RT6 preklopi na radio (traffic info)

mistique

Guru
16. jun 2009
13.775
1.590
113
Emona / Carnium
V sosednji temi o Rock radiu, me je Apollo8 spomnil na mojo težavo.
Namreč, ko med vožnjo poslušam muziko z usb-ja (ali preko BT,...), mi pri izhodu iz šentviškega predora RT6 samodejno preklopi na radio. Na ekranu se izpiše Traffic info, četudi takrat npr. predvajajo osmrtnice.
smirk-1.gif

Se je kdo srečal s podobnim preklapljanjem? Je skrajno moteče, ker ponavadi je tako, da preklopi ravno med refrenom
grin1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.775
1.590
113
Emona / Carnium
Ammm...ok, a se komu od komuterjev z gorenjske dogaja, da pri izhodu iz šentviškega tonela vir predvajanja (cedejka, ujesbe, blutut,...) preklopi na radio pod pretvezo, da gre za prometne informacije? Kot bi nekakšen signal z=bal radio...
No, sej loh pa na servis pokličem. Mogoče bo pa njim celo smešno :D V navodilih in na googlu nisem našel podobnega primera, zato sklepam, da je problem v mojem piskru ali tunelu...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.112
4.081
113
Čisto tako, tuneli imajo radijske antene z prednastavljenimi frekvencami "radijskih postaj". V skrajni sili (požar -> navodila za evakuacijo) začnejo oddajat nujna sporočila v TA režimu na te frekvence. Sicer naj bi se to uporabljalo v skrajni sili, ampak glede na to kako so gradili omenjeni tunel ni 3x za reč da je napeljava in sistem za radijsko opozarjanje kaj v k... in ves čas spušča TA "niz" v eter (recimo TA ves čas oddaja, samo ni na ojačevalcu in ga potem dober radio v določenem območju zazna), potem ko prideš iz tunela pa na frekvenci uloviš dejansko zvok radia.

Jst bi se obrnil na AKOS (bivši APEK) ker so pristojni za nadzor radio spektra in frekvenc, imajo tudi tehniko za poslušanje in nadzor frekvenc.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
KSZ...
Jaz mam pa čist povprečen radio v avtu, pa dostikrat opazim da Radio HIT in Radio 1 zmedeno emitirata signal za TA (torej med rednim programom, ne med traffic info).
In potem poslušaš nebuloze spikerjev, ki nimajo nobene veze z prometom...

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Ammm...ok, a se komu od komuterjev z gorenjske dogaja, da pri izhodu iz šentviškega tonela vir predvajanja (cedejka, ujesbe, blutut,...) preklopi na radio pod pretvezo, da gre za prometne informacije? Kot bi nekakšen signal z=bal radio...
No, sej loh pa na servis pokličem. Mogoče bo pa njim celo smešno :D V navodilih in na googlu nisem našel podobnega primera, zato sklepam, da je problem v mojem piskru ali tunelu...

Meni pocne tole odkar imam pioneerja dehx9600bt, prej na blaupunktu memphis mp 68 tega ni pocel. v vseh pogledih je bil bp boljsi radio.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
To ni krivda radia, ampak šalabajzarstvo voditeljev, ki tiste gumbe za TA pritiskajo kot opice.

Na HITu dostikrat to pritisnejo šele ko je konec obvestila..

Podobne teme