RTV naročnina

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
..pa so me zavohal-banda ertevejevska
10.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Hodijo preverjat, pridejo pa lahko do tvojih vhodnih vrat, razen ce jih spustis noter. Kako izgleda vasa razsuta hisa, si pa ne predstavljam (najbrz ni vse skrito za stirimi zidovi ...).

Oni dobijo informacije od Elektra, tako da ni ravno tako, da bi te kdo "izvohal". Ce iams prikljuceno elektriko, ti posljejo tisto grozilno pismo.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Radio bi se slišal tudi, če stoji pred vrati, tako da ga nebi mogel ravno prepričati, da so to moji delavci, ko si malo prepevajo zraven
cheer.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj je potem problem, če uporabljaš radio, potem plačaj?

zakaj že? zakaj bi moral plačat poslušanje nacionalnega radia, če ga NIKOLI na posluša, VEDNO pa posluša hit al pa kateri drug privat radio? RTV prispevek bi morali ukiniti, naj živijo kot druge postaje in si iščenjo denar sami. 12 evrov na mesec je kr ornk čez 10 milijonov na mesec, da lahko vlečejo mastne plače in si delajo plastične operacije.....
banda razpušena

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Plačal bom takrat, ko bom imel kakšen TV ipd. Sploh pa ne poslušam njihovega gnilega programa. Jaz sprašujem za izkušnje drugih, kaj in kako v teh primerih, ne rabim pa moraliziranja. V bistvu me zanima - ali lahko npr. PC uporabljam za predvajanje MP3 "legalno" ali moram tudi imeti naročnino z njimi?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.898
6.968
113
Če se ne motim, je možno tudi urediti, da se plača samo radio prispevek, ki je seveda občutno nižji.

Naročnino moraš vedno imeti, ker se pač še kaj drugega financira iz tistega prispevka, ne samo radio in TV. Če je nekje štrom, potem se plača.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če se ne motim, je možno tudi urediti, da se plača samo radio prispevek, ki je seveda občutno nižji.

Naročnino moraš vedno imeti, ker se pač še kaj drugega financira iz tistega prispevka, ne samo radio in TV. Če je nekje štrom, potem se plača.

kaj se lahko še drugega financira še iz RTV prispevka?
sorry da leti nate, samo zaradi tega rtv-ja sem ful
jezen.gif
, ker bi jih mogo ladnov bine z letalom zrušit, takoj.bandi dajemo denar in to ne majhen, za bedarije.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

zmaga.gif

Potem pa najbolje, da zaenkrat rečem sosedu, da malo "navije" svoj feršterker, da bomo še mi slišal muzko
tongue-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Seveda lahko to urediš in imaš prijavljen samo radijo. Prispevek pa je nižji samo za enih par centov...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.898
6.968
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Seveda lahko to urediš in imaš prijavljen samo radijo. Prispevek pa je nižji samo za enih par centov...

Včasih je bila večja razlika, za cca tretjino je bil manjši prispevek za radio.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
O Mejduš, pošteno sem se zlagal!

1. za zasebno rabo RTV sprejemnikov:
a) zavezanci – fizične osebe plačujejo mesečni prispevek za vse svoje televizijske in radijske sprejemnike, ki jih uporabljajo osebno oziroma skupaj s člani svoje družine v pavšalnem znesku 12,00 €;
b) če ima zavezanec za zasebno rabo le radijski sprejemnik oziroma sprejemnike, plačuje mesečni prispevek v višini 3,55 €.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.898
6.968
113
wink-1.gif

Jaz osebno bi sicer tole razširil in naj plačujejo prispevke tudi tisti, ki imajo osebno vozilo, kajti vsak avto ima radio, ne?

smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Reci, da predvaja MP3 ali pa kasete...
wink-1.gif

evil.gif

Saj tudi tega ne smeš-ni tako?

Lahko.
In nima veze z RTV.

Ampak če je radio, torej naprava, ki lahko predvaja Val 202, potem vseeno spada pod prispevek (radisjki, ne TV, torej oni manjši).

Tak na grobo, nisem zdaj ves zakon prebral.