Rušenje hišk na vrtovih, zakaj ne na rakovi?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Sem ravno pogledal posnetek kako Jankovic "rusi" vrticke mislim da v Crnucah al kje že,skratka zanima me, zakaj ne porusijo nedovoljenih gradenj na rakovi jelsi? Tam cez most .

Bi blo to za povprasat jankovica.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ruši se v interesu kapitala in gradbenega lobija.

Očitno zemlja na Rakovi ni tako mamljiva kot v Črnučah.

Res pa je da so imeli eni kar hiše tam postavljene..garaže...ograje...a so to še vrtički? Pomoje ne.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
ksz...zdej je pa kr jankovič vse kriv.

Sej vrtički so en qurc vredni, nej se tam zgradi nekaj bolj dobičkonosnega...če so imeli pa tam namesto lop postavljene nevem kakšne vikende, nej pa zdej plačujejo zato. Če nardim z avtomobilom prekršek dobim kazen, nej še oni plačajo...

mislim ej, banana republik ...zdej smo pa lublančani pa mamo lahka kr na črno postavljene vikende, pa so vsi drugi kriv ko nas dobijo. vsakem po 4K € kazni pa podret do tal...edino pravilno
zmaga.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Sej lih zato me zanima zakaj tolerirajo postavljene ne samo lope,ampak kar cele hise, z elektriko in vsem...na rakovi

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Naslednji bodo na vrsti vrtički ob izvozu z avtoceste v Podutiku in na Rakovi Jelši. Po županovih besedah bo odločba za okoli 300 vrtičkov z lopami izdana v kratkem, vrtičkarje pa je že zdaj pozval, da sami odstranijo objekte

Jankoviæ o komunalnem opremljanju Rakove Jelše
Citat:
Župan je danes na kratko predstavil še načrtovano komunalno opremljanje Rakove Jelše. Znotraj avtocestnega obroča je 576 hiš, za 280 hiš so lastniki že pridobili gradbeno dovoljenje, trije pa še niso začeli postopka za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Na Rakovi Jelši bodo ograje umaknili 15 metrov od Ljubljanice in tako zagotovili nemoten prehod ob reki. Po Jankoviæevih besedah so že začeli delati čistilno napravo, s 1. januarjem pa bodo začeli graditi infrastrukturo. Kot je pojasnil, naj bi bila komunalna infrastruktura zgrajena do konca prihodnjega leta, nanjo pa se bodo lahko priključili tisti, ki bodo pridobili gradbeno dovoljenje.

Z novim prostorskim planom bodo uredili tudi 54 hiš zunaj avtocestnega obroča, kjer jih pol že ima gradbeno dovoljenje. Zunaj predvidenih meja gradnja ne bo dovoljena, ker je to že območje Nature 2000. Ta del bo komunalno opremljen leta 2010. Jankoviæ je zagotovil, da bodo črne gradnje rušili, kar velja tudi za hiše treh lastnikov, ki še niso začeli postopka za pridobitev gradbenega dovoljenja znotraj avtocestnega obroča.

vir: http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042212355

Nazadnje urejeno:

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
zato ker ne moreš kr tko podret hiš v katerih živijo cele družine slovencev. Folk bi bil na cesti in socialni problem, spet udarec po žepu državi.

je bolše še počakat nekaj časa in jim pogledat skos prste, a si zrihtajo dovolenje kot pa podret čisto dobro hišo in jim naložit kazen, družina rata socialen problem, ate pa mama se začneta kregat sinova se podata v droge, hčerka v prostitucijo.

Če ti podreš vikend ne ogrožaš socialnega staleža človeka, če mu podreš pa hišo ga pa verjetno boš.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Zakaj pa ne? Pa ti si smešen. Pa še kaj zraven.
stupid-1.gif
Z bagri pa demolirat vse tam. Če pa postane kdo nasilen pa v arest z njim. Saj so vendar marsikaj kršili s postavljanjem na črno.

Se vidi, da je tam sama ciganarija. Tudi država in mesto se tako obnašata.
priden.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kaj pa ko so zadnjic po TV neke starejse hoteli deložirati ker se je drzava zmotila pri papirjih glede lastnistva????

Priimikov nimam,ampak saj je bila odmevna zadeva,ko so se majstri se opravicevali da priznajo napacen vpis v zamljisko knjigo?
A oni so pa mozag zato ker niso cigani?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
tiste ki ti omenjaš se pišejo Cerar. Takega priimka ni v rakovi, Jankoviæev je pa najbrž veliko.
Sem skoraj prepričan da je zadaj pohlep po gradbenih in ne po kmetijskih zemljiščih.
A niso zadnjič nekje pisali, da je Jankovič family kupil kmetijsko zemljo nekje na rudniku, čez nekaj let pa prodal kot gradbeno. Razliko si pa predstavljate. Pa tega ni bilo nekaj 100m2 ampak preko 10000m2

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sem ravno pogledal posnetek kako Jankovic "rusi" vrticke mislim da v Crnucah al kje že,skratka zanima me, zakaj ne porusijo nedovoljenih gradenj na rakovi jelsi? Tam cez most .

Ja, se strinjam.

Tudi mene zanima, ali je rešitev problema res odvisna od barve kože/nacionalnosti lastnika barake ...
(in resno pregledujem zakonodajo, kako zamenjati nacionalnost...).

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Uradna razlaga naj bi bila:
- Rakova jelša je v okviru prostorskega načrta namenjena poselitvi kakršna je danes in legalizacija tovrstnih zaselkov naj bi bila zakonita (ne me vprašat kater zakon in kateri členi). Po podobnem principu se legalizirajo in komunalno opremljajo romska naselja (sicer v drugih občinah)
- Legalizacija se na osnovi obstoječe zakonodaje lahko izvede le, če se pridobi ustrezna lokacijska informacija (torej mora biti na prostoru ustrezna namembnost).
- Vrtičkarsko naselje je na območju kmetijskih zemljišč in gradnja tam v nobenem primeru ni možna. Tudi po novih prostorskih aktih na tem območju ni predvidena stanovanjska gradnja temveč nek športni park, kar je glede na lokacijo dobra ideja
- Vrtičkarji so res imeli najemno pogodbo a gradnja vikendov (dobesedno) ni upravičena v nobenem primeru. Po prostorskijh aktih naj bi bili dovoljeni objekti - LOPE do neke velikosti (2,5 x 2,5 ali 3,5 x 3,5), katerih naj ne bi rušili
- Vsekakor se pri tem razen prostorskih planov, pogodb "dogovorov izpredc 50 let" mora upoštevati tudi ZGO (sedaj mislim, da je že ZGO-2, da se ne bo kakšen pravnik ob to spotaknil).
- Tudi rakova se bo rušila - vsi, ki ne bodo ustrezno izvršili legalizacije objektov bodo ob svoje objekte.

In če si že postavljamo taka vprašanja pa lahko dodamo tudi - kaj so pa ti vrtičkarji več kot STROJ, kateremu so porušili črno gradnjo ali pa tista družina, katerim so rušili spomladi in so mediji objavljali.

Ljudje naj pač ne mislijo, da so nad zakonom.

Istočasno pa s tem ne zagovarjam Jankoviæa, ki tako ali tako skrbi le za svojo rit. Je pa to ena od (nepriljubljenih) potez, katero je treba storiti. Mislim, da tovrstne javne zadeve koristi, da lahko v vmesnem času kaj "na sivo" naredi za sebe. Ups... ne za sebe, za svoja sinova, saj on z ELECTO nima nič več (je pa zanimivo, kako je ELECTA svoj sedež približala Jankoviæevemu sedežu).

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Vse lepo in prav...

Če ne bi na Rakovi jelši najprej stale bajte, šele potem (!!) se je spreminjal PUP.
Ni bil najprej PUP in potem bajte...

Po isti logiki se lahko spremeni tudi PUP ob Savi in potem ugotavlja, da naj narod zdaj najde dovoljenja...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No ja... mislim, da bivalnih hiš in vikendov ni za primerjati. Reševati se mora od primera do primera in tako, kot se sedaj rešuje je čisto OK. Drugače si lahko jaz najdem parcelo na neki pregrešno lepi in poceni lokaciji, kjer se ne sme graditi, zgradim hiško in potem se sklicujem na "zakaj je pa oni lahko, jaz pa ne smem"!

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Če prav razumem - če bi Črnučani svoje vikende malo poglobili v kakšno klet, zidove naredili iz opek, čez potegnili lepo fasado, gor dali kakšno fency skandinavsko kritino... - bi se jih pa legaliziralo?

Zanimivo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ma daj no. Vse kar nima papirjev je zgrajeno na črno in bi se moralo porušiti brez pardona in izjem že zdavnaj.
Vse.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tako nekako. Pomagalo bi pa zelo, če bi se vsi izrekli za cigane, navlekli okrog stare avtomobile in kurili kable.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Res je, da so vrtičkarji tam brez ustreznih dovoljenj zgradili mini resort in da jim je preprosto treba porušit vse skupaj. Hkrati pa razumem tudi folk, ki se na vse pretege upira. Pač so živeli v svojih iluzijah in se jim je težko ločit od tega.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Hm.

Bistvo te teme ni v tem, da vrtičkov ne smemo rušiti.
Bistvo so dvojna merila pri tem - enim ja (vrtičkarji), drugim se pa spremeni PUP in se jih legalizira (cigani).

To je poanta, ki jo tudi jaz zamerim Jankoviču.
Čeprav se strinjam s tem, da so vrtički grdi, zgrajeni na črno, kazijo.... blablabla.
Ampak vseeno hočem imeti enaka pravila za vse.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

bonk.gif

Mislm da v tem sistemu ni človeka kateri bi lahko sam odločal o takih velikih posegih, pa čeprov je to "čudežni" Jankoviæ

Vem da marsikoga moti njegov priimek kot tudi dejstvo da je "južnjak" župan metropole in da ni "trenutno" bolj spodobnega človeka kateri bi stvari tako porihtal
zmaga.gif

Če bi zadeve malo bolj spremljali bi vedeli da g.Jankoviæ ničesar ne dela brez strokovne pomoči, se pravi da ničesar NE dela na lastno pest
ne-ne-1.gif

BTW: Pojdite pogledat Planet TUŠ v Kranju (še neodprt) kateri ima prve sosede "vrtičkarje" 20 m od glavnega vhoda, mislim Halooooo
stupid-1.gif

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Kozarec kdo se ne strinja s tvojo trditvijo ni OK, prav imaš enaka pravila za vse. Naj živi v kateri koli občini. Ena palica mora biti za vse?
Da pa Barbarian trdi, da ni bolj sposobnega kot Jankovič je pa smeha vredno.
hysterical-1.gif
Tudi Jugoslavija je jokala, češ kaj bo sedaj ,ko je 4.maja umrl Tovarš Tito !!
Že coolpoweer se mi zdi sposoben, da naredi red.