router

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
kateri router se najbolj splača kupiti. Pred nekaj časa je bil popularen linksys GL.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Še sedaj je, pravo razmerje med ceno in kvaliteto. Imam ga.
zmaga.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.468
447
83
JE potreba. Če gledaš stock firmware potem je ta Linksys slaba izbira - zadeva je stara 5 let, relativno draga, omogoča zgolj osnovne nastavitve. Se pa vse to spremeni z alternativnimi firmwarei.

B.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Je kakšen link do nadgradnje?

Večini uporabnikom so še te nastavitve več kot dovolj, vsaj meni. Dela 100 na uro, v celem stanovanju, kaj čem še več?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.468
447
83
Glavni razlog za alt firmware pri povprecnem uporabniku so mule, torrenti & co. Ce tega ne uporabljas potem je stock lahko ok.

Menjava / upgrade je enostaven: zazenes web konzolo, najdes zavihek upgrade, pokazes na ime fajla, ki si ga pred tem potegnil iz interneta, kliknes ok, pocakas par minut in to je to. Pred in po nadgradnji se resetiras na fabriske nastavitve.

Najpopularnejsi fw je verjetno dd-wrt, ki ima res cuda nastavitev. Jaz sem ga zamenjal z tomato firmwareom, ki se mi zdi bolj stabilen in z boljsim qos, dasiravno z manj naprednimi funkcijami.

B.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Ma saj se ne gre za torrente pa mulo. S custom firmwareom dobiš prilagodljiv linux OS na routerju. Nato lahko urejaš QOS, na routerju laufaš http, ftp strežnik in še mnogo več.
Jaz recimo sem za fax naredil gps sledilnik, kjer je bil router osrednji strežnik, ki je skrbel za sprejem, shranjevanje in prikaz gps lokacij...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
In katere funkcije ima tomato firmware, ki jih navaden uporabnik potrebuje, ki pa jih npr. original softwer nima?

Meni namreč original dela že od vsega začetka (2 leti) in ni bilo potrebe po menjavi. Res pa sem o tem že razmišljal. Vendar, namesto da bi čas uporabil za upgrade in potem morda še kako zajebancijo, grem tačas raje kolesarit. Torej, bolje izkoristit čas. Tudi Utorent dela. Signal pa nese skozi 4 stene.

Če bi bilo res kaj več uporabnih funkcij... Katere pa so to?

Tomaz

Pripravnik
2. sep 2007
197
0
16
Marburg Umgebung
Zdravo,

mene pa zanima druga zadeva. Namreč iščem Wifi router, ki mi bo omogočal wireless bridging, ker moram podaljšat domet omrežja iz ene stavbe v drugo. Nimam namena vlečt kablom med obema routerja po hiši tako da bi potem z drgim routerjem pokril drugo stavbo.
Ima kdo kakšen predlog za kako dobavljivo zadevo.
Trenutno imam en Belkin router, ki mi omogoča wireless bridging, ampak ti novejši belkini nimajo te funkcije, tudi pri nadgradnji firmware tega ni.

lp

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Mene pa zanima, če se pri routerju da naštimat da ko zakleneš omrežje signal ostane enak kot pri odprtem omrežju.

Tomaz

Pripravnik
2. sep 2007
197
0
16
Marburg Umgebung
Citat:
Uporabnik woowek pravi:
Mene pa zanima, če se pri routerju da naštimat da ko zakleneš omrežje signal ostane enak kot pri odprtem omrežju.
Kako to misliš enak? Z zaklepanjem ne vplivaš nič na sam signal (moč) le zaščitiš ga da ti ravno vsak ne, ki ima 5 sekund časa ne telovadi po mreži.
Če pa imaš v mislih kaj drugega pa povej.

josip_broz

Pripravnik
27. apr 2008
73
0
6
Maribor
Kupil sem ruter belkin G MIMO... Vse je delalo lepo in prav.. Ker pa imamo zraven še sosede, me zanima kako bi zavaroval ruter.

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
kako pa bi dal printer v skupno rabo. Printer je priklopljen na računalnik ki je preko kabla v router, jaz pa dostopam preko wirelessa