Ruska viza

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ker je precej nujno in zaradi največje frekvence obiska kar tukaj:

v ponedeljek sem želel urediti nekaj v zvezi z rusko vizo - neuspešno. menda je od 1. aprila 2009 dalje potrebno predložit polico zdravstvenega zavarovanja za uspešno pridobitev ruske vize.

a ima kdo kaj več pojma, ker tole mi je strašno čudno ...

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
41
Rusi so itak moteni kar se tega tice. Lani, ko sem sel v Mosko na finale lige prvakov, so hotli, da jim se karte za fuzbal pridem pokazat, ce hocem vizo dobit. Na sreco smo potem po vezah zrihtali.

Verjetno ti bo najlazje dobit vizo preko kaksne agencije, ki organizira potovanja v Rusijo, saj njim bojda ne delajo takih problemov. Najbolje, da najdes agencijo, poklices ke in se malo pozanimas.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Hmm, včasih so tole čekiral na meji, je vlak stal kar nekaj časa, da sem nekje v ruzaku zbrskal polico
rolleyes-1.gif

Jim Coris zadostuje?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Pa skleni turistično zavarovanje, v čem je problem? Jaz sem lani dobil vizo za 3 mesece, ne spomnim se več ali sem priložil kopijo police, vem pa da mi jo je firma plačala pa v obrazec sem zapisal, da sem zavarovan. Poleg tega sem še priložil originalno vabilo firme iz Moskve.

Sicer pa tudi slovenski konzulat ne izdaja vizuma brez sklenjenega turističnega zavarovanja in garantnega pisma. S tem da, moraš vnaprej vse skleniti, plačati in če ti odbijejo vizum si lahko rit obrišeš s turističnim zavarovanjem, pa tudi "takso" v višini 35 EUR lahko tudi pozabiš, ker so to kao administrativni stroški konzulata. Očitno niso samo Rusi moteni.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Nam jo ponavadi rihta ena agencija v ljubljani, tista ki vozi ruse k nam na počitnice... lansko leto je bla v enem dnevu narejena