček/samček ali samička/samička?

Hvala za info

Jaz imam ruske hrčke že par let in so sigurno ekstremi, kar se tiče netoleriranja družbe. Če že hočeš dva, potem imej dva istega spola. Po možnosti loči kletko s pregrado (tako sem jaz naredil, pa je bilo še vedno vpitje vsakič ko sta se zagledala). Tudi na ljudi se ne navadijo kot kakšni drugi in ponavadi ne marajo, da se jih prijema. Prejšnjo hrčico sem imel 2 leti in se je toliko navadila, da ni bežala ali preveč grizla, ko sem jo prijel v roko
smile-1.gif

Če hočeš hrčka, ki bo tebi v družbo si pa raje omisli kitajske hrčke, ker se človeka veliko bolj navadijo.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.280
6
38
SI
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ruski hrček je raje sam oz. potamani drugega, vsaj pri meni je pred leti blo tako, je pa res da nista bla iste sorte.

Če ti bo kak hodil viška, se javim zanj. Dobi topel terarij, cca 26-28 stopinj, super vlažnost, skratka top of the top.

Pozabu povedat, da je pajk not...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Dobi topel terarij, cca 26-28 stopinj, super vlažnost, skratka top of the top.

si pa zelo idilično opisal notranjost pitonovega želodca
grin1.gif

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Kolikor vem hrčki ne marajo ne vem kako družbe, oziroma če je par,jih bo kmalu zelooo veliko. Mi imamo zlatega in smo dobili brejo iz trgovine, seveda nismo vedeli. Rodilo se jih je 6, preživela sta samo dva, ker smo jih oddalli predno je bilo po njih. Zdaj eni pravijo da jih mati poje, če se čuti ogroženo oziroma da so ogroženi mladički, drugi pravijo da ne marajo družbe, je pa dva dobesedno pojedla ker jih nismo nikjer našli, pri enem pa sem jo zasačil ko ga je bilo samo še polovička. Najbolj grozno je bilo ker sta otroka videla kri v kletki. Je pa kletka percej velika in na mirnem prostoru, tako da ne vem zakaj bi se lahko počutila ogroženo.
Je pa baje ruski in kitajski bolj priljuden, mi če bomo še imeli hrčke bomo verjetno poskusili z ruskim.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Raje kitajske, ruski niso ravno za otroke, ker znajo bit agresivni in ne marajo dotikanja... Pa še drobceni so v primerjavi s kitajskimi in ga otrok hitro pomendra.

B81

22. jul 2007
38.167
11.288
113
Saj otrok nima občutka za te male živali, tudi za male mačke ne...

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Raje kitajske, ruski niso ravno za otroke, ker znajo bit agresivni in ne marajo dotikanja... Pa še drobceni so v primerjavi s kitajskimi in ga otrok hitro pomendra.

Ja ruski so agresivni ker vsak dan zjutraj jim moreš dat liter wodke v katec da se pomirijo, drugače je svinjarija
evil.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.717
128
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Pa ti si sadist... Spet za krmit...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pride deklica v trgovino za male zivali. "Rada bi zajcka" pravi.

Prodajalec: "Tega lepega rjavega z velikimi ocmi ali onega neznega ljubkega z rdecim smrckom?"

Deklica: "Mojemu pitonu bo to vseeno..."

evil.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
OK torej bomo vzeli enega ruskega, tudi zato ker je majhen in luškan, otrok majhnih pa nimamo tako da...
cheer.gif

Pa svetujete samčka al samičko al imajo enak karakter?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Se eno vprasanje: koliko casa je lahko sam doma, ce mu das veliko semen in vode? Recimo ce gremo na morje za en teden, bo vse OK?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Se eno vprasanje: koliko casa je lahko sam doma, ce mu das veliko semen in vode? Recimo ce gremo na morje za en teden, bo vse OK?

Hrček je praktično podgana in te letijo brez futra tudi 10 dni, samo da ima vodo. Hrček spi več kot podgane, tako da
jaz bi ga upal pustit tut 3 tedne. Zračunaj kok časa rabi da sprazni napajalnik, kok poje hrane v enem tednu, to nato pomnožiš
z 4 in te komot nerabi bit doma 3 tedne, ker ma vsega prezadost. Za en teden greš komot, tut dva. Sicer pa bratu/sestri zatežiš,
da mu gre enkrat na teden prečekirat situacijo, ampak nebo panike.

Napajalnik že maš, no not mu nasekaš flaširano vodo, se ne pokvari tak hitro, pol pa ga nabašeš s semeni, recimo dva krmilnika oz.
en krmilnik in še eno manjšo posodico.

Raje si kupi pajka, kolegu theraposa blondie (27cm) potem ko je maznila činčilo, ni jedla 4 mesece, ima pa še med drugim
gramostolo, katera pa se mu je postila 14 mesecev.
cool-1.gif

Al pa kak pitončkek, flikneš not 25kg prašička, pa lahko greš za tri mesece na križarjenje okoli sveta
smile-1.gif
Še všeč mu bo mir v bajti.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:

Jaz hrčkov več kot 3 dni nisem puščal samih. Če grem kam za dlje časa oddam živino na počitnice
smile-1.gif
Sicer pa po mojem ni panike, če mu nabutaš dost semen pa sveže vode. Po mojih izkušnjah jim blazno teknejo jabolka in potem vode praktično ne rabijo, ampak to ne moreš za več kot kakšen dan, ker začne gnit in potem več ne jejo.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:

Napajalnik že maš, no not mu nasekaš flaširano vodo, se ne pokvari tak hitro, pol pa ga nabašeš s semeni, recimo dva krmilnika oz.
en krmilnik in še eno manjšo posodico.

Lohk mu daš tud pet krmilnikov je njemu čist vseen ker bo tako ali tako vse takoj znosil v gnezdo "na varno" to ni ptič da bi mu v krmilnik dajal hrano.
Jaz tudi mislim da bi z lahkoto preživel teden dni. Daš mu malce več hrane da si naredi zalogo, potem pa naj iz zaloge pobira če bo lačen. edino vode mu ne sme zmanjkat.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

kakor kater, enega je moja mela pred leti, ki je pustil delat vse s sabo, ko kak pes, potem pa naslednji je bil pa bolj divji, sicer grizel ni ampak ni bil pa tako scartlan

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Seveda kakor kater, ampak so pa bolj nagnjeni k agresiji kot ostali hrčki. Tudi če prebereš opise na netu bo tako pisalo. Jaz imam zdaj tretjega "rusa" Vilija in je zelo simpatičen in tudi prijazen, samo šlatat se pa ne mara. Prejšnja Špelca (v bistvu je šlo za sibirskega hrčka, sorodnika rusov, ki so bolj miroljubni) je bila zelo prijazno bitje, ki se je pustilo vlačit tudi po rokah. Sem pa tja je malo sprobala okus kože iz firbca samo nič groznega
smile-1.gif
No taprvi, Poldi, ta je bil pa psihopat brez primere. Vmes med prvim in drugim rusom pa sem imel dva kitajca, ki pa so najbolj prijazna bitja na planetu. Pa tudi bolj brihtni in učljivi so od rusov. Ne vem zakaj jih je v trgovinah z malimi živalmi težje najt. Rusi so zgleda "in".