RTV naročnina, kaj lahko imaš?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
444
83
45
dolenska
Enkrat drugo leto se bomo preselil na lokacijo, kjer nimam še nič razen elektrike. Dal sem poizvedbo za telefon in siol. Sedaj pa razmišljam, da je res za en qurc ta slovenski program. Kaj lahko imaš lahko, da še vseeno ne bi plačeval RTV. OK tv in radio odpade, tut iz avta bi ven uzel radio. Kaj pa telefoni? Skor vsak telefon ima radio. Kolega se je neki časa upiral položnicam, potem pa obupal. So kr avtomacko, ko se je preselil in ko so mu priklopli elektriko, poslal položnico za rtv.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
najceneje, kar lahko prideš skozi, je prispevek za avtoradio, temu se (verjetno) ne boš mogel izogniti. prijatelj se je selil na svoje. še ko sva nosila omare v novo prazno stanovanje, se je nalimal RTV inakasant. sputstila sva ga v stanovanje, da si je ogledal, da je prazno. kasneje se je baje pojavil še nekajkrat. no kolega ima T2 in gleda televizijo samo preko računalnika, ampak prispevku za avtoradio se vseeno ni mogel izogniti, saj ima avto.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
A internet ponudniki pošiljajo kaj podatke RTV-ju, kdo ima pri njih naročeno IP-TV?

Sicer pa, RTV inkasanta po mojih podatkih gladko lahko odpraviš pred vrati. Nima pravice vstopa v stanovanje, razen če mu dovoliš. Če se motim, pa naj me kdo popravi.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
če bojo podražil gruntam, da bi odpovedu vse skup. glede na to, da je na fotar narjen, on pa že plačuje drugje, bi šlo precej preprosto.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
težka bo, ker ti v tem stanovanju živiš v samostojnem gospodinjstvu, zato boš vseeno moral plačevati

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
RTV inaksanta seveda lahko odsloviš na vratih, samo potem boš avtomatično dobil RTV položnico. bistvo je v tem, da se privzame, da če imaš elektriko, potem imaš avtomatično tudi TV in moraš zato avtomatično plačevati RTV. temu se lahko izogneš edino tako, da dokažeš, da nimaš TV ali RA aparata, to pa storiš tako, da inaksanta spustiš v stanovanje.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sass pravi:
težka bo, ker ti v tem stanovanju živiš v samostojnem gospodinjstvu, zato boš vseeno moral plačevati

ja, sam predn bojo pa prišli, oz me dobili v stanovanju.... pač mu ne odpreš pa mer
wink-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
kaj se pa zgodi, če pač ne prijaviš ničesar in čez čas začneš dobivati položnice ti pa jih ne plačuješ?

lp

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
to nas država vleče za nos

8.000.000 € čistega denarja na mesec.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
KSZ

Kaj pa če bi vse skupaj odpovedal doma, bodisi zaradi tega ker ti v hiši ničesar ne lovi.
Seveda bi pred tem moral si omisliti motilec radijskih in tv signalov ( podobno kot GPS ali GSM motilec) , in ko bi inkasant prišel, bi enosavno prižgal motilec....in dejansko nisi sposoben gledati TV kanalov ali poslusati radia.
TV imaš ker si obcasno sposodis DVD oz. nanj priklopis PC.
Radio imaš zarad tečaja angleščine na CDju

grin1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Če si naročil elektriko boš v par mesecih dobil položnico za RTV z dopisom. Enostavno izpolni izjavo, da nimaš TV sprejemnika (razlog: novogradnja, ni izdelana, nihče vseljen), pa je.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Pri nas ne lovimo nobenega kanala od rtv-ja, pa je kar en čas trajalo da sem se znebil naročnine na tv. Radijo ostaja
frown-1.gif

So pa prišli preverit če res ne lovimo, potem se pregledali če ni možno preko IP-TV (menda da če je ot možno tudi če nimaš naročeno moraš plačevati (besede referentke ne RTV), na koncu so pa ponudili subvencijo. Da bi kupil sat opremo pri njihovem partnerju, oni bi mi pa oprostili naročnino za 1 leto... seveda nisem uzel